זקופות וחזקות: מנורות רצפה מעוצבות במיוחד

מי אמר שמנורת סלון חייבת להיות שילוב בין סטנד סתמי לבין אהיל עתיק? 5 הצעות למנורות רצפה שידליקו לכם את החדר

אייל קורן
אם תומס אדיסון, ממציא נורת החשמל, היה יודע איזו דרך עשתה הנורה הקטנה שפיתח לפני קצת יותר מ- 130 שנה הוא היה מאד גאה. יכול להיות שאת ריקוד השמחה הסוער שלו הייתה ממתנת קצת העובדה שנורת הליבון הקלאסית הולכת ונדחקת על ידי הנורה החסכונית (ואפילו מעוגן בחוק!), אבל עדיין אם תבחנו את ההתפתחות שעברה הנורה מפריט פונקציונאלי גרידא שנועד לגרש את החושך לאביזר אופנתי, עיצובי וגם פרקטי, תסכימו איתנו שיש לאדיסון סיבה טובה להיות מבסוט.
אז היום כבר לא מתייחסים לאלמנטים מפיצי האור כאל "מנורות" אלא כאל "גופי תאורה" והם רבים ומגוונים ונחלקים, בדרך כלל, לגופי תאורה תלויים מהתקרה, עומדים, שולחניים ,תלויי קיר או שקועים. אלו התלויים מהתקרה משמשים לרוב להארת חללים גדולים ואילו הגופים העומדים, שנקראים גם "מנורות רצפה", לתאורה של אזורים ספציפיים. מחפשים גוף תאורה עומד, אפקטיבי ומעוצב היטב? הנה כמה אפשרויות:
 
לדוג את האור

Gru"", גוף התאורה של המותג האיטלקי minitalux שמעוצב בהשראת המבנה של חכת דיג עוד לא החליט מה בדיוק הוא רוצה להיות, ולכן החליט להיות שני דברים במכה אחת: מצד אחד מנורת רצפה שעומדת על בסיס ברזל בגימור פלדה ובעלת זרוע ארוכה שבקצה תלוי אהיל ומצד שני, מיקומו של האהיל ביחס לחלל הופך אותו למנורת תקרה. מאחר שניתן לכוונן את זרוע המתכת לגבהים שונים וזוויות שונות, אתם יכולים להיות אלה שתגידו את המילה האחרונה: תקרה או רצפה?
המחיר: החל מ- 2680 שקלים
להשיג ב: קמחי תאורה, הלח"י 23, בני ברק
מנורה
(צילום: יח"צ)
לחיות בסרט

אם יש לכם שאיפות בתחום המשחק, אתם חולמים על פריצה קולנועית ועיניכם פוזלות תמיד לכיוון הוליווד, אולי כדאי שתתאמנו קצת בבית מול גוף התאורה הקולנועי של "דורי קמחי" תאורה. גוף התאורה הזה מעוצב כספוט קלאסי על חצובה, רק כדי שתקבלו איזשהוא מושג לגבי "אור הזרקורים" הנחשק ונראה ממש כאילו נלקח מלוקיישן של סרט: חצובת אלומיניום מתכווננת שעליה מורכב פנס רב עוצמה. רק חסר מישהו שיצעק אקשן. מתנדבים?
המחיר: החל מ- 990 שקלים
להשיג ב: דורי קמחי-תאורה אדריכלית, קיבוץ גלויות 32, תל אביב
מנורה
(צילום: איל קרן)
השקט שנכנס

בעיצוב, כמו שאתם בטח יודעים, היופי והנוכחות של חפצים נובעים הרבה פעמים דווקא משקט, מפשטות ומהיעדר ריבוי של אלמנטים. כזו היא "pinno", מנורת העמידה של חברת flamant הבלגית, שמתמחה בעיצוב מעץ. המנורה, שגובהה 164 סנטימטרים ועשויה מעץ אלון צרפתי ערום לחלוטין וחף מקישוטים מעוצבת בקווים נקיים ומינימליסטיים. ה"אהיל" ערום אף הוא וכולל שלד מתכת עגול שניצב בראש ותו לא. לנו זה מספיק.
המחיר: 2900 שקלים
להשיג ב: LOFT, גלגלי הפלדה 15, א.ת הרצלייה פיתוח
מנורה
(צילום: גיא פרץ)
לא תשעמם אתכם לרגע

שיוויון, דיוק, פיזור האור בקו ישר והפרדה מוחלטת בין האזור המואר לבין זה שנותר בצל הם המוטיבים שהנחו את לוק רמאל, שעיצב את מנורת הרגל "equilibre" עבור מותג התאורה האיטלקי prandina . גוף התאורה, שנראה כמו פטרייה גבוהת בסיס, עשוי משילוב של אלומיניום ופירגלס, מתנשא לגובה 2.20 מטרים ומגיע במגוון צבעים: לבן, שחור, כסף, אדום, כתום או צהוב. נכון,היא אינה מיועדת לשמש כגוף התאורה הראשי בחלל, בעיקר אם הוא גדול ורחב ידיים, אך צורתה המשעשעת והיוצאת דופן בהחלט של המנורה תוסיף עניין וחן לחדרים בסגנונות עיצוב רבים.
המחיר: 18,000 שקלים
להשיג ב: אקסקלוסיב תאורה, סניף ראשי- הירקון 321, תל אביב
מנורה
(צילום: ג'ורג' בריל)
שיק הכרחי בכל מסיבת קוקטייל מטורפת

לפי דעתנו, מנורת הרצפה של "devon&devon" יכולה להיות אורחת כבוד בכל מסיבת קוקטייל וזאת למרות ששמה- valet- דווקא משייך אותה לאגף נותני השירות. אין ספק שיש בה מן האמביוולנטיות. מצד אחד, היא משדרת יוקרה וקלאסה מורמת-אף עם רגל הפליז הרזה שלה שמצופה כרום מבריק ואהיל הפליסה עם אמרת הקטיפה. אבל מצד שני, מגש קטן ומעודן שמחובר לה במרכז הוא שיא ההתחשבות והשירותיות למוזמנים שמחפשים לא פעם איפה לכל הרוחות להניח את גביע השמפניה הריק. כך או אחרת, הצדודית האלגנטית, העיצוב הקלאסי והחומרים המשובחים מהם היא עשויה הופכים אותה לפריט עיצובי שיקי ביותר.
המחיר: 7100 שקלים
להשיג ב: חנות הקונספט של Devon&Devon, הצמודה לאולם התצוגה של  HeziBank : דיזיין סנטר, רח' הלח"י 2 בני ברק
מנורה
(צילום: יח"צ)
2344031
4031
תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

בודק...