על המחבתות והסירים: גל בן-זאב
אי שם: בתל אביב
מה שמסביר את השם: "הבלוג עוסק בסיפורים של שפים וקונדיטורים, ומסופר דרך צילומים בשילוב שאלון על תחום העיסוק, המקום ממנו הם מגיעים, השראות ולקינוח – מתכון. אני אוהבת להכיר את האנשים מאחורי השם, ולבנות סיפור שיספר את הערכים שלהם לצד המקצועיות הקולינרית. בעבר צילמתי בעיקר כתבות חברתיות בסגנון דוקומנטרי, וכיום השפה הצילומית שלי משלבת את הצילום הדוקומנטרי לצד צילום האוכל, שאת האהבה אליו קיבלתי בעיקר מאמא שלי (אני מצטיינת באכילה ובצילום). היא הכירה לי מגוון רחב של טעמים וסגנונות בישול, ובשבילי היא השפית מספר אחת".
המטבח של גל בן-זאב. צילום: יובל טבול
מוטו מתוך הבלוג: "אוכל הוא תרבות, אנשים, ומעל לכל – סיפור. לכל פריים חייב להיות סיפור, אחרת הוא לא יעבור".
לא תתפסו אותה בלי: "מצלמה או סמארטפון, שפריצר למים וערכת סטיילינג לכל רגע שיתפוס אותי".
עוגת שוקולד וטראפלס במילוי ויסקי של הקונדיטור קובי אמזלג
הספציאליטה לכל הדעות: "יש לי הרבה מתכונים נהדרים של טובי השפים והקונדיטורים, אבל הפעם אבחר במתכון של אמא שלי לבורקיטס טורקיים הכי טעימים שיש, איתם אני פותחת כל מפגש ראשון בסדנה אצלי בסטודיו. מנהג שהפך למסורת".
מוס מסקרפונה ויוגורט של השף לירן גרודה. סטיילינג: אינה גוטמן
הכי טוב בתכנון המטבח: "כשמדובר בסטודיו לצילום שכולל מטבח, צריך לחשוב על הרבה פתרונות יצירתיים. מעצבת הפנים טלילה רובך הייתה קשובה לכל הצרכים שלי, ואכן, שטח העבודה במטבח רחב ונוח לצד האופציה למודולריות. חלק מפרטי הריהוט מונחים על גלגלים לצורך התאמת החלל לשימושים נוספים. המטבח מתפקד כלוקיישן לצילום סטילס ווידאו בהפקות הצילום. במרכז החלל עוצב אי גדול מעץ, המשמש לפגישות, לימוד וסדנאות, וקיימים פתרונות אחסון נגישים לכל הכלים, ציוד הבישול וציוד הצילום".
עוגת קרם לימון ומרנג של הקונדיטורית יאנינה מירסקי בלוך. סטיילינג: תמר גוז׳נסקי
ומה הכי חסר בו: "מקום. בשנה האחרונה היקף העבודה גדל והתרחב ולאור הצרכים ההולכים ומשתנים אני שוקלת מעבר לסטודיו גדול יותר".
היינו מאמצים מתוכו: את מעמדי העציצים שמחוברים בהרמוניה צבעונית למחיצת המתכת הלבנה, ומוסיפים כתם צבע חי וחיוני למטבח.
גלידת סורבה במגוון טעמים. סטיילינג: שרה ליברמן
סוד להמתיק עם הקוראים: סלט תפוחי אדמה נפאלי
מתכון של השפית סרנדה דלבסקי
ארוחה הודית הכוללת את סלט תפוחי האדמה, מתוך הפקת צילום לשפית סרנדה דלבסקי
החומרים:
5 תפוחי אדמה קטנים
2 חופני שומשום
פלפל חריף אדום וירוק
2 מלפפונים (ללא הליבה, חתוכים)
3 שיני שום
4 כפות שמן
חופן כוסברה
חצי כפית מלח
חצי למון סחוט
2 מלפפונים
בצל אדום
חצי כפית כורכום
אופן ההכנה:
להרתיח בסיר מים ולהוסיף את תפוחי האדמה לבישול, עד שהם הופכים להיות רכים.
במחבת לקלות את השומשום עד להזהבה ולכתוש אותו.
בקערה נפרדת להכניס את המרכיבים ולערבב היטב:
רצועות בצל + 2 כפיות מיץ לימון
להוציא מהמלפפונים את הליבה ולחתוך לרצועות.
תפוח אדמה קלוף וחתוך לקוביות בינוניות
כמחצית מכמות השומשום
במחבת לחמם את השמן ולהוסיף חצי כפית כורכום. לטגן את הפלפלים עד לשינוי הצבע. להוסיף שום כתוש עד להזהבה.
לערבב היטב ולתבל במלח, בשארית השומשום ובכוסברה קצוצה.
בתיאבון!