חזר אל נעוריו: הכירו את הבית הישן שעבר מהפך

המעבר מדירה באחת מהערים המרכזיות, לבית צמוד קרקע שנבנה לפני עשרות שנים ביישוב בשפלה , חייב שיפוץ מקיף שהחזיר את הבית הישן לתקופת נעוריו ולכושר מלא

300 מ"ר
מירב פלברג
ורד נח

הדיירים: זוג הורים ושלושה בנים

הבית הישן עבר מסלול שיפורים
לצורך התאמת הבית למגורי המשפחה שביקשה להחליף נוף אורבני לסביבה מוריקה וציוץ ציפורים. בקשתם של הדיירים היתה להכניס לבית אוירה חמה ומזמינה. לשם כך נדרש שיפוץ מסיבי, שכלל החלפת כל תשתיות התפעול, מים, ביוב, חשמל ומערכת מיזוג. כמו כן הוחלפו מסגרות האלומיניום, דלת הכניסה, חזיתות המטבח וכל שטח הגינון שמקיף את הבית תוכנן מחדש, על מנת לאפשר לבני המשפחה לבלות ולארח בהנאה.

פינת ישיבה בחצר האחורית - הבית הישן

חלק מהגינה רוצף והוכשר כפינת בילוי ואירוח

פינת ישיבה בחצר האחורית - הבית הישן
עיצוב: ורד נח צילום: מירב פלברג

לא נפרדים מהרהיטים האהובים
בעלי הבית ביקשו להעביר לביתם החדש את תחושת ההרמוניה ששררה בדירתם הקודמת. אחת מהדרכים להשיג את אותה האוירה היתה העברת רוב הרהיטים שהיו ברשותם אל ביתם החדש. הרהיטים נרכשו מספר שנים בודדות לפני שהתקבלה ההחלטה לעבור לגור בבית צמוד קרקע. פריטי הריהוט שנוספו, תוכננו ועוצבו בהשראת הצבעוניות וחומרי הגמר של הרהיטים הקיימים.

פינת ישיבה בסלון-הבית הישן

עיצוב הסלון הותאם לרהיטים שהדיירים לא הסכימו לוותר עליהם

פינת ישיבה בסלון-הבית הישן
עיצוב: ורד נח צילום: מירב פלברג
הרהיטים החדשים הוזמנו בהשראתם של הרהיטים שעברו מן הדירה הקודמת

אל הרהיטים שעברו מהבית הקודם נוספו רהיטים חדשים שעוצבו בהשראתם

הרהיטים החדשים הוזמנו בהשראתם של הרהיטים שעברו מן הדירה הקודמת
עיצוב: ורד נח. צילום: מירב פלברג

מינימום הוצאות מקסימום תוצאות
לעיצוב המטבח נשקלו שתי אפשרויות: האחת היתה להחליף את המטבח הקיים במטבח חדש, אופציה שהיתה מייקרת מאוד את התהליך. האפשרות השנייה היתה לנצל את המטבח הקיים, ולתת לו מראה חדש וחמים יותר. בהחלטה משותפת נבחרה האפשרות השנייה. חזיתות המטבח הלבנות הוחלפו בחזיתות עם מסגרת דקה בגוון נס קפה בהיר. חיפוי הזכוכית מעל השיש הוחלף באריחים לבנים.

מטבח ופינת אוכל בבית ישן ששופץ

מבט לכיוון המטבח והיציאה אל החצר האירוח הקדמית

מטבח ופינת אוכל בבית ישן ששופץ
עיצוב: ורד נח צילום: מירב פלברג

אחסון, אחסון ועוד אחסון….

בשל המחסור במקומות אחסון במטבח, תוכנן ארון לאורך הקיר הפנוי במטבח, בהתאמה אישית. רהיט זה משמש לאחסון, תליית מעילים, אחסון נעליים, מקום לדייסון, תאים לאחסון בקבוקי יין ויחידה נמוכה, בה מסתתרים מאחורי דלתות מקפיא ומקרר נמוכים. בנוסף, תוכננה תיבה תלויה לספרים ופרטי נוי ומגירה שפונה לכיוון דלת הכניסה, המשמשת לאחסון מפתחות של דיירי הבית. כל הארון צבוע בצבע תכלת רך, בשילוב פורניר אלון טבעי, בהשראת כסאות פינת האוכל שעברו מהדירה אל הבית החדש.

מטבח וארון רב תכליתי -הבית הישן

ארון רב תכליתי שתוכנן בהזמנה אישית לתוספת מקומות אחסון

מטבח וארון רב תכליתי -הבית הישן
עיצוב: ורד נח צילום: מירב פלברג

ההורים למטה הילדים למעלה
לפני הירידה למפלס הסלון, נמצאת סוויטת השינה המרווחת והמוארת של ההורים. בכניסה, מבואה שנצבעה בגוון ירוק בהיר, בהשראת פריט האומנות האהוב על בעלת הבית, אשה בתנוחת יוגה. בנישה שבקיר נקבעה תיבת עץ לאחסון כלי איפור וטואלטיקה. לצד השידה מראת גוף ומתלה לצעיפים ותיקים.

שרותי אורחים ומבואת כניסה לחדר הורים - הבית הישן

שירותי אורחים ומבואת הכניסה ליחידת ההורים

1
עיצוב: ורד נח צילום: מירב פלברג

באזור השינה ביחידת ההורים, עיצוב ארונות הבגדים הותאם למבנה האלכסוני של קירות הבית. מול המיטה הושאר מקום למסך הטלוויזיה ומתחתיו שידת מגירות נוספת. בחדר המוצף אור טבעי יציאה לחצר האחורית המטופחת. היציאה מאפשרת להורים להנות מן החוץ בפרטיות מקסימלית .

חדר שינה הורים -הבית הישן

אזור השינה ביחידת ההורים גדול ומרווח עם יציאה לחצר האחורית מחופה בווילון דק

חדר שינה הורים -הבית הישן
עיצוב: ורד נח צילום: מירב פלברג

חדר הרחצה תוכנן בשני צירים מקבילים. מקלחון גדול עם ספסל ישיבה בקצהו ומולו ארון כיור ארוך ואסלה. הרצפה וקיר הכיור חופו באריח אחיד. על מנת להדגיש ולייחד את הציר הזה, נבחרו אריחי ריצוף וחיפוי גדולים, משויישים שמעניקים תחושת מרחב גדולה ומשרים אווירה יוקרתית של חדר רחצה בבית מלון, מראה שבני הזוג ביקשו לשוות לחלל. מעל הכיור תלויה מראה בצורת אליפסה דרכה משתקפת המקלחת המרווחת.

חדר ילד -הבית הישן

יוקרה של חדר רחצה בבית מלון

חדר ילד -הבית הישן
עיצוב: ורד נח צילום: מירב פלברג

התכנון המקורי של הבית הישן התאים מאוד לילדים
מהלך מדרגות קיים מוביל לקומת חדרי הבנים. בקומה זו סוויטת מתבגר ובו יציאה למרפסת מקסימה, שני חדרי שינה נוספים מהם יציאה אל מרפסת היקפית משותפת, חדר רחצה וחדר שרות וכביסה. חדרי הרחצה שופצו כליל, חדרי השינה של הילדים תוכננו בקפידה ובהתאמה לצרכיו ובקשותיו של כל אחד מהם ובכל אחד מן החדרים ישנה יציאה אל המרפסת. גווני כחול ותכלת נבחרו לקירות, לתמונות וכמו כן לאריחי החיפוי בחדרי הרחצה, ששופצו גם הם באופן מלא. ארון הרחצה נצבע בגוון מוקה, המתחבר לפלטת הצבעים בהשראת ים וחופש.

חדר ילד -הבית הישן

אחד מחדרי הילדים שכל אחד מהם הותאם לטעמו האישי, לכולם יציאה למרפסת

חדר ילד -הבית הישן
עיצוב: ורד נח צילום: מירב פלברג
חדר רחצה ילדים -הבית הישן

עיצוב רגוע מאופק ועל זמני שיתאים לבנים גם בעוד שנים

חדר כושר בעליית הגג- הבית הישן
עיצוב: ורד נח צילום: מירב פלברג

במבואה של קומת השינה של הילדים, כוננית קטנה מעליה מראה עגולה בה משתקף גרם המדרגות שמוביל אל עליית הגג, גולת הכותרת של הבית.

מבואה לחדרי הילדים ומדרגות לעליית הגג-הבית הישן

מדרגות לעליית הגג

מבואה לחדרי הילדים ומדרגות לעליית הגג-הבית הישן
עיצוב: ורד נח צילום: מירב פלברג

עליית הגג שטח מבוזבז שהפך למרכז פעילות משפחתית
אחד מהאתגרים בתכנון השיפוץ בבית זה היה להפוך את עליית הגג הבלתי שמישה לחדר כושר חדשני. בתכנון שנעשה בקפדנות רבה, נדרש היה חישוב מדויק של מיקום המכשירים בהתאמה למשקלם ולמבנה שלהם. לנוחיות בני המשפחה עוצב גרם מדרגות נוח וקליל עשוי ברזל ומדרכי עץ.

חדר כושר בעליית הגג- הבית הישן

חדר כושר משפחתי מאובזר כולל מכשירים ומשקולות הותאם למבנה וממדי עליית הגג

חדר כושר בעליית הגג- הבית הישן
עיצוב: ורד נח צילום: מירב פלברג

רשימת ספקים חלקית:

קבלן ביצוע: גלעד אזיקרי – א. דקו
נגר: יוסף בוטבול
ריצופים, חיפויים וסניטריה: חרש
תאורה: תומס
וילונות ופרטי נוי: שרית בן שמחון
יצירת אומנות (ציורים): ליה מלחי

יש עוד בתים ישנים ששופצו, רוצים לראות? בבקשה !

חובר לו יחדיו: שיפוץ בית ישן במצפה ישי 

אור עולה בבוקר: שיפוץ בית בן 3 קומות ברעננה

שינוי קיצוני לבית ישן נושן: שיפוץ עשיר רווי ברבדים ועומקים

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

המלצות נוספות
בודק...