ישנם שורה של היבטים עליהם קיימת הסכמה רחבה שבכוחם לגרום לנו לחוש אחרת. חיוניים יותר, נמרצים ומסוקים הרבה יותר. כיצד עושים זאת? להלן ההסברים:
ישנה הבחנה חשובה בין הגיל הכרונולוגי – מספר השנים שעברו מאז שנולדנו – לבין הגיל הפסיכולוגי, שמשקף כיצד אנו מרגישים ומחשיבים את עצמנו. בעוד שהגיל הכרונולוגי: משמש לצרכים אדמיניסטרטיביים, רפואיים וחברתיים והוא אחיד לכל בני האדם, הגיל הפסיכולוגי הוא מדד סובייקטיבי לגמרי. מחקרים מראים כי אנשים רבים מרגישים צעירים מגילם הכרונולוגי. מחקר אחד מצא כי כ-70% מהמבוגרים מדווחים על תחושת גיל פסיכולוגי צעיר מגילם הכרונולוגי בעשור אחד לפחות, בעוד ש-25% מהם חשים צעירים בעשרים שנה או יותר. מחקר נוסף הראה קשר בין גיל פסיכולוגי צעיר לבין בריאות פיזית ומנטלית טובה יותר, רמת פעילות גופנית גבוהה יותר, ושביעות רצון כללית גבוהה מהחיים.
למעשה, הפער בין הגיל הפסיכולוגי לגיל הכרונולוגי יכול להשפיע על בריאות נפשית ופיזית. תחושת גיל פסיכולוגי צעיר עשויה לשפר את תפקוד המוח, להפחית את הסיכון למחלות לב וכלי דם, ולהגביר את תוחלת החיים. מצד שני, תחושת גיל פסיכולוגי גבוהה יותר עלולה להוביל לפגיעה בבריאות הנפשית ולהאצה בתהליכי ההזדקנות.