ריקוד קלאסי – מודרני, נובע מתוצאת המהפך של מסדרון צר

קשה לדמיין שמבואת הכניסה לדירה הייתה לפני המהפך מסדרון צר, חשוך וחסר תועלת. תוצאת השיפוץ המסיבי שנעשה במסגרת פרויקט תמ"א בדירה שנבנתה בשנות ה-70, מדמה ריקוד קלאסי-מודרני ועל זמני

awards participation badge
120 מ"ר +10 מטר מרפסת מ"ר
סטודיו אביב קורט
דנה קולין

 

הסבה מקצועית למסדרון צר וחשוך

לבעלי הדירה הצעירים, זוג הורים לשלושה ילדים קטנים, היה חשוב שעיצוב הדירה יביא לידי ביטוי שילוב עדין בין סגנון מודרני וקלאסי. כמו כן, הם הביעו את רצונם שבכניסה לדירה תעוצב מבואה חווייתית עם משמעות פרקטית. אך מעל הכול, הם חלמו על בית שהתיישן יפה. בהתאם לרקע האירופאי של דיירי הבית, נבחר סגנון ה- "ארט-דקו האוסטרי", הגדרה סגנונית שהועילה לדנה קולין וללקוחותיה בשלב הבחירות העיצוביות. במאפייני הסגנון ניתן להבחין בצורות גאומטריות תוך שימוש בחומרים טבעיים כמו עץ וברזל, עם תוספות עדינות ומדודות של זהב.

החיבור בין כל האלמנטים הללו יחד עם נתוני הדירה ואופיים של הדיירים היווה מקור השראה למעצבת, כריקוד עדין שמחבר בין הסגנון המודרני והקלאסי, לו הדיירים ייחלו. האלמנט, שבהתאם למקור ההשראה, הוא הרקדן הראשי, נחשף לעיני הבאים מיד עם הכניסה. מחיצה עשויה ברזל וזכוכית מט מקבלת את פני הבאים. הדומיננטיות של המחיצה מלווה את הנכנסים הביתה אל המרחב הציבורי בו מתגלה במלוא עוצמתו השילוב העדין בין קלאסיקה למודרניזם.

מבואת כניסה

מול דלת הכניסה עוצבה מחיצה בסגנון ארט-דקו

מול דלת הכניסה עוצבה מחיצה בסגנון ארט-דקו
תכנון ועיצוב: דנה קולין צילום: סטודיו אביב קורט

בקצב עדין של ריקוד מודרני קלאסי

עם הכניסה לאזור הציבורי, מתגלה מיד פרשנותה הייחודית של המעצבת בה היא משלבת בין סגנון הארט-דקו האוסטרי לשנות האלפיים. הרקע התרבותי  של הדיירים שאיתם עבדה בשיתוף פעולה הדוק, עזר לה להשתחרר ממוסכמות מקומיות, מתוך כך, תכנון ועיצוב הדירה מסתכל בעיניים רעננות על המונחים של פרטי וציבורי. כאשר החלק הפרטי הוא בקדמת הבית והחלק הציבורי הוא בחלקו הפנימי. מהלך הכניסה המפואר, עובר דרך האזור הפרטי ומתקשר לציבורי.

את הרקע האירופאי של דיירי הבית שביקשו לעצמם דירה מודרנית מגלים במרכז המרחב הציבורי בו ממוקמת פינת האוכל. מצדה האחד עוצב המטבח הלבן והאלגנטי ומהצד השני שלה, מתגלה סלון מאופק, כשהפסנתר השחור שנבחר כאלמנט עיצוב שממקד את המבט, מתחבר למסגרות הפתחים השחורים. הפסנתר, שלמעשה מהווה את קיר הכוח בסלון מאפיל על חסרונה של הטלוויזיה-ניואנס נוסף לעיצוב הייחודי של הדירה.

 

סלון מאופק

פסנתר שחור במרכזו של סלון בעיצוב מאופק ומדוייק

פסנתר שחור במרכזו של סלון בעיצוב מאופק ומדוייק
תכנון ועיצוב: דנה קולין צילום: סטודיו אביב קורט
מרחב חברתי

במרחב החברתי בולט השילוב בין קלאסיקה למודרניזם

במרחב החברתי בולט השילוב בין קלאסיקה למודרניזם
תכנון ועיצוב: דנה קולין צילום: סטודיו אביב קורט

פרקטיקה ועיצוב זוג מנצח

מבואות כניסה הפכו לפחות פופולריות מבחינת תכנון דירות בישראל, כיום לרוב נכנסים ישירות לסלון, פינת האוכל או למטבח. לעומת זאת, כאן, כמחווה לסגנון הקלאסי, עוצבה המבואה. המעצבת דנה קולין ניצלה את ממדיה ליצירת שפע של מקומות אחסון. מאחורי דלת הכניסה חבוי ארון מעילים ולכל אורכה, על הקיר שמול המחיצה המעוצבת, בנויה ספרייה גדולה. האור המרוכך שחודר דרך הזכוכית החלבית מאיר את פרטי האומנות ששולבו בספרייה.

 

מבואת כניסה שהיא בפרייה

מבואת הכניסה נוצלה לספרייה גדולה ומקומות אחסון

מבואת הכניסה נוצלה לספרייה גדולה ומקומות אחסון
תכנון ועיצוב: דנה קולין צילום: סטודיו אביב קורט

ארוחות חגיגיות באווירה עכשווית

במרכז האזור הציבורי, על גבי רצפת פרקט עץ טבעי, בעיצוב אירופאי ובדוגמת פישבון, ממוקמת פינת האוכל החגיגית שמעוצבת בסגנון מודרני. במראה העכשווי של פינת האוכל שהושג באמצעות שימוש בנירוסטה מבריקה וזכוכית שקופה, בולט גוון הטורקיז שנבחר לריפוד הכיסאות. בתוך המרחב הגדול שמעוצב בקו מאופק ועדין, פינת האוכל המודרנית שמודגשת באמצעות הצבעוניות הבולטת, הופכת מהלכה למעשה את הבחירה לעיצוב הדירה בסגנון קלאסי מודרני.

פינת אוכל מודרנית

פינת האוכל החגיגית עוצבה בקו מודרני המוסיף קלילות ורוח צעירה

פינת האוכל החגיגית עוצבה בקו מודרני המוסיף קלילות ורוח צעירה
תכנון ועיצוב: דנה קולין צילום: סטודיו אביב קורט

הכול לבן וכל סנטימטר מנוצל

מניסיונה, קולין מודעת לעובדה שבדירות עירוניות חשוב לנצל כל פינה, ובמיוחד ביצירת מקומות אחסון רבים ככל האפשר. האתגר שנובע מכך מתבטא בשילוב מקומות האחסון בצורה שתטיב עם עיצוב הפנים. גם בפרויקט הזה המעצבת דנה קולין עמדה באתגר. המטבח כולו מורכב מארונות מעוצבים שלמעשה יוצרים את הקירות סביב.  לחזית הארונות, הותאמו ידיות פליז עדינות שמתכתבות עם גופי התאורה התלויים מעל פינת האוכל הצמודה למטבח.  גם באי שניצב במקביל לפינת האוכל החגיגית שולבו מקומות אחסון. הכיסאות שהוצמדו לאי להם תוספות עץ טבעי, מתחברים לספרייה ורצפת הפרקט שיחד יוצרים אווירה חמימה ונעימה.

מטבח לבן ואלגנטי

במטבח הלבן כל הקירות הם למעשה ארונות אחסון

במטבח הלבן כל הקירות הם למעשה ארונות אחסון
תכנון ועיצוב: דנה קולין צילום: סטודיו אביב קורט

טריטוריה של אינטימיות

אל תוך יחידת המגורים של ההורים, חודרת הצמחייה מהמרפסת הצמודה. בכל החדר בולטת אלגנטיות שקטה שמורכבת משילובים של שחור ולבן. האיפוק של העיצוב בחלל זה, האור הרך והצמחייה הנוכחת, יוצרים בפינת עבודה תחושה של שלווה רגועה. לשקט בפינת העבודה חשיבות רבה במיוחד כשמדובר בדירה בה חיה משפחה תוססת עם שלושה ילדים קטנים.

חדר הורים

חדר השינה של ההורים שהותאם לצרכיהם מקרין פרטיות ואינטימיות

חדר השינה של ההורים שהותאם לצרכיהם מקרין פרטיות ואינטימיות
תכנון ועיצוב: דנה קולין צילום: סטודיו אביב קורט

בחדר הרחצה הצמוד הקירות מחופים בגרניט פורצלן במראה שיש קררה, העיצוב שמועצם על ידי חיפוי הקירות מהרצפה ועד התקרה יוצר מראה אחיד ועשיר. רהיט בצבע כחול אפור, ושימוש עדין בפליז מוסיף לאווירה האלגנטית.

חדר רחצה הורים

גם בעיצוב חדר הרחצה הצמוד לאזור השינה משתקף הקו האלגנטי

גם בעיצוב חדר הרחצה הצמוד לאזור השינה משתקף הקו האלגנטי
תכנון ועיצוב: דנה קולין צילום: סטודיו אביב קורט

שפת העיצוב האלגנטית ממשיכה גם בחדרי הילדים

שיתוף הפעולה המלא בין הדיירים למעצבת שליווה את הפרויקט הזה מורגש בתוצאות. גם בשני חדרי הילדים בחירת הצבעוניות מעידה על עיצוב מדויק ורגוע. נקודות הצבע העדינות מוסיפות לרקע הזהה של הקירות, הרהיטים והארון שממשיך את קו הקירות כמו בכל הבית.  גם בכל אחד מחדרי הילדים, המעצבת נתנה תשומת לב מרבית למקומות אחסון מותך כך נוצרו בעליל קירות שלמים מיועדים לאחסון.

חדר בת

חדר בת

חדר בת בדירה משופצת
תכנון ועיצוב: דנה קולין צילום: סטודיו אביב קורט

פרויקט תמ"א, שבמסגרתו תוכננה הדירה היה לעזר אך גם היווה אתגר. מחד זה הועיל בצמצום עלויות והזזת תשתיות, ומאידך, ההתנהלות מול היזמים וקבלנים שונים הייתה קשה. בסופו של דבר, בעזרתו הנמרצת של בעל הנכס הוגשם החזון.

 

תוכנית מפורטת של הדירה בה צבעוניות שונה מפרדיה בין האזור הציבורי והחדרים הפרטים

10

רשימת ספקים חלקית :

ריצוף וחיפוי קרמיקה: " עוז קרמיקה"

תאורה:  "סטודיו וואט"

אלמנט כניסה:  The Quasi Company by Liron & Shutz

ספה: "בדוזה"

 

 

 

 

2 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

צבעוניות יפה ורכות נהדרת!

עיצוב נהדר. לכל מה שנבחר יש סיבה, אין פה טרנדים, זו לא דירה משובטת. בחירה מצויינת של צבעים. כל הכבוד.

המלצות נוספות
בודק...