צלילים של שקט: בית הבאוהאוס שכבש את העולם נמצא כאן אצלנו בישראל

את הבית הזה אתם חייבים להכיר: שיתוף פעולה תכנוני ועיצובי, בין האדריכל אודי אזולאי ומעצבת הפנים איילת לוי עדני, הוליד בית בסגנון באוהאוס, מהיפים והייחודיים בישראל, שזוכה להצלחה כבירה בפלטפורמות העיצוב והאדריכלות הנחשקות בעולם ולא בכדי.

awards participation badge
2,500,000
400 מ"ר
ערן תורג'מן
U+A, אודי אזולאי ואיילת לוי עדני
U+A, אודי אזולאי ואיילת לוי עדני
איילת לוי עדני

הדיירים: זוג ושלושת ילדיהם
המיקום: בית אריה

האדריכלות הישראלית כובשת בשנים האחרונות בסערה את העולם ועדיין, לא בכל יום זוכה בית תוצרת כחול לבן לככב במדיות ובפלטפורמות האדריכלות הבינלאומיות המובילות. האדריכל אודי אזולאי ומעצבת הפנים איילת לוי עדני הצליחו לעשות זאת ובגדול, עם בית יפיפה ומעורר השראה בסגנון באוהאוס שהתפרסם ברחבי הגלובוס- ארה"ב, אנגליה, הודו, איטליה והולנד הן רק חלק מהמדינות. הפרויקט אף זכה לכתבת שער במגזין RESTLESS LIVING, מהמגזינים הבולטים בדנמרק ונכנס לרשימת הפרויקטים האהובים ביותר של אתר העיצוב והאדריכלות האיטלקי המפורסם ARCHILOVERS.

סלון מעוצב

תראו אותו: לא פלא שהבית הזה זוכה להצלחה אדירה בחו"ל

סלון מעוצב
עיצוב: איילת לוי עדני ואודי אזולאי, צילום: ערן תורג'מן

"את הבית תכננו ועיצבנו עבור זוג, מטפלת ברפואה סינית ובעלי חברה המתמחה בהפקת אירועי טיולים, להם שלושה ילדים. בני המשפחה הם חובבי טבע ומוזיקה מושבעים ושני עולמות התוכן הללו הם שהיוו את מקורות ההשראה לתכנון", מסבירים השניים בראיון שערכנו איתם.

"מטרת העל היתה ליצור מרחב מגורים נקי ומינימליסטי, אך עם זאת תרבותי ועשיר בפרטים, שמשתלב בהרמוניה עם החורשה והנוף הבתולי הנשקף מבחוץ.  לאורך הפרויקט צצו ועלו לא מעט אתגרים  והם אלה שהפכו אותו לכל כך ייחודי. אחד הבולטים שבהם הוא השוני בטעם, ברצונות ובמאווים של בני הזוג. כך למשל, בעוד האחד נהנה ממוזיקה השני זקוק לשלווה ושקט, בזמן שאחד מבני הזוג נמשך לטבע פראי זה השני מתחבר לאומנות, מינימליזם וניקיון על טהרת הצבע הלבן. הניגודים הללו הם שהובילו אותנו לכתוב את סיפור הבית, שמושתת על מקצבים שקטים. ניגודים שיחד יוצרים הרמוניה מושלמת".

הבית נבנה לצד חורשה פסטורלית

יצירה אדריכלית הנטמעת בסביבתה הטבעית

הבית נבנה לצד חורשה פסטורלית
עיצוב: איילת לוי עדני ואודי אזולאי. צילום: ערן תורג'מן
המרחב הציבורי כולל את גם את המטבח
המרחב הציבורי כולל את גם את המטבח
עיצוב: איילת לוי עדני ואודי אזולאי. צילום: ערן תורג'מן

הבית בנוי כקובייה לבנה הנטועה בלב חורש טבעי, המדגיש ומעצים את המבנה האדריכלי. על מנת ליצור הרמוניה ויזואלית, יצרו צמד המתכננים חיבורים רכים ומעודנים בין החללים השונים, זאת על ידי שימוש בפלטת גוונים בהירים ובראשם הלבן. בכל פינות הבית בולט שימוש המאוזן בין חומרים תעשייתיים בהם בטון, זכוכית וברזל אל מול חומרים טבעיים כדוגמת עץ, אבן וצמחיה טבעית, הנשקפת מבעד למפתחים גדולים שממסגרים את הנוף.

עיצוב המטב מודרני, לבן ומואר

שילוב בין חומרים תעשייתיים וטבעיים

עיצוב המטב מודרני, לבן ומואר
עיצוב: איילת לוי עדני ואודי אזולאי. צילום: ערן תורג'מן

הבית תוכנן כמבנה בן שתי קומות: בקומת הקרקע ממוקמים מטבח רחב ידיים, סלון, פינת מוזיקה ויחידת הורים מפנקת לה יציאה לחצר פרטית, שם ממתינים לבני הזוג האט טאב וסאונה. בסמוך לפינת המוזיקה תוכנן פטיו מקורה ומחומם ובשטח הגינה המרכזית בריכה, ג'קוזי ואזור אירוח מפנק ובו מטבח חוץ מאובזר.

בני המשפחה נהנים ממרחב מחייה פתוח ומפנק

בני המשפחה נהנים ממרחב מחיה חוויתי ומפנק גם בחוץ

בני המשפחה נהנים ממרחב מחייה פתוח ומפנק
עיצוב: איילת לוי עדני ואודי אזולאי. צילום: ערן תורג'מן

במרכז קומת הכניסה פינת מוזיקה, בה משולבת פינת קריאה. במרכזה ספריה לבנה ומינימליסטית המשמשת גם כמעקה של גרם המדרגות. צמד המתכננים השכיל לתכנן את הספרייה המיוחדת כאלמנט פתוח ואוורירי, על מנת שלא לחסום את הנוף המרהיב. מעל הספריה פרוסה רשת לבנה, על גבה יכולים בני הבית לשכב, לקרוא ולהאזין לנגינה הבוקעת מלמטה.

בין החללים נתלתה רשת רביצה להנאת הדיירים

כזה עוד לא ראיתם: פינת מוזיקה וקריאה ומעליה ערסל רשת מרחף

בין החללים נתלתה רשת רביצה להנאת הדיירים
עיצוב: איילת לוי עדני ואודי אזולאי. צילום: ערן תורג'מן
הצצה למאסטר ההורים

הצצה למאסטר השינה של בני הזוג

הצצה למאסטר ההורים
עיצוב: איילת לוי עדני ואודי אזולאי. צילום: ערן תורג'מן

הקומה השנייה משמשת כממלכה של שלושת הילדים, שני בנים ובת, עבורה תוכננה יחידה הכוללת חדר מגורים וחדר רחצה פרטי. עבור הבנים תוכננו חדרים פרטיים וחדר רחצה משותף, גדול ומרווח. בקומה זאת תוכנן גם חדר כושר מאובזר הצופה לנוף החורשה, חדר שירות ומטבחון לשימוש הילדים, חבוי מבעד לחזיתות ארון.

מחדר הכושר של הבית נשקף נוף טבעי

חדר הכושר הביתי משקיף לנוף מרהיב

מחדר הכושר של הבית נשקף נוף טבעי
צילום: איילת לוי עדני ואודי אזולאי. צילום: ערן תורג'מן
לחדרי הרחצה המרווחים נבחרו חיפויים המאירים את החלל

חדר רחצה כמו זה גם אנחנו רוצים

לחדרי הרחצה המרווחים נבחרו חיפויים המאירים את החלל
עיצוב: איילת לוי עדני ואודי אזולאי. צילום: ערן תורג'מן

"הבית הוא הוכחה עד כמה חשוב שהמתכננים יבנו קונספט שנאמן לסיפור שלכם, בני הבית כך התכנון והעיצוב יהיו שלמים, ישלימו אתכם ויותירו את הבית כמרחב מחייה חוויתי ועל זמני שישרת אתכם למשך שנים ארוכות". מסכמים אזולאי ולוי עדני את החוויה.

 

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

המלצות נוספות
בודק...