בית משופץ: הפיכת בית משנות ה-80 לבית חלומות עכשווי

בית פרטי ברמת גן, שנבנה במאה הקודמת, הפך אחרי שיפוץ מקיף לבית חלומות עכשווי, מוצף באור יום טבעי המבליט את גווניו הבהירים

awards participation badge
1,600000
330 מ"ר
אלעד גונן
אופיר דחבש
מירב ואייל שלום
מירב ואייל שלום

להפוך בית ישן, שנבנה בשנות השמונים, לבית החלומות של משפחה צעירה, זה סיפור לא פשוט. אחרי שהוחלפו כל מערכות התפעול בבית, המעצבים מירב ואייל שלום החליטו להחליף בין מיקום הסלון והמטבח, על מנת לקרב את הסלון אל החצר האחורית. גרם המדגרות שממוקם מול הכניסה וחוצץ בין השניים נשאר במקומו.  דרך הוויטרינה שהורחבה, נראית המשכה של סצנת בילוי לשעות הפנאי והאירוח.

כניסה לבית בין סלון למטבח

מול הכניסה מדרגות שחוצות בין המטבח לסלון

מול הכניסה מדרגות שחוצות בין המטבח לסלון

בראש סדר העדיפויות

רצון הלקוחות הציב את המטבח ואת הפונקציונליות שלו בראש סדר העדיפות, על כן תוכנן המטבח בקפידה, תוך שימת דגש על שפע של מקומות אחסון, משטחי עבודה נוחים ומרחבים גדולים במראה יוקרתי וקלאסי. לצורך כך, בחרו המעצבים דגם אלגנטי של מטבח, לו נוספו ידיות וגופי תאורה עשויים פליז שמוסיפים למראה, יחד עם משטח גרניט דקטון לבן, בעל גידי פליז, הממשיך ועולה גם כחיפוי הקיר. ויטרינה פינתית במסגרת שחורה, משמשת לאחסון כוסות היין ומציגה אותן באופן יוקרתי באמצעות התאורה הפנימית.

 

מטבח מודרני קלאסי

מטבח גדול בהיר עם שיש ותוספות פליז

מטבח גדול בהיר עם שיש ותוספות פליז

נקודת תצפית

מיד עם הכניסה אל הבית, מול המטבח, עוצב ספסל ישיבה במרכז קיר ארונות, המאפשר התארגנות נינוחה בכניסה וביציאה מהבית. מעל ספסל הישיבה מרופד שמתחתיו מגרות אחסון, נתלתה מראה עגולה בה משתקף המטבח האלגנטי.

 

מדריך חשוב מאוד! מדריך למובאת כניסה לבית –  לחצו כאן>>

 

נישה במטבח

נישה במטבח עם מראה עגולה

נישה במטבח עם מראה עגולה

תיקו במשחק בין פינת האוכל לסלון

במרחב החברתי הגדול, התקיימה תחרות בין פינת האוכל והסלון. מי משניהם יקבל שטח גדול יותר ותשומת לב יתרה. פינת האוכל, שעוצבה בקווים מודרניים עדינים, ניצבת בין קירות בהם ממשיכים הקרניזים שעל הקירות להתכתב עם דגם המטבח הנבחר. דרך החלונות שמסביב חודר שפע של אור יום, בשעות החשיכה מואר החלל באמצעות גופי תאורה דקורטיביים.

פינת אוכל מודרנית

פינת אוכל בהירה ואלגנטית

פינת אוכל בהירה ואלגנטית

סלון בעיצוב רב תכליתי

בהעמדת הרהיטים בסלון ניכרת חשיבה רב תכליתית. אל מול קיר הטלוויזיה הועמדה ספה גדולה, המעוצבת בקווים מעוגלים. עיצוב הספה והגוונים השולטים בסלון, מתחברים לעיצוב אזור הבילוי החיצוני. בפינת החדר, כמופרדת מסצנת הצפייה בטלוויזיה, הבילוי חברתי ואירוח, עוצבה פינת קריאה עם כורסה מפנקת ושולחן קטן בצמוד.

סלון מודרני

סלון מודרני בהיר עם וויטרינה גדולה ופינת קריאה

סלון מודרני בהיר עם וויטרינה גדולה ופינת קריאה

גווני חול ואדמה

שפת העיצוב, שלמעשה כותבת את סיפורו של הבית, מבוססת על גוונים טבעיים של חול בהיר ואדמה כהה. השילוב בין הגוונים הבהירים והכהים שנעשה במינון מדויק, מתבטא גם בחדר השינה. כמו בסלון, גם בחדר השינה, שולבו רהיטים מעוצבים בקווים מעוגלים המוסיפים עדינות ורוך למראה הכללי. מחדר השינה ניתן לצאת אל מרפסת צמודה ואינטימית.

חדר שינה הורים

חדר שינה הורים בגווני חול בהירים

חדר שינה הורים בגווני חול בהירים

דומה אבל שונה

דלת זכוכית חצי שקופה מובילה אל חדר הרחצה של ההורים. קירות חדר הרחצה חופו באריחי גרניט מדוקקים, שמגיעים עד התקרה. אל החיפוי הנבחר הותאם ארון אמבטיה בגוון חול בהיר, לצד תוספת של פריטים עשויים פליז. מבעד לפתח המחבר בין חדר השינה לחדר הרחצה. נראה לעין פריט נגרות בהזמנה אישית, שעוצב בגוון עץ טבעי ומעליו משטח דקטון לבן ושני גופי תאורה.

 

 

עוד חדרי הורים מעוצבים  – לחצו כאן >>

 

חדר רחצה הורים

חדר רחצה הורים בגוונים בהירים עם תוספות פליז

חדר רחצה הורים בגוונים בהירים עם תוספות פליז

לסיום- דברי המעצבים מירב ואייל שלום

"פרויקט מורכב לביצוע, בו נדרשנו החליף את כל התשתיות בדירה ולהביא בית ישן ומוזנח לתוצאה מודרנית קלאסית בהירה ומוארת. רק מעצבים עם ידע וניסיון יכולים למקסם את התוצאה הן מבחינת העמידה בתקציב והן בבחירת בעלי המקצוע וחומרים איכותיים שגם בעוד שנים ארוכות ייראו במיטבם".

קבלן: אופיר דחבש >>

מבואת הכניסה

רצפת פרקט עץ בכל מרחבי הבית

רצפת פרקט עץ בכל מרחבי הבית

רצפת פרקט עץ בכל מרחבי הבית

רצפת פרקט עץ בכל מרחבי הבית

רצפת פרקט עץ בכל מרחבי הבית

רצפת פרקט עץ בכל מרחבי הבית

רצפת פרקט עץ בכל מרחבי הבית

רצפת פרקט עץ בכל מרחבי הבית

רצפת פרקט עץ בכל מרחבי הבית

רצפת פרקט עץ בכל מרחבי הבית

רצפת פרקט עץ בכל מרחבי הבית

רצפת פרקט עץ בכל מרחבי הבית

רצפת פרקט עץ בכל מרחבי הבית

קרדיטים לספקים:

7 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

וואו

עיצוב נקי ויפה

חסרה לי חמימות. יותר מדי לבן. מעט להוסיף צבע.

מושלם, נראה שכיף לחיות שם אשמח לדעת מהו הצבע בו השתמשו לסלון.

אהבתי אהבתי אהבתי. זהו.

מהמם!

ריצוף יפה..

המלצות נוספות
בודק...