תינוק חדש במשפחה גרם לתוספת קומה

לפני שנים, הורים לשתי בנות בנו לעצמם בית קטן באזור כפרי קרוב לעיר. השיפוץ שבוצע כעת התבסס על התכנון המקורי של הבית, שכבר אז לקח בחשבון אפשרות לתוספת קומה עליונה כשתידרש

עידן גור ענבר לוריא
6,000,0000
165 מ"ר
250 מ"ר
עידן גור
עידן הנדל"ן
ענבר לוריא
ענבר לוריא

לפני שנים, הורים לשתי בנות וכלב, בנו את ביתם באזור כפרי במרכז הארץ. בית בן קומה אחת, אשר התאים לצרכים ולתקציב שלהם באותה העת. בידיעה שיום אחד תגדל המשפחה, הם ביקשו מראש שתוכנית הבית תכלול אפשרות לתוספת קומה. הרגע המאושר הגיע עם לידתו של הבן הצעיר. בני הזוג פנו אל מעצבת הפנים ענבר לוריא, שעיצבה עבורם גם את הבית המקורי, על מנת שתעצב עבורם את הבית בפעם השנייה, בהתאמה מושלמת לצרכים החדשים של המשפחה.

בית שנוספה לו קומה

אווירה כפרית מזמינה בבית במרכז הארץ

מראה בית אחרי שנוספה לו קומה

מה נשאר במקומו הקודם? 

על מנת לממש את האפשרות לתוספת קומה עליונה, נדרשה קבלת החלטה, מה נשאר במקומו ומה משתנה לטובת עיצוב הפנים החדש. המטבח לדוגמה, נשאר במקומו ממש כפי שמעצבת הפנים עצבה אותו במקור. חזית הארונות בגוון של לבן שבור. ליצירת מראה אחיד, משטח העבודה ממשיך כחיפוי קיר המגיע עד למדפים העליונים, ונוסף אי שעוצב בגוון אפור גרפיט, עם משטח עץ אלון. פינת האוכל הקלילה, הותאמה בדיוק לפינה המוארת עם היציאה לחצר.

מטבח ופינת אוכל

מטבח ופינת אוכל בפינה מוארת

מטבח ופינת אוכל בפינה מוארת

מה תוכנן ועוצב מחדש ?

בתוכנית לבניית תוספת הקומה העליונה, היה ברור שהיא תותאם לחדרי הילדים. בעיצוב מחדש של הבית ובמטרה להכשיר את השטח לעיצוב גרם מדרגות מרשים, שיהווה אלמנט עיצובי במרחב החברתי, הוחלט לוותר על חדרה של אחת הבנות בקומה התחתונה. לשלח של כל אחת מהמדרגות נבחר עץ אלון גושני ורום המדרגות נשאר פתוח ומאוורר. כגב גרם המדרגות, עוצב קיר בקומפוזיציה מעניינת של צבע בולט עם מראה, שידת אחסון ותאורה מתכווננת כלפי הקיר להדגשתו.

 

רוצים לדעת עוד על עיצוב כפרי – לחצו כאן >>

 

 

קיר מעוצב כרקע למדרגות צפות

ענבר לוריא

גובה מרשים בסלון

התקרה הגבוהה שתוכננה במקור, על מנת לאפשר בעתיד את תוספת הקומה, השפיעה, מן הסתם, על מראה הסלון ויצרה קיר דומיננטי לו נבחר חיפוי המשלב פרקט במרכז הקיר, כשהוא מוגדר בתוך מסגרת מתכת שחורה. הפרקט מוסיף חמימות ומתחבר לשפה הקלילה והכיפית של עיצוב הפנים, שהותאמה במדויק לשגרת חייהם של הדיירים. הספות הוצבו מול הקיר והמזנון הצף עוצב באותם גוונים.

סלון אקלקטי

סלון עם קיר פרקט

סלון עם קיר פרקט

בוהו שיק בחדר השינה

לעיצוב סוויטת ההורים, שממוקמת בגב הקיר המרכזי בסלון, נבחר סגנון בוהו שיק. לקיר שבגב המיטה נבחר גוון פודרה ורוד, שממשיך גם על חלק קטן מהתקרה ויוצר הגדרה מדויקת לאזור השינה. לצד המיטה ושידות הלילה בגוון עץ בהיר ועדין. גופי תאורה מעוצבים ומצעים רכים ומלטפים משלימים את המראה.

חדר שינה בוהו שיק

חדר שינה הורים בסגנון בוהו שיק

חדר שינה הורים בסגנון בוהו שיק

זוגית ומפנקת

בסוויטת ההורים תכננה מעצבת הפנים חדר רחצה צמוד ומפנק. בפלטת הצבעים בה בחרה מעצבת הפנים, מובילים גוונים של עץ אפור בהיר בשילוב אפור כהה. גולת הכותרת של חדר הרחצה הוא המקלחון הזוגי הגדול. לצידו עמדת כיור עשויה בגוון עץ טבעי.

חדר רחצה הורים

חדר רחצה הורים בגוונים אפורים

חדר רחצה הורים בגוונים אפורים

רגע לפני שעולים

לעיצובו של חדר הרחצה המשותף שבקומת הכניסה, נבחרו גוונים מונוכרומטיים, בהתאם לשפת העיצוב שנבחרה לבית. לרצפה נבחרו אריחים בצורת משושה, בגוון בטון ולקירות נבחרו אריחים מרובעים גדולים באותו הגוון בדיוק. משלים את העיצוב ארון בגוון שחור ומשטח עץ.

חדר רחצה

חדר רחצה עם אמבטיה

חדר רחצה עם אמבטיה

עיצוב מיוחד לכירבולים

עם בניית תופסת הקומה העליונה ועיצוב גרם המדרגות המגיע אליה, נוצר חלל שעוצב כפינת משפחה. לאווירה משפחתית חמה ונעימה, עוצבה פינת רביצה עם שטיח, פופים, ספרייה פתוחה ואביזרים למשחקים ויצירה.

פינת משפחה

פינת משפחה בקומה העליונה

פינת משפחה בעליית הגג

אתגר גובה התקרה  

בחדרי הילדים, בשל גג הרעפים שתוכנן לבית, התקרה משופעת. שיפוע התקרה אפשר שילוב של חלונות סקיי לייט, דרכם חודר אור יום המציף את החדרים. בנוסף, בשל התקרה המשופעת ניתנה תשומת לב יתרה למדידת גבהים ותכנון מקדים של מיקום הרהיטים.

חדר ילדה

חדר ילדה בקומת הילדים

חדר ילדה בעליית הגג

גוונים בהירים בהבדלי גילאים

הקו המנחה בעיצוב שני חדרי הילדות היה הטפט שנבחר על ידי כל אחת מהן, לבקשת המעצבת, לצד דגשים בגוונים בהירים ורכים. בחדרה של הילדה הצעירה תוכנן שפע של מקום למשחקים וצעצועים. לחדרה של הבת הבוגרת נבחרה מיטה גדולה יותר ונוסף שולחן כתיבה גדול לצד עמדת איפור.

 

 

עוד חדרים בעליית גג – לחצו כאן >>

 

חדר ילדה

חדר ילדה נוסף בקומה העליונה

חדר ילדה בעליית הגג

חדר רחצה באווירה טבעית

בעיצוב חדר הרחצה שבקומת חדרי הילדים משולבים גוונים טבעיים של אריחים עדינים דמוי אבן, עליהם בולט ארון כיור בגוון ירוק מרענן, שנותן נקודת אור בחדר הרחצה.

חדר רחצה ילדים

חדר רחצה מוקפד תוכנן עבור הבנות

חדר רחצה ילדים בעליית הגג

חדר רחצה מוקפד תוכנן עבור הבנות

חדר רחצה מוקפד תוכנן עבור הבנות

חדר רחצה מוקפד תוכנן עבור הבנות

חדר רחצה מוקפד תוכנן עבור הבנות

חדר רחצה מוקפד תוכנן עבור הבנות

חדר רחצה מוקפד תוכנן עבור הבנות

חדר רחצה מוקפד תוכנן עבור הבנות

חדר רחצה מוקפד תוכנן עבור הבנות

חדר רחצה מוקפד תוכנן עבור הבנות

חדר רחצה מוקפד תוכנן עבור הבנות

חדר רחצה מוקפד תוכנן עבור הבנות

חדר רחצה מוקפד תוכנן עבור הבנות

חדר רחצה מוקפד תוכנן עבור הבנות

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

המלצות נוספות
בודק...