שיפוץ פנטהאוז: מבעיה לגורם משפיע בעיצוב

השיפוץ שבוצע בפנטהאוז נועד ביו היתר להרחבת הדירה. גרם מדרגות ועמוד שלא ניתנו להריסה, הפכו מבעיה לגורם משפיע בעיצוב הפנים

רועי מרואני רחל לאופר ויינברג
awards participation badge
800,000
120 מ"ר
רועי מרואני
רחל לאופר וינברג
רחל לאופר – וינברג

כשבני זוג בשנות השלושים לחיהם, הורים לבן ובת, גילו שהפנטהאוז בבניין בו הם גרים עומד למכירה, הם החליטו לרכוש אותו ולהתאימו לדרישות המשפחה. מיד התברר הצורך בהרחבה והגדלה של שטחן של שתי הקומות, הקומה בה מרוכז המרחב החברתי-  מטבח, סלון, ופינת אוכל והקומה העליונה, בה רוכזו חדרי השינה.

מטבח מול הכניסה

מרחב גדול סביב המטבח שמול הכניסה

מרחב גדול סביב המטבח שמול הכניסה

עיצוב מהלב ללב הבית

אחרי שהמעצבת והדיירים בנו יחד פרוגרמה מדויקת לצרכיהם ולרצונותיהם, היא הציגה בפניהם לוח השראה שבעיקרו מבוסס על חומרים טבעיים. במענה לחיבתם של הדיירים לשפע של אור, ההתייחסות לתאורה ניכרת בכל הבית. סיבה נוספת לשיפוץ היה הצורך בשינוי מיקומו של המטבח ותכנון מקומות אחסון רבים. בשל כך, המטבח הועבר למקום נכבד, מול דלת הכניסה. שטחו גדל משמעותית, עוצבו בו משטחי עבודה וכל פינה נוצלה למקומות אחסון.

מטבח מודרני

מטבח עשוי עץ, אי וגוף תאורה מעוצב

מטבח עשוי עץ, אי וגוף תאורה מעוצב

פתרון מקורי לעמוד מעורר השראה

שלב ראשון בשיפוץ היה הריסת קירות פנימיים, שבחלקם היו בנויים בזוויות שהקשו על העיצוב מחדש. במסגרת הרחבת שטח הבית, המרפסת הורחבה עד כמה שאפשר, על מנת להגדיל גם את שטחו של המרחב החברתי. עם הריסת הקיר שהפריד את המרפסת מהדירה, התגלה עמוד יסוד שלא ניתן היה להרוס. באמצעות חשיבה מחוץ לקופסא, המעצבת יצרה אלמנט עיצובי מרשים מאד: העמוד הואר וחלקו הפנימי עוצב כספרייה לספרי קודש. משני צידיו עוצבו ספות ישיבה נוחות.

עמוד עם ספרייה

עמוד שנוצל לספרייה דו צדדית ומצידיו ספות מעוגלות

משני צדדיו של עמוד וספרייה ספות מעוגלות

מגורם מפריע לגורם משפיע

חלק מהשינוי שהמעצבת ביקשה לבצע בדירה כלל, בין היתר, גרם המדרגות, אבל, מהר מאוד הסתבר שמבחינה הנדסית לא נתן להרוס אותו. כך מגורם מפריע הוא הפך לגורם משפיע בעיצוב.  מדרכי המדרגות חופו בעץ, נוסף לו מעקה זכוכית שקופה ובקיר לצדו נפתח חלון דרכו חודר אור לשתי הקומות.

מטבח הכניסה לבית

מול המטבח גרם מדרגות

מול המטבח גרם מדרגות

אווירה מוארת

בפינת האוכל שממוקמת לצד גרם המדרגות עוצב ארון גדול עם גב עשוי סרגלי עץ. תאורה פנימית הפורצת החוצה מבעד לדלתות הזכוכית מאירה את השולחן העגול, שמעליו תלויה נברשת מעוגלת המותאמת לממדי השולחן.

 

עוד פינות אוכל מעוצבות – לחץ כאן >>

 

ארון בפינת אוכל

ארון יין ותשמישי קדושה עם תאורה פנימית

ארון יין ותשמיש קדושה עם תאורה פנימית

ריצוף דמוי פרקט מיישר קירות

אתגר נוסף התגלה בקומה העליונה. המעצבת חיפשה פתרון ויזואלי ליישור המראה העקום שיצרו הקירות, היא מצאה אותו באמצעות ריצוף העשוי אריחים המדמים פרקט פישבון. הריצוף מתחיל במסדרון וממשיך לחדר השינה של ההורים ביישום אלכסוני. סוויטת ההורים, הצרה והארוכה, תוכננה באופן מדויק, על מנת ליצור חדר הורים מפנק. העמדה נכונה של המיטה, לצד פרטי נגרות בהזמנה אישית יצרו מרחב אינטימי, נוח ופונקציונלי.

פרקט פישבון

פרקט ביישום פישבון ליישור הקירות

פרקט פישבון
חדר שינה הורים

בחדר שינה הורים, סביב המיטה ארון בגדים

בחדר שינה הורים, סביב המיטה ארון בגדים

דומיננטיות בחדר הרחצה

בחדר הרחצה הפרטי של ההורים, הקירות והרצפה חופו באריח מבריק עם מראה דומיננטי ועשיר. גם כאן הושם דגש מיוחד על תאורה. מעבר לתאורה הכללית, המראה שמעל הכיור נראית כמרחפת בזכות התאורה נסתרת שמאחוריה,  ובמקלחת שולבה תאורה בגומחה המלבנית.

חדר רחצה הורים

חדר רחצה מחופה אבן מבריקה

חדר רחצה מחופה אבן מבריקה

לסיום דברי המעצבת רחל לאופר- וינברג

הפרויקט הזה היה עבורי חוויה! הלקוחות הנעימים נתנו מקום ליצירתיות, לרעיונות ולביצועם על הצד הטוב ביותר. הם סמכו על המקצועיות והניסיון שהבאתי בפתירת האתגרים – ובזכות כל אלה התקבלה התוצאה. כל אתגר שפוצח הן בתכנון והן בעיצוב, גורם לאושר גדול. אני מאמינה שלכל מכשול יש פתרון. צריך לחשוב על הדברים, לתת להם מקום בתהליך וכך מגיעים לתוצאה נכונה בישוב הדעת מתוך ידע ומחשבה".

 

המדריך הגדול לעיצוב חדר רחצה – לחצו כאן >>

 

חדר רחצה כללי

חדר רחצה כללי עם אמבטיה

חדר רחצה כללי עם אמבטיה

חדר רחצה כללי עם אמבטיה

חדר רחצה כללי עם אמבטיה

חדר רחצה כללי עם אמבטיה

חדר רחצה כללי עם אמבטיה

חדר רחצה כללי עם אמבטיה

חדר רחצה כללי עם אמבטיה

חדר רחצה כללי עם אמבטיה

חדר רחצה כללי עם אמבטיה

חדר רחצה כללי עם אמבטיה

חדר רחצה כללי עם אמבטיה

חדר רחצה כללי עם אמבטיה

חדר רחצה כללי עם אמבטיה

קרדיטים לספקים:

3 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

התכנון ממש לוקה בחסר. את המדרגות כדאי היה להתחיל בצד והספה שתקועה בתוך הכוך מאוד לא מזמינה..

פרוגרמה - אנחנו לא בשנות ה40 של המאה הקודמת - אפשר לכתוב תוכנית

כפי שניתן לראות בתמונה הפרקט הוא לא בישום פישבון אלא שברון

המלצות נוספות
בודק...