החיים שמעבר לקיר ההפרדה: משחקים באור וטבע עירוני

מתכננים בית דו משפחתי ורוצים לשמור על יחסים טובים עם השכנים? קבלו קיר הפרדה מעוצב ומיוחד, המכניס אור הביתה

200 מ"ר
600 מ"ר
שי אפשטיין
תומר בן דור אדריכלים
תומר בן דור אדריכלים

 

בית דו משפחתי בהרצליהר

מספר חדרים 5

מספר דיירים 3

 

לכבוד יום השכן הטוב שחל בשבת, 10/9, בחרנו להציג פרויקט מעניין בו לקיר דומיננטי, שלושה תפקידים. מעבר להיותו גורם יעיל לשמירה על יחסים טובים עם השכנים, הוא גם מגביר את תחושת הפרטיות, ומהווה גם  אלמנט אדריכלי שמחבר בין שני סגנונות– כפרי ומודרני.

קיר חומה עם גג שקוף

חומת בריקים גבוהה ומסביב קירות וגג שקופים

קיר חומה עם גג שקוף

כתוב על חומת ההפרדה

בריקים בגוון חום אדמדם ששולבו בתחתית מעטפת המבנה, משתלבים בקומפוזיציה הכללית שהיא למעשה חיבור בין שני סגנונות אדריכלות – מודרני וכפרי. הגוון הכהה של הבריקים שמנוגד לקומה העליונה הלבנה, יוצר תחושה שרוב משקלו של הבית מרוכז בקומה התחתונה. כך שמבחוץ נראה לכאורה שהקומה התחתונה נמוכה מהגובה בפועל והיא מתקשרת היטב לאדמה. לשילוב הקיר בתכנון הייתה מטרה נוספת. בניית חומה שמפרידה בין שני המבנים הצמודים והקניית מראה לבית כעומד בפני עצמו ואינו מחובר למחצית השנייה של הדו-משפחתי. הניתוק מהמבנה הצמוד מתבטא גם בגג הבית אשר שיפועיו הותאמו לבית כמבנה אחד שלם.

חזית הבית כפרי מודרני

חזית הבית, חצי כפרית חצי מודרנית

חזית הבית כפרי מודרני

קיר החומה חודר אל תוך הבית

החיבור בין הכפרי לעירוני יצר את מעטפת הבית הייחודית. השילוב בין השניים ממשיך בתוך הבית, רק ביחס הפוך. על רקע קיר חומת הבריקים, שמדגיש את הגובה, נוסף בחלקו התחתון מעקה לבן. המשחק בין שני הקירות, מודגש באמצעות אור טבעי החודר פנימה דרך קטע של גג שקוף, מאיר את חלל המדרגות ומעצים את מגמת החיבור. מעבר לביטוי העוצמתי של הקיר, עצם קיומו יחד עם חלל המדרגות הצמוד אליו, מגבירים את תחושת הפרטיות של הדיירים, שחדריהם הפרטיים תוכננו בצדו השני של הבית, מרוחקים מעיני השכנים.

 

קיר בריקים כפרי וקיר לבן מודרני

בין קיר החומה הכפרי לקיר הלבן המודרני מדרגות לקומה עליונה

קיר בריקים כפרי וקרי לבן מודרני
בסגנון חללים פתוחים -מרפסת

אור טבעי מציף את מדרגות העץ שנמצאות בין קיר מודרני לקיר כפרי

בסגנון חללים פתוחים -מרפסת
עיצוב: studioKANZ צילום: איתי בנית
מקום להסתיר את הבלגן - מטבח

פינה מעוצבת בניחוח כפרי על רקע הקיר המודרני

מקום להסתיר את הבלגן - מטבח
עיצוב: מאיה האזרחי צילום: ניצן הפנר

בין כפרי למודרני

ההחלטה על החיבור בין כפרי לעירוני התקבלה בהתאמה למיקום הבית בשכונת מגורים עירונית מוקפת צמחייה. נקודת הפתיחה הייתה בחינת מיקומו של הבית. לשמחתם של האדריכלים, נמצא כי חזית המגרש פונה לרחוב עירוני, והחזית האחורית פתוחה למרחבים ירוקים. נתון שהתאים במדויק לקונספט שעליו הוחלט. השילוב בין הכפרי למודרני מתבטא בעיקר באדריכלות. בפנים הבית מודגשת האווירה הכפרית.

פרגולה ביציאה לחצר האחורית

יציאה מהסלון אל החצר האחורית שמוסתרת באמצעות צמחייה

פרגולה ביציאה לחצר האחורית
חצר אחורית פרגולה ומעטפת כפרי מודרני

החצר האחורית מעל הפרגולה קומת חדרי השינה

חצר אחורית פרגולה מעטפת כפרי מודרני

חלונות צרפתיים בצידו השני של קיר החומה

בהתאמה לקיר הבריקים שמהווים את קיר החומה ותחתית המעטפת כולה, תוכננו חלונות צרפתיים גדולים. מבחוץ, המסגרת הלבנה שלהם בולטת על קיר הבריקים ובתוך הבית הם מהווים פינות ישיבה, שמחברות בין החוץ לפנים. מתוך כוונה לשמור על שכנות טובה והגברת תחושת הפרטיות, כל החלונות פונים לחצר הבית ומוסתרים באמצעות צמחייה וגדר.

 

חלון צרפתי בולט החוצה

בצד הבית שמרוחק מהשכן הצמוד חלונות צרפתיים בולטים החוצה

חלון צרפתי בולט החוצה
עיצוב ישראלי מודרני - מרחב חברתי

החלונות הצרפתים בתוך הבית משמשים כפינות ישיבה

עיצוב ישראלי מודרני - מרחב חברתי
עיצוב: צביה רביד צילום עודד סמדר
דירה עם מקומות אחסון רבים - מרחב חברתי

במטבח בטעם כפרי פינת אוכל וחלון צרפתי

דירה עם מקומות אחסון רבים - מרחב חברתי
עיצוב: יוליה לגקוב צילום: ארתור דריגנט

 

שומרים על שכנות טובה בחגיגה פרטית מתחת לגג משופע

רצפת העץ הטבעי, שמתחילה בקומת הכניסה וממשיכה במדרגות, משתלבת במראה הכפרי בקומה העליונה, כשמעליה תקרה עץ גבוהה ומשופעת צבועה בלבן. מיקומם של חדרי השינה בצד המנוגד לכיוון השכנים, איפשר לאדריכלים לפתוח חלונות גדולים שמקיפים את חדרי השינה. בחדר השינה של ההורים נוספה גם מרפסת פרטית. גם בחדר הרחצה, ביציאה למרפסת צמודה, שולבה ויטרינה גדולה, שמציפה את החדר באור יום.

 

חלונות מסביב לחדר ויציאה למרפסת

חלונות גדלים ויציאה רחבה למפרסת פרטית בחדר שינה הורים

חלונות מסביב לחדר ויציאה למרפסת
חדר רחצה עם תקרה גבוהה

בחדר הרחצה תקרה גבוהה, ויטרינה גדולה ויציאה למרפסת שירות קטנה

חדר חצה עם תקרה גבוהה
בית אחרי שיפוץ ייסודי והמקיף-חדר רחצה

גם בחדר הרחצה שבקומת חדרי השינה יש ניחוח כפרי

בית אחרי שיפוץ ייסודי והמקיף-חדר רחצה
עיצוב: מיכל אנגל צילום: עומרי הכט

אם הפרטיות חשובה לכם וגם אתם רוצים לשמור על יחסים טובים עם השכנים כדאי לכם לראות עוד רעיונות נהדרים לתכנון ועיצוב בתים דו משפחתיים

הפרד ומשול: עיצוב בית דו משפחתי

מודרניות בנגיעה אפריקאית: עיצוב הרמוני לבית דו משפחתי בהוד השרון

בטון מוסיף המון: שיפוץ בית דו משפחתי בראש העין

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

המלצות נוספות
בודק...