חלומות בקומתיים: אוצרות טבע בבית פרטי ברמת השרון

האי בבית הדו קומתי קוצר, המטבח הגדול בוטל עוד בשלב התכנוני, ובבית שנבנה מחדש הוגשם חזונה העיצובי של האמנית המתגוררת בו: חומרים טבעיים כמו עץ, בטון וברזל וכמה שפחות צבע

awards participation badge
700,000
70+140 גג מ"ר
אורית ארנון
בטי יעקובסון

הדיירים: זוג + 2
המיקום: רמת השרון

בעלת הבית, אמנית בעלת טעם משובח, חלמה שנים על בית וידעה בדיוק איך היא רוצה שייראה. כאמנית שיוצרת פרטי עיצוב לבית בעבודת יד מאוצרות שהיא מלקטת בטבע, שמקשטים בתים ומכניסים אליהם הרבה אופי, היא אוהבת חומרים טבעיים כעץ, בטון וברזל וסולדת מצבע. כשהמעצבת פגשה אותה ואת בעלה, היא הבינה מיד את החזון העיצובי לייצר בית אקלקטי בצבעוניות א-כרומטית ונרתמה לעזור להגשים אותו עבורם. "חומרים והשראות שנאספים לפני פרויקט מסייעים לדייק את הדרך וליצור בסופו של דבר הרגשה של בית משלכם ולא בית מקטלוג", אומרת המעצבת.

סלון קלאסי

חומרים והשראות שנאספו במהלך המסע

סלון קלאסי
עיצוב: בטי יעקובסון צילום: אורית ארנון
רהיטים עשויים חומרים טבעיים ועץ

רהיטים מלאי אופי עשויים חומרים טבעיים ועץ

רהיטים עשויים חומרים טבעיים ועץ
עיצוב: בטי יעקובסון. צילום: אורית ארנון
ספות רביצה נוחות בסלון

ספות רביצה נוחות מייצרות אווירה יוצאת דופן

ספות רביצה נוחות בסלון
עיצוב בטי יעקובסון. צילום: אורית ארנון

הבית ברמת השרון, שכולל שתי קומות, היה מחולק לשתי דירות נפרדות, שבכל אחד מהם התגורר דייר אחר. בני הזוג ביקשו לאחד אותן לבית אחד ולהכניס את נוף הברושים. את סוויטת ההורים ביקשו לבנות בגג, להחליף את המדרגות הלולייניות למדרגות ברזל נוחות, וליצור שני חדרי ילדים זהים ופינת עבודה לאב שעובד מהבית.

מדרגות ברזל נוחות

מדרגות ברזל נוחות החליפו את המדרגות הלולייניות

מדרגות ברזל נוחות
עיצוב: בטי יעקובסון. צילום: אורית ארנון

שיפוץ הבית כלל הריסה טוטלית של שתי הקומות, בנייה מחדש והכנסת תשתיות אינסטלציה וחשמל חדשות, עבודת גבס, בניית היחידה בגג, החלפת מפתחים וחלונות, דלתות ומדרגות. כמו כן, תוכננו נגרויות למטבח ולשאר הבית והתאורה. המחשבה הראשונית הייתה ליצור מטבח גדול לאורך כל קיר, להאריך את האי ולהוסיף לו מקומות ישיבה, אולם בני הזוג לא רצו מטבח גדול וביקשו לקצר אותו ואת האי. מחשבה נוספת שעלתה היא להסיר שני עמודים בבית כדי לפתוח במלואו את החלל בין המטבח לסלון, אך בירור העלויות הכריע והפתרון שנמצא הוא לשזור את העמודים בתוך התכנון.

מטבח קטן

בני הזוג לא רצו מטבח גדול וקיצרו במכוון את האי

מטבח קטן
עיצוב: בטי יעקובסון. צילום: אורית ארנון
אביזרים משלימים למטבח

בחירת האביזרים משלימה את מראהו הייחודי של המטבח

אביזרים משלימים למטבח
עיצוב: בטי יעקובסון. צילום: אורית ארנון

הכניסה לחלל הפתוח של המטבח והסלון חושפת מיד את נוף הברושים המהפנט ואת החלונות הבלגיים. החלונות שממסגרים את הנוף במראה נקי ומושלם, תוכננו כך שלא יהיה צורך במעקה. המטבח בסגנון כפרי לייט עם משטחי עבודה מעץ, ובסלון ספה שחורה מבד וספת רביצה שממוקמת מתחת לוויטרינה. המדרגות הלולייניות מול הוויטרינה פורקו והוחלפו במדרגות ברזל ארוכות ונוחות, המובילות לסוויטת ההורים ולגג, ומתחתן ממוקמת פינת האוכל. בהמשך מוביל מסדרון רחב לחדרי ילדים, השווים בגודלם, שמסתיים בחדר רחצה בגווני שחור-לבן. המסדרון עצמו הורחב כדי ליצור נישה לפינת עבודה לאב, ומולו תוכנן ארון כביסה.

מסדרון מואר ורחב ידיים

מסדרון מואר ורחב ידיים, מרוהט בצורה מדוייקת

מסדרון מואר ורחב ידיים
עיצוב: בטי יעקובסון. צילום: אורית ארנון
ארונית שחורה

ארונית שחורה, עליו מונח כיור אליפטי ומראה מיוחדת להשלמת המראה

ארונית שחורה, עליו מונח כיור אליפטי ומראה מיוחדת להשלמת המראה
עיצוב: בטי יעקובסון. צילום: אורית ארנון

בקומת הגג נבנתה סוויטת ההורים, שחלונותיה לבנים כדי להשרות תחושה של צימר רגוע ולהבדיל אותם מחלונות הקומה התחתונה. מעל חדר הרחצה שלהם התגלתה תקרה גבוהה מאוד, שנוצלה לגלריית אחסון.

מיטה לבנה מפנקת
חדר השינה של ההורים נבנה בעליית הגג
עיצוב: בטי יעקובסון. צילום: אורית ארנון
רהוט כפרי בחדר הורים
חדר הרחצה של יחידת ההורים רוהט גם הוא בריהוט כפרי
עיצוב" בטי יעקובסון. צילום: אורית ארנון
1 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

בית שכיף לגור בו. קצת פחות אהבתי את ארון האמבטיה השחור, וכן את גרם המדרגות המתכתי והשחור.

המלצות נוספות
בודק...