מלון טכנולוגי על שפת הכנרת
את הקריאה הזו של שוק התיירות העולמי שמע גם ראול סרוגו, נשיא התאחדות הקבלנים בוני הארץ, והיזם של מלון הבוטיק "סופיה כנרת" בטבריה. בית המלון נפתח בשנת 2020, בעיצומה של מגיפת הקורונה, אחרי שש שנות בניה, שיפוץ ושימור – במבנה עותומאני מפואר מהמאה ה-19. 150 מיליון שקלים הושקעו בהקמת בית המלון, המכיל 120 חדרים, ספא, בריכת אינפיניטי, ואפילו חדר יין למביני העניין. אלא שבית המלון לא הסתפק רק במתן חוויה תיירותית מעולה, אלא ברוח הימים הללו הוא גם לא חסך מאמצים כדי להפוך את בית המלון לטכנולוגי, ירוק וידידותי לסביבה.
"המלון הזה מבחינה טכנולוגית הוא המתקדם ביותר בארץ, זו טכנולוגיה מלונאית שמובילה אותנו למאה ה-21", אומר סרוגו. "חוויית האורח יוצאת מהכלל. מהרגע שהאורח עושה צ'ק אין, הבקר מדליק בתוך החדר תאורת 'welcome', טמפרטורה מאוד נוחה ומוזיקת רקע, וחוויית האורח היא יוצאת מהכלל".
10% חסכון באנרגיה
אלא שחוויה היא לא כול הסיפור כאשר מדובר על מלון "סופיה כנרת" וטכנולוגיה. אותה הטכנולוגיה משדרגת את בית המלון, מכניסה אותו לקטגוריה של בית מלון חכם, ומשמשת לחיזוק האלמנט הכה חשוב של עידוד הקיימות ואיכות הסביבה. לצורך כך בחר בית המלון בטכנולוגיה הייחודית של שניידר אלקטריק (Schneider Electric) לניהול אנרגיה ובקרת המבנה, הנקראת – EcoStruxure for Hotels.
"בחרנו את הפתרון של שניידר אלקטריק מסיבה אחת פשוטה", מציין סרוגו, "היא מייצרת אקו-סיסטם ובקרה מירבית בכול המלון. המערכת הזו יודעת להתממשק בקלות לכול מערכת מלונאית מוכרת. יש לנו מערכת BMS משוכללת (בקרת מבנה), שבעצם מתפעלת את כול המערכות במלון. אנחנו מסוגלים לקבל 'אינפוטים' שמשמעותם כסף. עד היום אנחנו רואים שיש חסכון של 10% בצריכת האנרגיה, ובערך 10% בכוח האדם בתחום תפעול המערכות והאחזקה".
הפחתת פליטות גזי חממה
המערכת אותה בחרו במלון "סופיה כנרת" מבית שניידר אלקטריק נכנסת לקטגוריה של פלטפורמות טכנולוגיות לניהול הבניין החכם. "בניין חכם הינו אחד הטרנדים המובילים היום את עולם הנדל"ן", מתאר עזרא כהן, סמנכ"ל אפיון והנדסה ומנהל את תחום בקרת המבנה בסניף הישראלי של חברת שניידר אלקטריק. "כידוע, בניינים הינם צרכנים גדולים של אנרגיה, והם אחראים לצריכה של כ-30% מכלל החשמל בישראל. חיסכון אנרגטי בסקטור זה – בטח בתקופה בה מחירי החשמל מתייקרים כתוצאה מהתייקרות מקורות האנרגיה העולמית – יוכל לסייע להתייעלות אנרגטית ולחיסכון כספי ניכר, אך גם יסייע בהפחתה של פליטות גזי החממה ועמידה בדרישות הבינ"ל שנטלה על עצמה מדינת ישראל בוועידות האקלים השונות של האומות המאוחדות".
כהן מסביר כי "המערכת הייעודית לעולמות המלונאות – Schneider Electric EcoStruxure for Hotels, הינה מערכת שמקורה בפלטפורמת ניהול הבניין החכם של החברה, שעברה התאמות ספציפיות לעולמות המלונאות – כולל יכולות לניהול החללים המשותפים, חדרי האורחים, והתממשקות למערכות המלונאיות. המערכת מבוססת חיישנים ובקרים מבוססי טכנולוגיות IoT (אינטרנט של הדברים), 'מח' המעבד את הנתונים המתקבלים מהסנסורים והבקרים, ויכולות אנליטיקה מתקדמות המספקות תובנות בזמן אמת".