משחק של קווים וזוויות: העיצוב המודרני המיוחד שכדאי לכם להכיר

חושבים שכדי לבהות מעיצוב מודרני לבית פרטי צריך להפריד בין סגנון חיים לחלום? מסתבר שלא! הכירו את הבית הפרטי, שקווים מקבילים וזוויות הפכו בו למוטיב מרכזי, שיוצר את הקסם

400 מ"ר
420 מ"ר
מיכאל תקווה
ארז אליאסין

 

הרמוניה מושלמת בין קווים מקבילים וזוויות ישרות

מדרגות רחבות ונוחות מובילות אל קיר מבואת הכניסה, שעשוי סרגלי עץ אנכיים. הקווים המקבילים, שבולטים בצבעם הלבן, מרמזים על הצפוי בתוך הבית. מיד עם הכניסה דרך הדלת הגבוה והרחבה, מתגלים מרחבים גדולים מוצפים באור טבעי. גרם המדרגות, שמעוצב בזוויות ישרות ומחופה עץ ומולו הפסנתר הלבן, מסמנים את המעבר ממבואת הכניסה אל המרחב החברתי.

 

דלת במבואת כניסה מודרנית

מבואת כניסה חיצונית עם סרגלי עץ צבועים לבן

דלת במבואת כניסה מודרנית
ריצוף וחיפוי באבן טבעית - מטבח

פנים הבית מוצף באור טבעי

ריצוף וחיפוי באבן טבעית -מטבח
עיצוב: נילי חביב צילום: מאור מויאל

למטבח ולפינת האוכל, עוצב אזור נפרד

בהתאמה לסגנון החיים של הדיירים, שמרבים לבשל ולקיים ארוחות חגיגיות, למטבח ולשולחן האוכל הגדול עוצב אזור מרוחק במעט מהסלון, אך עדיין מהווה חלק מהמרחב החברתי. המטבח ופינת האוכל תחומים בקירות זכוכית, למעט הקיר המרכזי, שהוא למעשה ארון אחסון במרכזו שני תנורים, פתוחים לכיוון הגינה שבחזית הקדמית ובחצר האחורית. במרכזה של הרחבה המוארת, מוקמו בקווים מקבילים שני איים ושולחן האוכל.

דירה עם מקומות אחסון רבים - חדר ארונות

המטבח ופינת האוכל עוצבו בקווים מקבילים

דירה עם מקומות אחסון רבים - חדר ארונות
עיצוב: יוליה לגקוב צילום: ארתור דריגנט

מצד אחד טלוויזיה ומצד שני הבריכה

בעיצוב הפנים של הסלון ניכרת התחשבותו של המעצב ארז אליאסין בהווי חיי הפנאי של הדיירים. פינת הישיבה עוצבה כשצד אחד מופנה לטלוויזיה, וצידה השני פונה אל הבריכה ואזור האירוח החיצוני. העובדה שהבית פונה לכיוון צפון ומערב, אפשרה למעצב לעטוף את כל המרחב החברתי בקירות וויטרינות שקופות המתחברות ביניהן בזווית ישרה.  דרכן נוצר קשר ישיר עם החוץ ללא חשש מהשפעתה ההרסנית של קרינת השמש.

 

עיצוב מודרני פתוח לגינה

בפינת הישיבה בסלון צד אחד פונה לטלוויזיה והשני לכיוון החצר והבריכה

עיצוב מודרני פתוח לגינה
פינת ישיבה מודרנית

מבט מהסלון לכיוון הכניסה והמדרגות לקומה עליונה

פינת ישיבה מודרנית

זוויות וקווים מקבילים ממשיכים בחדר השינה

בקומה העליונה עוצבו חדרי השינה. בצד אחד של הקומה חדרי הילדים ובצדה השני, יחידת המגורים של ההורים. אל מול המיטה הזוגית, מתגלה הנוף החיצוני שחודר פנימה דרך וויטרינות ממוסגרות בשחור ומחוברות ביניהן בזווית ישרה. במקביל לגב המיטה תוכנן ארון הבגדים. הרווח שנוצר בין המיטה לארון נוצל למקומות אחסון נוספים ויצר מסדרון קצר שמוביל לחדר הרחצה, שבניגוד לגוונים הבהירים בחדר השינה, חדר הרחצה עוצב על רקע חיפוי קיר כהה.

עיצוב ססגוני והוליסטי - סלון

וויטרינות גדולות מול מיטת ההורים

עיצוב ססגוני והוליסטי - סלון
עיצוב: מירית סוחוב צילום: מאור מויאל
מיטה וארון בחדר שינה

במקביל לגב המיטה עוצב ארון הבגדים

מיטה וארון בחדר שינה
מקומות אחסון

מקומות אחסון במעבר בין גב המיטה לארון

מקומות אחסון
חדר רחצה יחידת הורים

בניגוד לחדר השינה הלבן, קירות חדר הרחצה כהים

חדר רחצה יחידת הורים

כל הבית פתוח לחצר האחורית

כשמסתכלים על הבית מכיוון החצר האחורית מתגלה עוצמתה של השקיפות. בחלקה המאורך של האות ך' אפשר לזהות את המרחב החברתי בקומת הקרקע ומעליה חדר השינה של ההורים. ובחלק הצר של הבית, בקומת הקרקע נחשף האזור הקולינרי ומעליו חדר עבודה שמפריד בין חדר השינה של ההורים וחדרי הילדים הפונים לכיוון החזית הקדמית של הבית.

מקום להסתיר את הבלגן - חדר רחצה

הבית שנבנה בצורת האות ך' חשוף לחצר האחורית

מקום להסתיר את הבלגן - חדר רחצה
עיצוב: מאיה האזרחי צילום: ניצן הפנר
חדר עבודה

חדר העבודה בקומה העליונה משקיף לעבר החצר האחורית

חדר עבודה
תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

המלצות נוספות
בודק...