סודות שיפוץ הבית הישן: הפינות והחדרים שאתם חייבים להכיר

תחביב הבישול והאירוח של המשפחה הפך לחלק בלתי נפרד מעיצוב הבית. מה עוד גרם לבית הישן להפוך למודרני, רחב ידיים ופונקציונלי? המשיכו לקרוא

אלעד גונן
שילוב של ריהוט ישן וחדש

שולחן אוכל מיועד למספר רב של סועדים

מטבח חדר אוכל בריכת שחייה
עיצוב: עינת ארליך. צילום: איתי בנית

אדריכלות ועיצוב: בזלת אדריכלים- אנוק רון ושירה דרומי

שטח מגרש: 480 מ"ר

שטח בנוי: 260 מ"ר

המטבח וחדר האוכל מהווים את אגף האוכל שמשקיף לבריכה

בשיפוצו היסודי של הבית הישן חלוקת החללים לחדרים ואגפים שונתה לחלוטין. בהתאמה להווי חייה משפחה שמרבה לבשל, לארח ולהיפגש לארוחות משותפות בכל ימות השבוע. השולחן הגדול בפינת האוכל, או נכון יותר חדר אוכל פתוח למטבח, משמש גם כמשטח עבודה בנוסף לאי הגדול, שמשמש את הדיירת במקצועה  כתזונאית.

עיצוב עדניות במרפסת

מטבח במשפחה שומרת מסורת

עיצוב עדניות במרפסת
אי במטבח

אי לארוחות יומיומיות במקביל לשולחן אוכל חגיגי

אי במטבח

ממפלס הכניסה אל הבית יורדים אל הסלון

את רוב שטחו של הסלון ממלאת פינת ישיבה נוחה ומזמינה. שלוש מדרגות רחבות וארוכות מובילות אל הסלון ובו נוסף אדן חלון רחב שהועד כפינת קריאה. מדף מאורך הועד לפרטי נוי ואמנות שמוסיפים לאווירה הנינוחה ששוררת בו. וויטרינה גדולה מחברת את הסלון לגינה הסמוכה בה פינת אוכל נוספת.

עיצוב סלון

עיצוב הסלון הועד לאירוח וקריאה

עיצוב סלון

תוספת אגף של שני חדרי שינה הגדיל את שטח הבית

הבית הישן, לא רק שעבר שיפוץ יסודי גם שטחו גדל. בקומת הקרקע נוסף אגף חדש לשתי בנות המשפחה. תוספת שני החדרים וחדר רחצה משותף בקומת הקרקע, אפשר את הגדלת שטחה של יחידת ההורים בקומה העליונה. באותה קומה מוקמו גם שני חדרי הבנים שגם להם חדר רחצה משותף.

דירה יוקרתית במגדל- מטבח

חדר רחצה של הבנות

דירה יוקרתית במגדל- מטבח
עיצוב הדר דור צילום: אלעד גונן
דירה יוקרתית במגדל-חדר רחצה

חדר שינה בנים

דירה יוקרתית במגדל-חדר רחצה
עיצוב הדר דור צילום: אלעד גונן
חדר רחצה בנים

חדר רחצה משותף לשני בנים

חדר רחצה בנים

 

עיצוב מודרני ועל זמני

בשיפוצו וחידושו של הבית הישן, האדריכליות אנוק רון ושירה דרומי, הדוגלות בקו עיצובי מודרני על זמני, תכננו ועיצבו את הבית בהתאמה מלאה לדרישות המשפחה המסורתית. על רקע של גוונים בהירים מלבן עד אפור בהיר וכהה, בולט גרם המדרגות שעוצב מחדש באמצעות מעקה ברזל א-סימטרי וחיפוי המדרגות באבן בזלת שחורה. פרטי אמנות עדינים שולבו בחדרי הבית.

מצאנו עבורכם עוד כתבות בנושא שיפוץ בתים ישנים:

תכנון ישן, עיצוב חדש: שיפוץ בית שהפיק את המיטב מהתנאים הקיימים

ישן מפני חדש: שיפוץ בית מרענן ומפתיע

בשם האלגנטיות: דירה תל אביבית מימשה את מלוא הפוטנציאל

שילוב של צבעים נועזים בסלון
גרם מדרגות
עיצוב וצילום: ג'ניפר גרובר
קיר הכוח שבסלון - חדר ילדים
קיר הכוח שבסלון - חדר ילדים
עיצוב: שרי מיכלוביץ צילום: איל גוטמן
תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

המלצות נוספות
בודק...