דירה ברמת אביב: לא מה שחשבתם

שתי דירות ושלושה מפלסים אוחדו במגדל אחד ברמת אביב ויצרו פנטהאוז ניו יורקי מרשים. פרשנות אחרת לדירה במגדלים

315 מ"ר
עדי גלעד

 

הדיירים: זוג תושבי חוץ ושני ילדיהם המתבגרים.
המיקום: רמת אביב.

זוג תושבי חוץ ושני ילדיהם המתבגרים חלמו ליצור בית ברמת אביב שיתאים לאורח החיים שלהם ויספק נוחות מרבית תוך כדי חשיפה לנוף הנפלא שעוטף אותו. הדיירים חברו אל האדריכלית נגה פאוסט, שניצחה על הפרויקט הגדול ומיזגה שתי דירות יחד ליצירת בית בן שלושה מפלסים בראש מגדל.
הלקוחות הגיעו אל פאוסט עם כמה בקשות ספציפיות. הראשונה הייתה יצירת קו סגנוני והנדסי אחיד תוך מיזוג שתי הדירות. השנייה הייתה יצירת קומת ילדים מופרדת והשלישית הייתה יצירת שני אזורי הלבשה ושני חדרי אמבטיה – אחד לגבר והשני לאישה – משני צידי החדר. איך עומדים בכזו משימה? לאט ובזהירות. בחירת המטבח הייתה הצעד הראשון במסע הארוך והקווים הנקיים והמינימליסטיים הכתיבו את עיצובה של קומת האירוח בפרט והבית בכלל.
נכנסים: המעלית מובילה הישר אל קומת האירוח האמצעית, בה נמצאים הסלון, המטבח ומרפסת בעלת נוף מהפנט שגודלה 36 מ"ר. הקומה מרוצפת בטון רזה בשילוב העץ הכהה ואלה מעניקים לחלל תחושה אורבאנית נעימה.
סלון
שתי דירות שחוברו יחדיו. מבט אל החלל הציבורי. 
המטבח: היה, כאמור, נקודת ההתחלה שהכתיבה את הקו הנקי והמודרני של הבית. המטבח יוקרתי ומודרני בעל אי כסוף שאליו מחובר בר היוצר זווית בת תשעים מעלות ואליו מוצמדים כיסאות מתכת גבוהים.
מטבח
יוקרתי ומודרני. המטבח.
מטבח
זוית נוספת במטבח.
פינת אוכל
עם הנוף בצלחת. פינת האוכל.
הסלון: מורכב מפלטת צבעים בהירה ורכה ומעניק תחושת רוגע והרמוניה ליושבים בו. במרכזו של הסלון ניצב שולחן עץ מעוצב שמורכב משני קרשי עץ נפרדים והסלון כולו מוצף באור טבעי שחודר אליו דרך דלתות המרפסת הרחבות שממסגרות את הנוף למקטעי נוף רבים.
סלון
צבעים בהירים ורכים. הסלון.
סלון
הסלון מזוית נוספת.
סלון
וכך נראה הסלון מהמרפסת. 
המרפסת: דלתות זכוכית רחבות תוחמות את הסלון ומהן ניתן לצאת אל מרפסת הבית שכוללת גם רצפת דק. במרפסת ניצב ריהוט גן שמאפשר אכילה בחוץ וצפייה בנוף דרך מעקות הזכוכית שמקיפות אותה. "הנוף מן המרפסת עוצר נשימה בכל שעות היום, אך הנוף בלילה הוא משהו מיוחד במינו. אני אוהבת לקרוא לו: 'מנהטן בלילה'", מספרת פאוסט.
מרפסת
מנהטן בלילה. המרפסת.
מרפסת
נוחיות וצבעים חמים. המרפסת.
מרפסת
האור נכנס לכל פינה בבית.
עולים קומה: קומת ההורים נמצאת במפלס העליון, אליו עולים דרך גרם מדרגות סמוי. המדרגות, עשויות ברזל ועץ, מוחבאות בתוך חדרון בעל חלון בלגי גדול שמציף באור את האזור וכך, עלייה או ירידה במדרגות מזכירה מצב בו הצועד מתגלה רק בקומה הבאה. הרעיון מאחורי הסתרה זו הוא ליצור הפרדה מוחלטת בין האזור הפרטי והציבורי ולבטל כל קשר ויזואלי בין הקומות.
קומת ההורים: המפלס כולל חדר כביסה, חלל שינה גדול, שני חדרי אמבטיה והלבשה ופינת עבודה לגבר. "במקור היו בקומה שלושה חדרים קטנים וחדר אמבטיה ללא שום חלון במרכז הקומה" מתארת פאוסט את גלגולה הקודם של הדירה. "נאלצנו להרוס ולבנות את הכל מחדש, דבר שגרם לנו לגילויים חדשים כמו שני עמודי תמיכה שהפכו לאלמנט עיצובי.חוץ מזה, מכיוון שפיר הביוב תקוע במרכז הבית השתמשנו במשאבה כדי להעביר את מיקומם של חדרי האמבטיה לשני צידי החדר. כך, הצלחנו ליצור חלל אחד גדול, מרווח ונקי עם הרגשה של לופט וללא 'בוטקה' של שירותים במרכז".
סלון
פינת ישיבה בבית.
איזור השינה: ויטרינה ארוכה, שמורכבת מחלונות אופקיים רבים, הותקנה לאורכו של החלל. לצד החלון נבנו נישות שמאפשרות פרטיות וצפייה בנוף ואלה הפכו את הבית מחדרים סגורים וצפופים לחלל שהוא סוג של מצפה, או כפי שמתארת זאת פאוסט: "בית שחצי באוויר וחצי על הקרקע". כדי ליצור אופציה להחשכה מוחלטת והשפעה מקסימאלית של מערכות המיזוג הותקנו מערכות הצללה חשמליות שמשתלבות עם הגינון המינימליסטי שמבצבץ מבעד לחלונות, כזה שלא מפריע בנוף ולא דורש תחזוקה מתמדת אבל מצליח להוסיף כמה נגיעות צבעוניות לנוף.
חדר שינה
לישון בתוך הנוף. חדר השינה.
חדר האמבטיה: כמו עליית גג פריזאית ניצב חדר הרחצה שעוצב במיוחד עבור בעלת הבית. צוות הבנייה יצק במיוחד אמבטיה מבטון ולצדה חלונות משופעים שהונמכו עוד יותר על מנת לתת מבט רחב ככל היותר על הנוף. להשלמת המראה צורפה גם מחצלת עץ בצמוד לאמבטיה המיוחדת.
אמבטיה
הו, פריז. האמבטיה. 
ויטרינה
האמת היא שבמבט ראשון, קל לחשוב שהדירה ממוקמת במרכז מנהטן ולא בצפון תל אביב. הנוף שסובב את הדירה, העיצוב המודרני שלה והאופי היוקרתי יכולים להטעות גם במיקום הגיאוגרפי וגם בסגנון הדירה, עוף חריג בפני עצמו בסצנת המגדלים היוקרתית בישראל. הבחירה בסגנון נקי ומודרני ופתיחת החלל באופן כל כך אינטנסיבי לנוף מצליחים לתעתע גם במי שרגיל לסייר בדירות כאלה ומביאים רוח חדשה לגובה המגדלים.
אהבתם את הבית? ספרו לנו בתגובות
234
403
תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

בודק...