קיר משותף בווילה: ככה תהנו מפרטיות בבית

שפע של אור ואוויר, שפת עיצוב רגועה וצבעוניות שמחה מרכיבים וילה דו משפחתית בת שלוש קומות בשכונת מגורים צפופה יחסית. כפיצוי על חסימת כיוון אוויר בקיר משותף עם השכנים, נמצאו פתרונות אדריכליים מתאימים

awards participation badge
220 מ"ר
250 מ"ר
מיכאל תקווה
שטיינמץ לור אדריכלות
שטיינמץ לור אדריכלות

הדיירים: זוג + 4

מיקום: ישוב קהילתי במרכז הארץ
תכנון אדריכלי: אירית שמעוני

כפיצוי על חסימת אחד מכיווני האוויר בקיר המשותף עם הבית הצמוד, החליטו צמד האדריכליות לפתוח את הבית ככל שאפשר לשלושת הכיוונים שנשארו. לשם כך, לשתי חזיתות הבית, הקדמית שפונה לכניסה לבית, והעורפית שפונה לחצר האחורית, נבחרו ויטרינות גדולות העולות מהרצפה ועד התקרה, כולל קיר פינתי שקוף. שפע האור והאוויר החודרים פנימה, משכיחים את נוכחותו של הקיר המשותף עם השכנים. ליצירת אינטימיות בסביבת המגורים הצפופה וכהגנה מפני קרני שמש ישירות, הותקנו מעל הוויטרינות, במרחק ובזווית נכונה, צלוני רפפות חיצוניים.

מראה חצר הבית

וטרינות גדולות מכניסות את החוץ אל הבית

מראה חצר הבית
עיצוב: שטיינמיץ לור אדריכלים. צילום: מיכאל תקווה
מרחב חיצוני מקורה לבילוי משפחתי

מרחב חיצוני מקורה ומרוהט, מאפשר הנאה בכל עונות השנה

מרחב חיצוני מקורה לבילוי משפחתי
עיצוב: שטיינמיץ לור אדריכלים. צילום: מיכאל תקווה
לחלל המיבורי הרחב נביר ריהוט קליל ומודרני

פנים הבית מוצף אור טבעי

לחלל המיבורי הרחב נביר ריהוט קליל ומודרני
עיצוב: שטיינמיץ לור אדריכלות. צילום: מיכאל תקווה

לבית שלוש קומות, ומגמת השקיפות בו ניכרת מיד עם הכניסה אליו. מבואת כניסה רחבה ומוארת, תחומה בקיר שקוף זווית. ממנה ניתן להיכנס ישירות לממ"ד שעוצב כחדר הטלוויזיה וחדר משחקים לילדים, או לפנות שמאלה לכיוון המרחב החברתי, הכולל סלון ומטבח גדול, שכחלק מעיצובו שולב בו שולחן אוכל המשמש הן לארוחות יומיומיות והן לסעודות חגיגיות. במידת הצורך ובהתאם למספר הסועדים יש אפשרות להכניס אל תוך הבית את שולחן האוכל שבדרך קבע ממוקם באזור האירוח החיצוני הצמוד לסלון.

המטבח המודרני מציג שילוב מושלם של צבעים וחומרים

במטבח אי משולב בשולחן אוכל

המטבח המודרני מציג שילוב מושלם של צבעים וחומרים
עיצוב: שטיינמיץ לור אדריכלות. צילום: מיכאל תקווה
החלל שתחת המדרגות נוצל לטובת המטבח

החלל תחת המדרגות נוצל לטובת מקומות אחסון במטבח

החלל שתחת המדרגות נוצל לטובת המטבח
עיצוב: שטיינמיץ לור אדריכלות. צילום: מיכאל תקווה
בקיר שנבחר עבור הטלוויזיה נמבע בירוק בקבוק עדכני

קיר הטלוויזיה נצבע בצבע ירוק בקבוק דרמטי

בקיר שנבחר עבור הטלוויזיה נמבע בירוק בקבוק עדכני
עיצוב: שטיינמיץ לור אדריכלים. צילום: מיכאל תקווה
אחסון, מודרניות ואומנות בתמונה אחת

ניצול מקסימלי של מקום לטובת מקומות אחסון

אחסון, מודרניות ואומנות בתמונה אחת
עיצוב: שטיינמיץ לור אדריכלים. צילום: מיכאל תקווה

המדרגות המובילות לקומת חדרי השינה, הוצמדו למטבח בכוונה תחילה. זאת במטרה לנצל את החלל שמתחתן כהמשך לחללי האחסון של המטבח. על גג הבית, מעל קומת חדרי השינה, בה עוצבו שלושת חדרי הילדים ויחידת המגורים של ההורים, תוכננה ועוצבה יחידת מגורים נוספת עם אזור שינה וחדר רחצה צמוד, המשמשת רוב הזמן כחדר עבודה, ובעת הצורך מותאמת להלנת אורחים.

פלטת הצבעים הנבחרת עדינה ונינוחה

פלטת צבעים עדינה וטבעית

פלטת הצבעים הנבחרת עדינה ונינוחה
עיצוב: שטיינמיץ לור אדריכלים. צילום: מיכאל תקווה
חדר הרחצה חופה באריחי שיש לבן עם גידים שחורים ודרמטיים

חדר הרחצה של ההורים חופב ורוצף באריחי שיש לבן עם גידים שחורים בולטים

חדר הרחצה חופה באריחי שיש לבן עם גידים שחורים ודרמטיים
עיצוב: שטיינמיץ לור אדריכלים. תילום: מיכאל תקווה

בהתאמה לאופייה של המשפחה הצעירה, זוג הורים וארבעה ילדים, שהקטנה ביניהם התווספה למשפחה במהלך הבנייה,נבחרו גוונים מונוכרומטיים הנעים מלבן, דרך אפור ועד מסגרות האלומיניום בשחור. על גבי הרקע הרגוע והמרגיע נוספו גוונים עזים ועליזים שמוסיפים עניין ושמחה. המטבח בולט בגוון כחול אפרפר, ומיד עם הכניסה מתגלה ארון מעילים ירוק המתכתב עם הקיר הירוק בסלון אשר לו הותאמו שתי כורסאות ורודות. הצבעוניות העליזה באה לידי ביטוי בכל אחד מחדרי הילדים בהתאמה אישית לכל אחד מהם. לעומת זאת, ביחידת ההורים מודגשים הגוונים הבהירים של עץ טבעי, אפורים וחומים עם נגיעה של ורוד בשידה שלצד המיטה. על אף שפת העיצוב האחידה בכל הבית, לכל אחד מחדרי הרחצה מראה שונה. לדוגמה, ביחידת ההורים חופה כל החדר באריחים גדולים ומגוידים. בחדר הרחצה של הבנות בולטת רצפת הטרצו הכחולה ששולבה באריחים חלקים ובהירים. במרכזו של ארון נגרות שעוצב במיוחד, קבועה מראה שמסתירה פתח להשלכת הכביסה המלוכלכת ישירות לסל כביסה הנמצא מעבר לקיר. בשירותי האורחים, לצד קיר טרצו העולה עד לתקרה, עוצב רהיט עשוי עץ וברזל בו משולב כיור הרחצה. להשלמת האווירה בבית ולשם חיזוק הקשר בין הפנים לחוץ, שולבה צמחייה בכל מקום אפשרי בבית.

לחדרי הילדים נבחרו צבעים התואמים את פלטת הצבעים של הבית

צבע הקירות הותאם לארון חדר הילדות

לחדרי הילדים נבחרו צבעים התואמים את פלטת הצבעים של הבית
עיצוב: שטיינמיץ לור אדריכלים. תילום: מיכאל תקווה
כל פינה פנויה בבית נוצלה לטובת אחסון

ארונית אחסון בגוון אפור בחלל קומת המגורים

כל פינה פנויה בבית נוצלה לטובת אחסון
עיצוב: שטיינמיץ לור אדריכלים. צילום: מיכאל תקווה
חדרי הרחצה רוצפו החיפוי בדוגמת טרצו, בגווני הבית

לריצוף חדר הרחצה נבחר ריצוף בדוגמת טרצו גס

חדרי הרחצה רוצפו החיפוי בדוגמת טרצו, בגווני הבית
עיצוב: שטיינמיץ לור אדריכלים. צילום: מיכאל תקווה
תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

המלצות נוספות
בודק...