מה צובעים?
- תחליטו על קיר אחד או על כל החדר, תמדדו את שטח הקירות, וזה פשוט- גובה הקיר, בוודאי ידוע לכם, אם לא, תמדדו את הגובה תכפילו באורך הקיר וקיבלתם את השטח. לכל 7 מ"ר מספיק ליטר אחד של צבע, אבל אל תתקמצנו, תמיד כדאי לקנות קצת יותר, גם שלא יחסר וגם אפשר לשמור את הצבע בקופסא סגורה היטב למקרה של תיקונים עתידיים.
- עצה ידידותית…אם אין לכם ניסיון בצביעת קירות אבל ממש בא לכם להתנסות בזה, אל תתפתו לצבוע את התקרה, כי למתחילים זה עלול להיות אתגר שאולי יהיה לכם קשה לעמוד בו.
- תקפידו על הכנת החדר לצביעה, כי זה גם יהפוך את עצם העבודה לקלה, נעימה ומהירה. התוצאה תהיה מושלמת והכי חשוב הניקיון יהיה מהיר וקל.
- תרכשו או תדאגו שיהיה לכם כל מה שנדרש לביצוע העבודה שלא תצטרכו להפסיק באמצע ולרוץ לקנות משהו שחסר. …מוכנים? יוצאים לדרך…

מכינים את החדר לצביעה
- מפנים את כל הרהיטים שקרובים לקירות, פשוט מוציאים אותם, או שמרכזים אותם באמצע החדר. את הרהיטים שריכזם וגם את אלה שלא ניתן להזיז כי הם קבועים לקיר מכסים בניילון. איפה קונים? בכל חנות לכלי עבודה וצבע, יש גלילים של ניילון דק שקל מאוד לפרוש אותו.
- מכסים את כל הרצפה באותו ניילון מקצה לקצה ומדביקים את הקצוות שהניילון לא יזוז וגם שלא תחליקו.
- מחפשים חורים וסדקים בקיר וסותמים אותם באמצעות חומר מיוחד. זה יכול להיות משחת שפכטל בשפופרת מוכנה לשימוש, או קופסה של קליסמו ומי שיודע איך עושים גבס, זו גם אופציה. מחליקים את התיקו באמצעות שפכטל ונותנים לזה להתייבש. אחר כך אפשר להחליק את התיקון עם נייר לטש. טיפ קטן אם בא לכם שהעבודה תראה סופר מקצועית, אתם יכולים לעבור על כל הקיר עם סקטוצ'ברייט יבש. ככה כתמים ובליטות קטנות ייעלמו והקיר יראה חלק לפני הצבע ובעיקר אחריו.
- עד החומר למילוי חורים מתייבש, קחו מסקינטייפ. נייר דבק רחב ותדביקו את מסביב לקירות שאתם רוצים לצבוע: תקפידו על הקו בין הקיר לתקרה, הקו שמחבר את הקיר למשקופים, תכסו את הפנלים ומסביב לשקעים שבקיר (או שאם אתם יודעים איך אז תסירו אותם ואחר כך תחברו בחזרה) טיפ חשוב- כשאתם מבקשים בחנות לכלי עבודה, חומרי בניין וצבע סרט הדבקה תציינו שזה מיועד לקיר. למה? כי יש סרטי הדבקה אלימים שעלולים להסיר את הצבע מכול דבר, מהתקרה וגם מהמשקופים. מוכנים? לפני שאתם מחליפים בגדים לכאלה שלא איכפת לכם אם התלכלכו. תבדקו שיש לכם את כל הציוד הנדרש.
