נפלאות המבנה: דיוק של קווים ישרים

הידעתם שלבית יש שפת עיצוב? כן, כזו שמספרת את הסיפור של הבית. והפעם, באוא לראות איך הקווים הישרים מחברים בין החוץ ובין הפנים ומשלימים את הקונספט העיצובי המודרני. אל תפספסו את פרטי האומנות המשלימים את התמונה

245 מ"ר
1250 מ"ר
שי אזולאי
עירית דר

זוג דיירים

הקווים הישרים והמקבילים מתחילים באדריכלות המבנה

שפת העיצוב המדוקדקת של הבית מתחילה בגדר שמקיפה את הבית, ממשיכה במבנה האדריכלי בחזית הבית, שנראית כשלוש קוביות צמודות בגבהים שונים. בחזית האחורית, הקוביה העליונה נראית כמונחת על התחתונה. החלונות שמקיפים את מעטפת הבית מעוצבים בקווים ישרים ומקבילים. תריסי הרפפות האופקיים משלימים את הקונספט העיצובי. הדלת במבואת הכניסה שעוצבה באותה שפה מזמינה את הבאים אל תוך הבית.

אדריכלות בקווים מקבילים

חזית הקוביות המדורגות שפונה אל הרחוב מרמזת על שפת העיצוב שממשיכה בתוך הבית

אדריכלות בקווים מקבילים
עיצוב בית פרטי

הבית בנוי בצורת האות ר', הקומה העליונה נראית כרוכבת על גבי התחתונה

עיצוב בית פרטי

חיבור הדוק בין החוץ לפנים

עם הכניסה אל תוך הבית, מתגלה מגמת החיבור בין החוץ לפנים, שמתבטאת בקירות זכוכית שקופים ופטיו, שמהווה נקודת חיבור בין המעבר לסלון ופינת האירוח החיצונית. ההמשכיות בין החוץ לפנים מתבטאת גם באחידות מראה ריצוף האבן, שזהה בפנים ובחוץ.

מבואת כניסה מעוצבת

המעבר מהחוץ אל הפנים מתחיל עם דלת רחבה ומזמינה הקבועה במרכזו של קיר עשוי קווים אנכיים מקבילים

מבואת כניסה מעוצבת

 

 

פטיו מחבר בין חוץ לפנים

הפטיו במרכז המרחב החברתי, מפריד בין פינת האוכל ובין הסלון

פטיו מחבר בין חוץ לפנים

המרחבים החברתיים עוצבו בקווים מעוגלים

בהמשכו של הפטיו שקרוב לפינת האוכל, ממוקם הסלון. עם הכניסה אליו, מתעוררת תחושה של רכות נעימה, שנוצרה בזכות הרהיטים המעוצבים בקווים מעוגלים, אמנות תלויה על קירות לבנים ופינת מוזיקה במרכזה פסנתר כנף. ביטוי עיצובי דומה מתבטא גם בפינות הישיבה, שעוצבו בחצר האחורית.

עיצוב סלון מודרני

כל הרהיטים בסלון מעוצבים בקווים מעוגלים ורכים

עיצוב סלון מודרני
פינות ישיבה בחצר

גם במרחב החברתי החיצוני לרהיטים קווים מעוגלים ורכים

פינות ישיבה בחצר

הקווים הישרים והמקבילים מפרידים ומחברים

יחידת מדפי ברזל שחורים מעוצבים בקווים ישרים ומקבילים, מפרידה את פינת האוכל מחדר המשפחה. מעליה, בקומה העליונה בה מרוכזים חדרי האירוח, שמיועדים לילדים שבאים לבקר את הוריהם, עוצבה ספרייה נוספת, שמתחברת ליחידה בקומה התחתונה ונראית כהמשכה. גם המדרגות שמובילות לקומה העליונה עוצבו בקווים מקבילים שנראים כמרחפים בחלל.

ספריות מעוצבות

דרך הקווים האנכיים של המעקה בקומה העליונה, נראית הספרייה שממשיכה את העיצוב שבקומה התחתונה

ספריות מעוצבות
מדרגות מרחפות

מדרגות משולבות ברזל שחור ועץ מתחברות לשפת העיצוב בכל הבית

מדרגות מרחפות

התייחסות אישית לדיירים מתבטאת בעיצוב שמיועד ליום וללילה

בתכנון הבית ועיצובו, המעצבת עירית דר התייחסה באופן אישי וממוקד בכל אחד מבני זוג הדיירים. מעבר לעיצוב הסוויטה המשותפת שלהם, שממוקמת בקומת הקרקע, בה היא עיצבה להם גם מתחם ישיבה חיצוני שצף מעל בריכת השחייה, היא נתנה תשומת לב מרובה לעיסוקי היומיום של הדיירים. לאחד מהם עוצב משרד ביתי גדול ולאישה פינת בה פינה משרדית ובהתאמה לעיסוקה באמנות, תוכנן עבורה סטודיו בקומה העליונה כשהוא תחום בקירות זכוכית שקופה דרכה אפשר לצפות ביצירותיה בנוסף לאלה שמפוזרות בטעם רב בכל חדרי הבית.

סטודיו לציור עם קירות שקופים

בקומה העליונה, דרך קיר זכוכית שקוף מתגלה הסטודיו של בעלת הבית

Savioסטודיו לציור עם קירות שקופים
סוויטה הורים עם יציאה לחצר

בעיצוב המינימליסטי שבאזור השינה של ההורים שולבה האמנות של הדיירת

סוויטה הורים עם יציאה לחצר
דק צף מעל בריכת שחייה

פינה אינטימית הנמצאת בצמוד לחדר השינה, נבנתה כבמה צפה מעל בריכת השחייה

דק צף מעל בריכת שחייה
חדר רחצה מעוצב

גם חדר הרחצה המינימליסטי של ההורים עוצב בקווים ישרים ומקבילים

חדר רחצה מעוצב
תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

המלצות נוספות
בודק...