כמעט בלתי אפשרי: 4 חדרי שינה מעוצבים ופינת עבודה כפולה ב-50 מ"ר

בקומה עליונה, בעת שיפוץ בית ישן, 4 חדרי שינה מעוצבים, משרד ביתי לשניים וחדר רחצה נכללו בשטח של 50 מ"ר, שיפוץ כל הבית ארך חמישה שבועות

100 מ"ר
500 מ"ר
אבי קבלו
ליאת גוברין

הזדמנות להתחדשות

בבית ישן וקטן שמעולם לא שופץ, גרה משפחה בה זוג הורים לשלושה בנים, שניים מהם תאומים. במשך שנים כל בני המשפחה שהם חובבי מוזיקה, אומנות, קריאה וספורט, נהנו מביתם שממוקם ברחוב הולנדי רגוע. אך עם הזמן הבנים התבגרו, ולכל אחד נדרש חדר משלו. הזדמנות זו נוצלה לחידושו של כל הבית.

מטבח תכלת

שני קירות בטון תומכים שנתגלו במרחב החברתי נוצלו. האחד נראה כתומך באי ועל גבי השני עוצבה ספרייה גדולה

מטבח תכלת
צילום: ליאת גוברין | עיצוב: אבי קבלו

לב חדש לבית

בלב המרחב החברתי פועם המטבח. צורתו ומבנהו המיושן לא התאים לעיצוב המחודש והוחלט להחליפו בחדש ומודרני. בהתאם לצרכים החדשים נוספו בו מקומות אחסון רבים כולל אי קטן שתוכנן ועוצב בפרופורציה נכונה לחלל. לחזית המטבח נבחר גוון ירוק מרווה עדין ורגוע, שמתחבר עם משטח קוורץ בהיר במרקם טרצו.

מטבח תכלת

מראהו המודרני של המטבח החדש מוסיף מראה רענן ועכשווי ויחד עם פריטים וינטג' הופך את העיצוב בבית לאקלקטי

מטבח תכלת
צילום: ליאת גוברין | עיצוב: אבי קבלו

Come Back של הטרצו

בתכנון מחדש של קומת חדרי השינה התעורר הצורך לחדר רחצה נוסף, אך עקב שיקולים תקציביים הוחלט ששירותי האורחים בקומת הקרקע ישופצו ויותאמו גם כחדר רחצה של הבנים. אריחי הטרצו הקלאסיים הוותיקים, שמחפים את כל שטחה של רצפת קומת הכניסה, הייתה מקור השראה לעיצוב חדר הרחצה. אריחי טרצו צבעוניים שולבו בקיר המקלחון. טאץ' מודרני נוסף בצורת רובה בגוון חמרה שהקפיצה את החדר כולו מבחינה עיצובית.

חדר רחצה ורוד

הגוונים שנבחרו לעיצוב חדר הרחצה הותאמו למגוון הצבעים שנראים באריחי הטרצו

חדר רחצה ורוד
צילום: ליאת גוברין | עיצוב: אבי קבלו

במקום קפיצת בנג'י גולשים 

במבנה המיושן של הבית, החלק שמעל גרם המדרגות נסגר באמצעות קיר גבס שחסם את האור המגיע מהחלון. פתיחתו במסגרת השיפוץ האירה את החלל, אך גם יצרה פתח, דרכו הבנים שהעדיפו לצמצם את זמן הירידה במדרגות קפצו. עוצבו סורגים אנכיים צבועים לבן ומעקה עץ. החלל שנוצר מתחת לגרם המדרגות נוצל כמקום אידיאלי להעמדתו של הפסנתר.

מדרגות

בהריסתו של קיר אחד כל קומת הכניסה התמלאה באור והמראה שלה הפך פתוח, קליל ועכשווי.

מדרגות
צילום: ליאת גוברין | עיצוב: אבי קבלו

מודרני וטעם של פעם

בעיצוב פינת האוכל שמשמשת את המשפחה בחיי היומיום בשבתות ובחגים, אפשר לראות בעליל, את החיבור הנהדר בין סגנונו המודרני של השולחן לבין פינת האוכל המעוצבת בטעם של פעם עם שולחן עץ וכיסאות וינטג'. קיר הבטון שמפריד בין אזור האוכל והסלון נוצל לעיצוב ספרייה גדולה המגיעה עד לתקרה.

אי תכלת

לעיצוב כל הבית הותאמו גופי תאורה דקורטיביים ומאווררי תקרה

אי תכלת
צילום: ליאת גוברין | עיצוב: אבי קבלו

מדהים, איך אור משפיע

בזכות הריסת קיר הגבס בגרם המדרגות והחלון הגדול שמולו, הסלון הקטן יחסית הוצף באור טבעי שהגביר בו את תחושת המרחב, כאלמנט עיצובי נוסף שמשפיע על כך ומתבטא בגוונים בהירים. ואכן, בהתאם לכך נבחרו הרהיטים ופריטי ריהוט בגווני עץ תואמים או בגוונים בהירים. אך עם זאת הסלון נראה צבעוני ועליז בזכות התקליטים והספרים הרבים שבו. הפסנתר, שקיבל מקום של כבוד, עדיין נשאר חלק מהסלון, משתלב בגווניו הרגועים ומתחבר לאקססוריז וינטג'ים, כמו מקלט הרדיו הישן.

סלון

בסלון הקטן והאינטימי הרהיטים הבהירים מהווים רקע לצבעוניות של התקליטים, הדיסקים והספרים.

סלון
צילום: ליאת גוברין | עיצוב: אבי קבלו

האתגר עולה קומה

האתגר העיקרי שניצב בפני המעצבת ליאת גוברין היה חלוקה מחדש של 50 מ"ר. על שטח כל כך מוגבל עמדה בפניה משימה של תכנון ועיצוב, ארבעה חדרי שינה + פינת עבודה זוגית. כל קירות הפנים נהרסו, למעט קירות תמיכה ועמודים. רק חדר ההורים נשאר במידותיו הקודמות. מראהו חודש, וכמו בכל הקומה הרצפה חופתה בפרקט סינטטי.

חדר ילדים

חדר ההורים עוצב וחודש אך בגודלו לא חל שום שינוי

חדר ילדים
צילום: ליאת גוברין | עיצוב: אבי קבלו

מרככים את הילדים

לצורך התאמה עיצוב חדרי השינה לכל אחד מהילדים, המעצבת נפגשה עם כל אחד מהם. את הבחירות שלהם בגוונים עזים היא נאלצה להתאים לגודל החדרים וביחד הסכימו על גוונים מרוככים, של כחול, אפור וירוק מעושנים.

חדר ילדים

כל אחד מהילדים בחר לעצמו את הצבעים המועדפים, המעצבת ריככה את טעמם בגוונים רגועים שמתאימים לחדרי שינה

חדר ילדים
צילום: ליאת גוברין | עיצוב: אבי קבלו

בכל אחד מחדרי הבית ובחדרי הילדים בפרט, הותאמו נקודות החשמל לכל הצרכים הנדרשים, בעיצוב שולבו מזגנים עיליים בתוספת מאוורירי תקרה וגופי תאורה הותאמו לעיצוב ולפעילויות המיועדות לכל חדר וחדר.

חדר ילדים

בכל אחד מחדרי הילדים מיטה, ארון ושולחן עבודה

חדר ילדים
צילום: ליאת גוברין | עיצוב: אבי קבלו

חלל עבודה פתוח עמדות נפרדות

בחלוקה מחדש של חדרי הילדים, המעצבת ניצלה את החלל שנוצר בין החדרים לעיצוב פינת עבודה זוגית. לכל אחד מבני הזוג על פי צרכיו וטעמו. שטחה המצומצם של הקומה כולה שנוצל במלואו, הותיר מקום בו כל דיירי הבית יכולים ללמוד/לעבוד ללא הפרעה. הילדים בחדרם וההורים בפינה שעוצבה להם.

פינת עבודה

שולחנות עבודה, כיסאות ארגונומיים, מקומות אחסון וגם מדפים שמוסיפים לעיצוב- ממש משרד קטן

פינת עבודה
צילום: ליאת גוברין | עיצוב: אבי קבלו

קרדיטים לספקים:

חברת סמיקום

מטבחי קמילה

איקאה

7 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניצול חלל מרשים מאוד

מקסים! נעים ןמזמין

נהדר. מצד אחד מרגיש נקי ומרווח ומצד שני עדיין מלא באופי ולא מרגיש כמו בית לתצוגה.

דירה מקסימה. מלאת אופי, צבעונית, אבל במידה. החפצים האישיים מוספים אופי והופכים אותה לחמימה ונעימה. תיהנו!

סוף סוף המטבח לא שחור. דירה יפה

אתם נורא מצחיקים. בית שהיה בו אתגר תכנוני באמת לא פשוט ולא הראיתם איך פתרו אותו. על החלק המעניין לא דיברתם. האור, האריחים, הפרקט. הכל יפה מאוד ונעים... אבל לא מעניין. איך היא פתרה 4 חדרי שינה ופיית עבודה זוגית? זאת השאלה ועל זה לא עניתם. חבל.

בודק...