מכוך חשוך לבית מואר ופתוח

הנמכות התקרה בוטלו, החלונות הורחבו, והחלל המרכזי חולק מחדש. כך הצליחה המעצבת להפוך בית צפוף וחשוך לבית מואר שעושה טוב על הלב

180 מ"ר
מאור מויאל
איילת לוי עדני

הדיירים: זוג + 3
המיקום: כפר סבא

רכישת בית היא עניין לא פשוט, שעלול לעורר ספקות וחששות רבים. במקרה הזה, הלקוחות רכשו בית דו משפחתי, אבל לא היו שלמים עם המהלך. במיוחד הטריד אותם שהבית חשוך ושקומת הקרקע מחולקת לחללים נפרדים. יחד עם המעצבת איילת לוי עדני, הצליחו הדיירים לחולל שינויים משמעותיים שיצרו בית מואר ופתוח, וגרמו להם להיות בטוחים בבחירה שעשו.

סלון בגוונים בהירים, חיפוי קיר, קיר טלויזיה

הצליחו הדיירים לחולל שינויים משמעותיים שיצרו בית מואר ופתוח

הצליחו הדיירים לחולל שינויים משמעותיים שיצרו בית מואר ופתוח
סלון בגוונים בהירים, חיפוי קיר, קיר טלויזיה

תוכננה תקרה צפה עם תאורה שקועה

תוכננה תקרה צפה עם תאורה שקועה

הבית מחולק לשלושה מפלסים – מרתף, קומת קרקע וקומה עליונה. למרות גודלו, המעצבת מספרת שבהתחלה הוא הותיר רושם של כוך חשוך, בעיקר בגלל התקרה הנמוכה וחלוקת החלל הסגורה.

מרבית הזמן והתקציב הוקדשו לטיפול בקומת הקרקע ולפיתוח הגינה. ראשית, בוטלו הנמכות התקרה, ובמקומן תוכננה תקרה צפה עם תאורה שקועה. מעבר לכך, הורחבו הפתחים בקומה ונוספו מספר פתחים חדשים, אשר מכניסים לחלל אור טבעי והופכים את הבית החשוך לבית מואר. אחד מהחלונות החדשים ממוקם במטבח ומאפשר ליהנות מהנוף הירוק שבחוץ גם בזמן הבישולים. החלון הזה מחופה באריחים דמויים עץ, שחוזרים ומופיעים גם בקיר בטלוויזיה, ובכך נוצר קשר בין שני החללים.

מטבח מודרני

אחד מהחלונות החדשים ממוקם במטבח ומאפשר ליהנות מהנוף הירוק שבחוץ גם בזמן הבישולים.

אחד מהחלונות החדשים ממוקם במטבח ומאפשר ליהנות מהנוף הירוק שבחוץ גם בזמן הבישולים.
מטבח עם יציאה לחצר

מטבח עם יציאה לחצר

מטבח עם יציאה לחצר
אי שחור במטבח

אי שחור במטבח

אי שחור במטבח

מלבד יצירת בית מואר, אחת המטרות של המעצבת הייתה לשלב בין החוץ והפנים, ולכן היא החליטה לעשות שימוש בצבעים שלקוחים מהטבע כמו עץ וגוונים של חום וירוק. בשביל להעניק לבית מראה ייחודי, המעצבת גם דאגה לברר מהם תחומי העניין של הדיירים, וכך היא גילתה שמדובר במשפחה חובבת מוזיקה.

מאחר שאב המשפחה מנגן בפסנתר, הוחלט לעצב את הבית בקונספט של 3-2-3 – בהתאם לסדר הופעת הקלידים השחורים בפסנתר. המקצב הזה חוזר על עצמו באלמנטים ובפרטי העיצוב השונים כמו התאורה, התמונות, המדרגות, והריהוט. בנוסף, הפסנתר המשפחתי זכה למקום של כבוד, וכעת הוא עומד במרכז האזור הציבורי – מיקום שגם מאפשר אקוסטיקה מעולה הודות לחלל הכפול. העמדת הפסנתר בהחלט הוכיחה את עצמה, והלקוחות מעידים שהבית מאוד שמח בזכות זה ושהאבא לא מפסיק לנגן.

חלל מרכזי סלון מטבח מדרגות פסנתר

הפסנתר המשפחתי זכה למקום של כבוד, וכעת הוא עומד במרכז האזור הציבורי

הפסנתר המשפחתי זכה למקום של כבוד, וכעת הוא עומד במרכז האזור הציבורי –
פינת אוכל קלאסית

פינת אוכל קלאסית

פינת אוכל קלאסית
סלון בגוונים בהירים

סלון מודרני

סלון מודרני

הפרויקט התחיל במרץ 2020, שיא תקופת הקורונה. "העסקים היו בסגר, הקבלנים עבדו רק חצי מהזמן, והייתי צריכה אישורים על מנת להגיע לשטח", מספרת המעצבת איילת לוי עדני. "הלקוחות היו מאוד בלחץ אך היינו אופטימיים והצלחנו לעבור את הכול בהצלחה".

המעצבת מדגישה את החשיבות שיש לשיחה פתוח עם איש המקצוע שמעצב את הבית. "כשאתם בתהליך עיצוב עם מעצב או אדריכל חשוב מאוד ליידע אותו בסיפור האישי שלכם", היא ממליצה. "הפסנתר, שהתגלה רק בעקבות חקירת צרכים מעמיקה, הפך לשמחה מרכזית בחייהם של הלקוחות וללא ספק שיפר ועוד יוסיף לשפר את חייהם".

פסנתר לבן

הוחלט לעצב את הבית בקונספט של 3-2-3

הוחלט לעצב את הבית בקונספט של 3-2-3
שרותים עם חיפוי קיר דמוי עץ

שרותים עם חיפוי קיר דמוי עץ

שרותים עם חיפוי קיר דמוי עץ

שרותים עם חיפוי קיר דמוי עץ

שרותים עם חיפוי קיר דמוי עץ

שרותים עם חיפוי קיר דמוי עץ

שרותים עם חיפוי קיר דמוי עץ

שרותים עם חיפוי קיר דמוי עץ

שרותים עם חיפוי קיר דמוי עץ

שרותים עם חיפוי קיר דמוי עץ

שרותים עם חיפוי קיר דמוי עץ

שרותים עם חיפוי קיר דמוי עץ

שרותים עם חיפוי קיר דמוי עץ

שרותים עם חיפוי קיר דמוי עץ

שרותים עם חיפוי קיר דמוי עץ

שרותים עם חיפוי קיר דמוי עץ

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

int(0) cat: 562prof: 0
המלצות נוספות
בודק...