זה הסטייל בשבילכם: ככה תעצבו בית מודרני

גם אתם נשבתם בקיסמו של העיצוב המודרני ורוצים להכניס אותו אליכם הביתה? בואו לראות איך ענבל לוי חורב עיצבה בית מודרני, מינימליסטי ומוקפד, עם קריצה ללונדון, מגרש כדורגל וחדר נסיכות

500,000
180 מ"ר
מאור מויאל
נעמי בידרמן
ענבל לוי חורב
ענבל לוי חורב

הדיירים: זוג ושני ילדיהם

המיקום: מזכרת בתיה

במציאות החיים האינטנסיבית והתובענית, כולנו שואפים להתחיל ולסיים את היום בבית מחבק ומכיל, שיהיה פרקטי ונוח לתפעול. כך גם במקרה של בני זוג בשנות ה-40 לחייהם – הוא עובד intel והיא אקטוארית בחברת ביטוח. לזוג שני ילדים. השניים רכשו בית פרטי במזכרת בתיה ופנו למעצבת הפנים ענבל לוי חורב מיד עם החתימה על החוזה, כשבידם תוכניות הבית.

"תהליך תכנון הפנים ארך כשנתיים. הלקוחות היו שותפים מלאים לבחירות ולקבלת ההחלטות ויחד עם זאת, נתנו לי יד חופשית בדרך להגשים עבורם את החלום", מסבירה המעצבת. "לבני הזוג חשוב היה ליצור סביבת מגורים, שתיתן מענה מושלם לצרכיהם ולצרכי הילדים ובד בבד תהיה פרקטית ומשופעת בשלל פתרונות אחסון.

פעלנו ליצור עבורם בית מודרני, מינימליסטי ומוקפד. כחלק מהתהליך הקפדנו על כל פרט – מהאלמנטים הגדולים עד לפרטים הקטנים. שמנו דגש רב על רמת הגימורים וטיבם. ככלל, איכות גימור ורמת גימור מושלמת הם שני מושגים שחזרו על עצמם לאורך כל הפרויקט".

בית בשיטת הבנייה הקלה - חדר רחצה

גם אנחנו רוצים להתחיל ולסיים את היום בבית כזה: כמו הבית כולו, הסלון תוכנן לפרטי פרטים ועושה כבוד לסגנון המודרני

בית בשיטת הבנייה הקלה - חדר רחצה
עיצוב: נעמה קנצוקר צילום: מירב פלברג

הבית הפרטי בנוי על פני שתי קומות. שטחו הבנוי כ-180 מ"ר ולצידו גינה בשטח של כ-100 מ"ר נוספים. בקומת הכניסה מצויים המטבח, הסלון הממ"ד ושרותי האורחים. "כחלק מתהליך התכנון החלטנו לוותר על פינת האוכל הפורמלית לטובת הגדלת שטח המטבח", מסבירה המעצבת. "בתכנון החדש יצרנו שפע של מקומות אחסון ואי רחב ידיים רב-תכליתי במרכז החלל, שמשמש כמשטח עבודה, כשטח אחסון וכאזור ישיבה.

הצבעוניות השולטת במטבח היא מונוכרומטית בהירה ברובה, עם כתם שחור במרכז. את גווני משטחי העבודה בחרנו בהתייחס למסה הצבעונית – עבור האזור השחור בחרנו משטח כהה בו שובץ כיור שחור ועבור האי ואזור הכיריים בחרנו משטח בהיר משובץ גידים עדינים".

מטבח מודרני בצבעוניות מונוכרומטית

פינת האוכל הפורמלית בוטלה, המטבח גדל באופן ניכר

מטבח מודרני בצבעוניות מונוכרומטית
בית בשיטת הבנייה הקלה - סלון

צבעוניות מונוכרומטית בשחור ולבן

בית בשיטת הבנייה הקלה - סלון
עיצוב: נעמה קנצוקר צילום: מירב פלברג

בהמשך ישיר למטבח ממוקם הסלון, שם תכננה לוי חורב קיר דקורטיבי מחופה חומר דמוי בטון, על פי פרישה שתוכננה בקפידה מראש. מריחת החומר בוצעה בשני שלבים ובשני גוונים שונים להדגשת החלוקה. בדומה למטבח גם הסלון עוצב בצבעוניות מונוכרומטית, הפעם עם נגיעות קלות של טורקיז, שבאות לידי ביטוי בריפוד הכורסה ובכריות ששובצו על גבי הספה.

סלון מודרני ובו קיר כוח דקורטיבי

תצוגת תכלית של טעם טוב: סלון שכיף לשהות בו, במרכזו קיר כוח עוצמתי שתוכנן בקפידה

סלון מודרני ובו קיר כוח דקורטיבי

מבעד לקיר הבטון הדקורטיבי מצוי הממ"ד שמשמש כחדר משחקים ומולטימדיה עבור הילדים. בניגוד למונוכרומטיות שמאפיינת את החלל הציבורי, עבור הממ"ד בחרה המעצבת בצבעוניות ססגונית: פינת הישיבה המודולרית רופדה בבדים טקסטורליים בגוונים שונים ועל גבי הקיר המרכזי הודבק טפט עם מפת קווי ה-TUBE הצבעונית של לונדון.

חדר משחקים ססגוני

מרגישים בלונדון כל השנה: חדר המשחקים והמולטימדיה של הילדים עוצב כמרחב חוויתי וססגוני

חדר משחקים ססגוני

גרם המדרגות שמוביל לקומת המגורים, עבר שינוי משמעותי. את החלל הפתוח בחלקו התחתון סגרה המעצבת בנגרות ובכך יצרה עבור המשפחה שטח אחסון נוסף. שלחי המדרגות חופו מדרכי עץ בדומה לקומת החדרים, שחופתה בפרקט עץ תואם. הקיר הדומיננטי שמלווה את הגרם חופה בחומר דקורטיבי זהה לזה שבקיר הסלון. גם כאן תכננה לוי חורב פרישה מדוקדקת מראש.

סוויטה פרטית ומפנקת - פינת אוכל

גרם המדרגות עבר מתיחת פנים והולם בהחלט את תפיסת העיצוב העכשווית

סוויטה פרטית ומפנקת - פינת אוכל
עיצוב: אלה סהר צילום: ליאור אביטן
אחסון מתחת לגרם מדרגות

אסתטי, פרקטי ויעיל: החלל הפנוי מתחת לגרם המדרגות הפך לשטח אחסון

7
עיצוב פנים: אביה אלתר סובלמן צילום: אלעד גונן

בקומת החדרים שלושה חדרי שינה, חדר רחצה מרכזי ומאסטר הורים. חדר הרחצה של הילדים גדול ומרווח ובו ארון אמבט על גבו שובץ משטח שיש עם שני כיורים. ממנו יוצאים לחדר שירות שם תכננה לוי חורב ארון, שמכיל כל מה שאזור כביסה באמת צריך. מכונת הכביסה והמייבש הוגבהו מעט לטובת גישה נוחה יותר ולצד הארון שולבו פתרונות נוחים ושימושיים לסלי הכביסה.

חיפוי קירות הבית - מטבח

ככה עושים את זה: ניכר כי בחדר השירות והכביסה הזה חשבו על כל פרט

חיפוי קירות הבת - מטבח
עיצוב פנים: שרון מעין צילום: עודד סמדר
מדרגות בעיצוב מיוחד - חדר בנות

גם להם מגיע: חדר רחצה גדול, מואר ומפנק לילדים

מדרגות בעיצוב מיוחד - חדר בנות
עיצוב פנים: מורן בר אור צילום: אודי גורן

חדרי הילדים עוצבו בהתאם לטעמם וחלומותיהם. כך למשל חדרו של הבן, אוהד כדורגל מושבע, שם קיר המיטה חופה טפט דומיננטי וצבעוני ועל גבי הקיר הנגדי הותקנו מתלים עבור הכדורים. חדרה של הבת עוצב כחדר נסיכות נעים. המעצבת בחרה עבורה טפט כוכבים בצבעוניות מרגיעה ובשלל אביזרים, שמשלימים את המראה המזמין.

מדרגות בעיצוב מיוחד - מרחב חברתי

קשה להתבלבל: חדר שינה מושלם לילד, חובב כדורגל מושבע

מדרגות בעיצוב מיוחד - מרחב חברתי
עיצוב פנים: מורן בר אור צילום: אודי גורן
מדרגות בעיצוב מיוחד -

חדר מהאגדות: כך נראה חדר השינה של הנסיכה הצעירה

מדרגות בעיצוב מיוחד -
עיצוב פנים: מורן בר אור צילום: אודי גורן

סוויטת ההורים אינה גדולה במיוחד ועל מנת לשוות לה תחושת מרחב בחרה המעצבת לעבוד עם מחיצת זכוכית, שמפרידה בין אזור השינה לחדר הרחצה. את קיר המיטה חיפתה בטפט בדוגמה גאומטרית בגוון טורקיז עמוק, גב המיטה רופד אף הוא בבד מאותה פלטת צבעים.

בית אחרי שיפוץ ייסודי והמקיף-חדר הורים

חדר השינה של בני הזוג: הוכחה עד כמה תכנון מוצלח מייצר אשליה של גודל ומרחב

בית אחרי שיפוץ ייסודי והמקיף-חדר הורים
עיצוב: מיכל אנגל צילום: עומרי הכט
צבעים וחיפוי קירות - מטבח

חדר הרחצה במאסטר ההורים מופרד מאזור השינה על ידי מחיצת זכוכית

צבעים וחיפוי קירות - מטבח
עיצוב: עינבל דניאל צילום: נדב פקט

סקרנים לקרוא עוד על סגנון העיצוב? הקליקו למידע נוסף על עיצוב מודרני

למידע נוסף על המעצבת ענבל לוי חורב

רשימת ספקים חלקית:

מטבח: אביבי מטבחים
קיר דקורטיבי: איוון  לוטסקי
נגרות: נגרית שהין
וילונות וטפטים: דומוס
ריהוט: אריק דיזיין
תאורה: לוחות רודוב
ארונות: אידיאל
עבודות זכוכית: כוכב הזכוכית
שיש: שיש מזרחי
מדרגות: די טי עיצובים בעץ, טובי.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

המלצות נוספות
בודק...