על המחבתות והסירים: קרן אגם
אי שם: בשכונת עג'מי ביפו
מה שמסביר את השם: "חבר קופירייטר שלח לי רשימת שמות, וזה היה הראשון מביניהם. הרגשתי מיד חיבור מאוד גדול עם השם והתאהבתי".
בלונדיז חמאה חומה ושוקולד
חלונות גדולים מכניסים אור ואוויר
מוטו מתוך הבלוג: "אני אופה ביתית עם דחף בלתי נשלט לאפייה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה, פשוטה וטעימה, מכורה לניירות אפייה, סדקים בעוגה, לאבקת סוכר, פרג וקינמון. מאוהבת בעוגות שמרים חמות, שקדים טחונים ובריח המיוחד שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור. המתכונים שלי מתאימים בעיקר לאפייה ביתית, לא מסובכים מדי ולא יקרים, והמטרה לגרום לכל אחד להיכנס למטבח ולאפות בקלות". קרן גם מעבירה סדנאות אפייה בבית ביפו, ומלמדת איך ניתן להפוך אפייה ביתית לחוויה קלה ונגישה עבור כולם.
שושני שמרים וקינמון. צילום: קרן אגם
לא תתפסו אותה בלי: חומרים נגישים וזמינים שיש תמיד בבית, "אחרת אני לא ישנה טוב בלילה. לפעמים אני יכולה להתעורר בחמש לפנות בוקר עם חשק גדול להכין משהו, והכי אתבאס אם חסר לי מצרך עבורו".
הספציאליטה לכל הדעות: עוגות שמרים ועוגות בחושות.
קרן אגם. צילום: שלומי ארביב
הכי טוב בתכנון המטבח: "החלונות הגדולים שמכניסים המון אור ואוויר. המטבח גדול והוא משקיף לפינת האוכל דרך חלון מקושת ויפהפה".
המטבח משקיף לפינת האוכל דרך חלון מקושת
ומה הכי חסר בו: "מדיח. לצערי הרב, יש מקום למכונת כביסה רק במטבח, וזה בא על חשבון המדיח. כשעברנו לדירה הזו, נאלצתי לוותר עליו למרות שאנחנו משפחה גדולה עם המון כלים".
משפחה גדולה עם המון כלים
היינו מאמצים מתוכו: את מראה השאבי שיק שלא מפחד משריטות, חבלות וחלודה בשולחן העץ האותנטי, בשידת העץ והמדפים הלבנים וכמובן בכלי הקפה בכחול-לבן וינטג'י.
סוד להמתיק עם הקוראים: חלה לשבת
"זה המתכון הקבוע שלנו בבית לחלות, ואין יום שישי בלעדיהן. המתכון מוצלח מאוד גם בגרסת הפרווה שלו".
צילום: קרן אגם
חומרים ל-2 חלות גדולות:
קילו קמח לבן או קמח לחם
¾ כוס סוכר
2 כפות שמרים יבשים
2 ביצים
150 גרם חמאה רכה מאוד
450 מ"ל חלב פושר (כשתי כוסות)
כפית מלח
ביצה טרופה עם מעט מים להברשה
לעיטור:
מעט שומשום (שקולים לפני כן על מחבת ללא שימון)
אופן ההכנה:
1. בקערת מיקסר עם וו לישה מערבלים במהירות נמוכה קמח, שמרים וסוכר. מוסיפים חמאה וביצים וממשיכים לערבב. מוסיפים את החלב באיטיות (לא הכול בבת אחת. ייתכן שלא תזדקקו לכל כמות החלב). ממשיכים בפעולת הלישה כ-8 דקות, ולאחר מכן מוסיפים את כפית המלח ולשים עוד כדקה.
2. מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומגלגלים אותו כך שיצופה במעט שמן.
3. מכסים בניילון נצמד ומגבת ומניחים להתפחה כשעה וחצי עד שעתיים.
4. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
5. מרפדים תבנית לחם או תבנית תנור בנייר אפייה.
6. מוציאים את האוויר מהבצק, מעבירים למשטח מקומח ומחלקים לכדורים לפי כמות החלות שרוצים. שווה לעבוד עם משקל מטבח, ולשקול את כל העיגולים כדי לוודא שכל רצועות החלה יהיו בגודל אחיד.
7. קולעים חלות ומעבירים לתבניות.
8. מכסים במגבת ומניחים להתפחה חוזרת של כחצי שעה.
9. מברישים את החלות בביצה טרופה, מפזרים שומשום מעל ומכניסים לתנור.
10. אופים כחצי שעה. החלות מוכנות כשהן שחומות יפה מלמעלה.
בגרסת הפרווה המירו חמאה ב-1/2 כוס שמן, ואת החלב במים בטמפרטורת החדר.
לצבע חום עמוק הברישו את החלה לפני כניסתה לתנור פעמיים או שלוש.
בתיאבון!
אין יום שישי בלעדיה
מרכזית
החלה בתמונה הראשונה שרופה......
חלה לשבת- חלבית?!!
הנגיעה במסורת נוגעת ללב, אבל רחוקה נורא מהמסורת, למרבה הצער. :( המטבח עצמו מריח ריח טוב של בית. נעים, חמים ומעורר תאבון.
חלה הכי טעימה כשהיא שרופה
אולי הם אוכלים חלבי בשבת?
כדאי ללמד זכות