בלוגרים על האש: הבלוגרית שמגלה סודות מהמטבח

לכל מנה יש סוד משלה - לפעמים חומר, לפעמים טעם ולפעמים זו הבשלנית והאופה עצמה. אולגה טוכשר מצאה את המרכיבים שלה עמוק בלב, והיא משתפת אותם בבלוג האוכל שלה - "המרכיב הסודי"

על המחבתות והסירים: אולגה טוכשר

 

אי שם: ברמת גן

 

מטבח עץ"אהבה לבישול וחשק לשמח ולפנק אנשים אהובים"

 

פבלובה ופירות יערפבלובה אישית עם פירות יער

 

מה שמסביר את השם: "כל מי שמבשל, אופה או באופן כללי מבלה הרבה זמן במטבח, יודע שלכל מנה יש מרכיב סודי משלה. לפעמים זה חומר גלם מיוחד, לפעמים זה שילוב טעמים או מרקמים, ולפעמים המרכיב הסודי הוא הבן אדם שעומד מאחורי המנה".

 

בראוניז ללא קמח עם לוטוס ובוטנים מלוחיםבראוניז ללא קמח עם לוטוס ובוטנים מלוחים

 

מוטו מתוך הבלוג: "הוכח אמפירית, שרק אהבה לבישול וחשק לשמח ולפנק אנשים אהובים עושים את ההבדל בין סתם אוכל לאוכל טעים מאוד. חפשו אותם בבית ובלב – את המרכיבים הללו אין להשיג בחנויות המתמחות".

 

לא תתפסו אותה בלי: מצלמה, משקל דיגיטלי ומוזיקה קצבית ברקע.

 

מטבח מרווחהדירה נבחרה בזכות המטבח

 

מאפה תפוחי אדמהפירוג, מאפה עם מלית תפוחי אדמה ופטריות 

 

הספציאליטה לכל הדעות: קינוחים בכלל, וקינוחים טבעוניים בין היתר.

 

הכי טוב בתכנון המטבח: "מדובר במטבח בדירה שכורה, שאגב נבחרה בזכותו, אז לא היה מקום לתכנון. אני אוהבת שיש לי הרבה משטחי עבודה ומקומות אחסון לחומרי גלם, כלים ואביזרי המטבח האינסופיים שלי".

 

שיש ירוק"אני אוהבת שיש לי הרבה משטחי עבודה"

 

גלידת סמיפרדו בטעם טירמיסוגלידת סמיפרדו בטעם טירמיסו

 

ומה הכי חסר בו: "מדיח כלים".

 

היינו מאמצים מתוכו: את הפינה ליד החלון, שמתחתיו מונח ספסל לאדנית ולצמחים, לידו מדפי עץ עם ערבובייה שקטה של כלים, אביזרים, כלי כתיבה ועוד צמחים וכמובן את הנוף הירוק הנשקף מהחלון. הפינה היא ההוכחה לכך שלא חייבים להשאיר את האזור שמתחת לחלון ריק (לצורך עמידה נוחה או ניקוי יעיל). היינו מאמצים גם את המגנטים עם משפטי ההעצמה והעידוד על המקרר: "תפרגנו, זה עושה הרגשה טובה", "תלמדו, מקסימום תדעו יותר", "תאמינו, שדברים טובים הולכים לקרות" ועוד.

 

פינת כלים וצמחיםפינת הכלים והצמחייה

 

אולגה טוכשראולגה טוכשר. צילום: שירן כרמל

 

סוד להמתיק עם הקוראים: טארט אוראו עם שוקולד ופירות קיץ, ללא אפייה

תבנית עגולה 22 ס"מ

 

טארט אוראו עם שוקולד ופירות קיץטארט אוראו עם שוקולד ופירות קיץ ללא אפייה

 

מרכיבים לקלתית אוראו:

80 גרם חמאה מומסת

2 חבילות אוראו (27 עוגיות לקלתית + 5 למחיצות)

 

מרכיבים למילוי:

1 מיכל שמנת מתוקה

250 גרם שוקולד מריר

60 גרם חמאה חתוכה לקוביות קטנות

פירות: דובדבנים, משמשים, ענבים

 

אופן ההכנה:

1. מכינים קלתית: מרסקים במעבד מזון עוגיות אוראו, עד שמתקבלת תערובת חולית. מוסיפים חמאה מומסת ומערבבים עוד חצי דקה. מעבירים את התערובת הרטובה לתבנית, ובעזרת האצבעות מייצרים קלתית. מקפידים להדק היטב. כשהקלתית מוכנה, מכניסים את התבנית למקפיא.

2. מכינים מילוי: מביאים לסף רתיחה שמנת מתוקה, מוסיפים שוקולד, מורידים מהאש, משאירים לחמש דקות ומערבבים עד שמתקבל גנאש אחיד וחלק לגמרי. מוסיפים חמאה ומערבבים, עד שהיא נמסה.

3. מוציאים את הקלתית מהמקפיא ומייצרים מחיצות בעזרת עוגיות אוראו חצויות. יוצקים פנימה את גנאש השוקולד, מקשטים בפירות ומעבירים לקירור נוסף של שעתיים לפחות.

4. אחרי הקירור מוציאים את הטארט מהתבנית, חותכים ומגישים. את מה שנשאר שומרים במקרר.

 

הערות:

– אפשר להחליף את השוקולד המריר בשוקולד חלב.

– מומלץ להשתמש בתבנית עם תחתית מתפרקת, שמקלה על הוצאת הטארט המוכן.

– אפשר להשתמש בכל פירות שאוהבים, בסוג אחד או בשילוב של כמה סוגים.

– אפשר להכין את הקלתית מראש ולשמור במקפיא או במקרר.

– אפשר להכין את הטארט בתבנית מלבנית 12X35 ס"מ.

 

בתיאבון!

מרכזית
5 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תנו גם מתכון של הפירוג הזה!!! חייבת!

למה באתר עיצוב בתים? באתר אוכל!

בבקשה מתכון של הפירוג

נהדרת
בלוג מעולה. המתכונים מדוייקים ואולגה מקסימה ועונה באדיבות לכל שאלה.

גלידת סמיפרדו בטעם טירמיסו
מדוע לא נתתם את המתעון של ה-גלידת סמיפרדו בטעם טירמיסו ? בתודה, רוז

בודק...