על המחבתות והסירים: דניה ויינר (הצלמת) ודיאנה לינדר (הסטייליסטית)
אי שם: ביפו. "המטבח ממוקם בסטודיו לצילום של דניה, שם אנחנו מבשלות ומצלמות את המתכונים שמופיעים בבלוג".
מה שמסביר את השם: "עולם שלם של מתכונים".
מונוכרומטיות בשחור-לבן. המטבח
בננה קרים פאי
מוטו מתוך הבלוג: "הדבר החשוב ביותר בבלוג שלנו הוא הצילומים. מעבר לכך שאנחנו מקפידות על מתכונים איכותיים וקלים ומביאות סיפורים אישיים, הבלוג הוא גם השראה צילומית לאנשים שאוהבים צילום אוכל. כיוון שאנחנו עובדות במקצוע של צילום וסטיילינג באופן מסחרי, חשוב לנו שהבלוג ישקף את היכולות והחזון הצילומי שלנו".
דיאנה לינדר (מימין) ודניה ויינר. צילום: שרון ברקת
עוגיות מבצק גבינה במילוי ריבה
לא תתפסו אותן בלי: ירקות טריים ושמן זית איכותי. "אנחנו מאמינות בשימוש בחומרי גלם איכותיים וטריים. לא תמצאו אצלנו אוכל תעשייתי".
הספציאליטה, לכל הדעות: "המתכונים הכי הכי שלנו נעים בין מתכונים מתוקים כמו עוגיות שוקולד צ'יפס או חטיף גרנולה למתכונים מלוחים כמו הלחמניות הכי טובות, סלט הפסטה והקיצ'רי".
פינה במטבח של דניה ודיאנה
קיצ'רי מג'דרה עירקית
הכי טוב בתכנון המטבח: "בגלל שהוא ממש חלק מהסטודיו, הוא מאוד מואר, נוח לעבוד בו ומיד להעביר את המנה לסט הצילום".
נוח ומואר. המטבח
ומה הכי חסר בו: "אי עם כיריים בשביל צילומי הווידאו שאנחנו אוהבות לעשות".
היינו מאמצים מתוכו: את השילוב של שלושה אזורי עבודה בגבהים שונים – שיש כמשטח עבודה עיקרי עם פונקציות כמו כיריים וכיור, אי עבודה שעליו אפשר לעבוד בעמידה או בישיבה על שרפרפים, ושולחן בגובה סטנדרטי המיועד לישיבה ואכילה.
אוסף כלים. השראה לאנשים שאוהבים צילום אוכל
עוגת שמרים תפוזים דביקה
סוד להמתיק עם הקוראים: מתכון ללחמניות זעתר וגבינה
כמות החומרים מספיקה לכ-80 לחמניות. זה הרבה, אבל אנחנו ממליצות להכין את הבצק לפי המתכון ואז חצי מהכמות לגלגל לכדורים וחצי להקפיא (בצק שמרים מקפיאים אחרי התפיחה הראשונה). ככה תדעו שיש לכם במקפיא בצק, שתוך שעה יכול להפוך למאפים ריחניים לאורחים, ותקבלו גם תשואות מהקהל.
לחמניות זעתר וגבינה
החומרים:
קילו קמח (לבן, כוסמין, 70%)
2 כפות שמרים יבשים (אם הוצאתם אותם מהפריזר, תנו להם כמה דקות להתחמם)
2 כפות סוכר
1 כף מלח
כוס עלי זעתר טריים וקצוצים (אפשר להקפיא ואז פשוט לפורר אל תוך הבצק)
⅓ כוס שמן קנולה
⅓ כוס שמן זית
500 מ"ל מים פושרים
250 גרם גבינת פטה כבשים (לכמות כולה צריך שתי חבילות, אבל בינינו, מי יעמוד לגלגל 80 לחמניות בפעם אחת?)
1 ביצה טרופה להברשה
¼ כוס שומשום
אופן ההכנה:
1. בקערה גדולה מערבבים את הקמח והשמרים. מוסיפים סוכר, מלח ועלי זעתר ומערבבים.
2. מוסיפים את המים ואת השמנים ומאחדים לכדור בצק רך וטיפה דביק (אפשר לשמן את הידיים בשמן זית אם דביק מדי). לשים את הבצק כ-5 דקות ומניחים לתפיחה של שעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
3. חותכים את הגבינה לקוביות בגודל ס"מ בערך.
4. מחלקים את הבצק לחצי. עוטפים חצי אחד בניילון נצמד ושולחים למקפיא. את החצי השני מחלקים שוב לחצי.
5. מרדדים את הבצק לעובי של ס"מ, ובעזרת חותכן עגול או כוס יין קורצים עיגולים בקוטר 7 ס"מ. מניחים קוביית גבינה במרכז וסוגרים לכדור. מניחים את הכדור על תבנית מרופדת בנייר אפייה, כשהחיבור של הבצק נמצא למטה (כדי שהכדור לא ייפתח). מכסים במגבת ומניחים לתפוח כ-30-20 דקות. בינתיים מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
6. מברישים בביצה טרופה ומפזרים מעט שומשום מעל (לא חובה).
7. אופים למשך 20 דקות עד שהלחמניות זהובות.
מרכזית
ל-1 : לא העיצוב של המטבח הוא הנושא
אלא העיצוב של האוכל בצילומים
א-ב באוכל זה הניקיון
במטבח ובצילומים של האוכל הכל נראה כל כך מלולכך שלא הייתי מכניסה לפה שום דבר שיצא משם
המטבח ביתי ומקסים, האוכל נראה ממש טעים.
הכלים נראים כמו מהבויידם של הסבתא