לא עוזבים את קיסריה: הבית שנבנה מחדש

במקום לעבור לעיר אחרי שהילדים עוזבים את הבית, החליטו הדיירים דווקא להשאר בקיסריה ולבנות מחדש את הבית. בואו לסיור

350 מ"ר
מושי גיטליס
גיא וליקסון ודוד עזוז - וי סטודיו אדריכלים  

הדיירים: 2 דיירים

המקום: קיסריה

מי שמגיע לבית המיוחד הזה נתקל, דבר ראשון, במפל מים שממוקם במרכז קיר בטון שבחזית המבנה. הוא אמנם אמור ליצור סוג של מסתור מעיני סקרנים ומחסום מפני קרני שמש ישירות אבל הוא מצליח גם להיות מעניין כשנכנסים פנימה. הגוונים הכהים של הקיר, בהשוואה לקירות הבטון שחודרים פנימה, יחד עם הרווח שנוצר בין החלון הגדול והקיר שמנותק ממבנה הבית, יוצרים תחושה של תלת ממד שמושכת את העין כלפי חוץ אל הבריכה שבכניסה.
מראה קירות הבטון החשוף, שמתנשאים בסלון לגובה של 6 מטרים מתרכך עקב כמות החלונות והדלתות שעוטפים את הקירות בכל צד ויוצרים תחושה מסוימת של קירות כאילו מרחפים. הבית, שכלפי חוץ נראה קטן מממדיו האמתיים, מחולק לארבעה אזורים שההפרדה ביניהם מובהקת.
בית פרטי בקיסריה
אלמנט מפל מפריד בין פנים לחוץ
תקרה גבוהה במיוחד בחלל הציבורי
תקרה גבוהה במיוחד בחלל הציבורי
 צמוד לשביל הכניסה לבית, כיחידה נפרדת, נמצא המשרד שאליו ניתן להיכנס ישירות מבלי לעבור דרך הבית. האזור החברתי, שכרגיל כולל סלון, מטבח ופינת אוכל, פונה בהתאם לייעודו לגינה ולבריכה. באזור זה בולט השימוש בעץ בגוון טבעי, זכוכית וגוונים של לבן שמשתלבים בטבעיות רבה עם קירות הבטון החשוף.
כניסה לבית
החלל הציבורי והכניסה לבית
מטבח מעוצב
מבט אל המטבח ואל הסלון
קיר בטון בבית פרטי
קיר הבטון השחור שבחזית הבית מסתיר את מי שבפנים מהרחוב
קיר מפל בסלון
הסלון פרטי לחלוטין בזכות קיר המפל
כניסה לבית פרטי
מבט נוסף אל הכניסה לבית
מבט לבריכה בבית פרטי
כל החלל הציבורי פונה אל החצר והבריכה
מעבר דרסטי של מדרגות ברזל כהות וספרייה שצבעה הותאם לגוון המדרגות, מוביל למרתף שנועד לפעילות הנכדים והילדים שבאים לבית הוריהם בסופי שבוע. עיצוב חדר המשפחה במרתף שונה לחלוטין ממראה קומת הכניסה לבית, כאן הודגשה הנוחות שכוללת בין היתר גם בר משקאות ופינת קפה למבוגרים, חטיפים, משחקים ושטיחים רכים לילדים, ועבור כולם ביחד תוכננה ספרייה גדולה עם ספות נוחות ואזור ישיבה חיצוני בחצר אנגלית.
התכנון, שהותאם לביקורי המשפחה, מתבטא גם בקומת חדרי השינה שנראית כאילו היא מרחפת מעל הבריכה. בקומה זו תוכננו שלוש יחידות מגורים ולכל אחת מהן מרפסת קטנה הפונה לנוף. החלוקה הברורה לאזורים הותאמה לזוג הדיירים שבמהלך השבוע שוהים בעיקר באזור החברתי ובמשרד, ובסופי שבוע, כשכל המשפחה מתאחדת, עיקר הבילוי מתרכז בקומת המרתף, שם כולם מרגישים יחד בנעימים. אם זו לא משפחה טובה, אז מה כן?
סלון מעוצב
מבט מהסלון לעבר המסדרון והמדרגות
 מדרגות בבית פרטי
למעלה חדרי השינה. למטה מרתף המשפחה
חיפוי עץ
אלמנט עיצובי לכל דבר. המדרגות
קיר מסגרות משפחתי
קיר מסגרות משפחתי
מדרגות שזה גם סיפרייה
המדרגות הן גם ספריה
בית פרטי מעוצב
מבט מבחוץ
בריכה פרטית
הבריכה ממוקמת בחצר האחורית
תכנית לבית פרטי בקיסריה
תוכנית קומת הקרקע
תוכנית בקומה הראשונה
תוכנית קומה ראשונה
תוכנית מרתף של בית פרטי
תוכנית המרתף

553
403
תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

המלצות נוספות
בודק...