בבית זכוכית לא זורקים אבנים: 12 עובדות על זכוכית בעיצוב פנים

הזכוכית בעיצוב פנים, משמשת למטרות רבות בעיקר בשל תכונת השקיפות שלה. לפניכם 12 עובדות על זכוכית שכדאי להיזכר בהם

מה כבר אפשר לספר לכם על זכוכית שלא ידעתם, נראה שהכול שקוף והכול ידוע, אבל בכל זאת חשבתי שכדאי לרכז כמה עובדות על הזכוכית בעיצוב פנים, שאולי לא ידעתם או שסתם כדאי להיזכר. למשל, האם ידעתם שהזכוכית הייתה בין החומרים הראשונים שנוצרו בטבע לפני מיליוני שנים,  בעצם בתקופה המיוחסת לבריאת העולם. האדם החל להשתמש בזכוכית לתועלתו האישית כבר בתקופת האבן. הוא יצר ממנה סכינים, חניתות, כלים וגם תכשיטים. ומאז הכול היסטוריה. בואו נראה איך משלבים זכוכית בבית בצורה המיטבית ביותר –  12 עובדות על זכוכית בעיצוב פנים שלפחות אחת מהן תחדש לך משהו שלא ידעת. מוכנים ?

חלון זכוכית גדול בחדר רחצה

8
צילום: עמית גירון | עיצוב: רביד הוניגמן

מכניסה את החוץ ומוציאה את הפנים

נו באמת…מה יכול להיות מיוחד בוויטרינה שקופה שמאפשרת לחוץ להיכנס פנימה ולפנים להראות מבחוץ? לכאורה שום דבר חדש, אבל, האם חשבתם על זה שאור היום זה דבר חשוב וכשהוא נכנס פנימה הכול נראה טוב יותר, אבל, יש שעות ביום שהאור מסנוור, וממש לא בא לכם להוסיף ווילון כדי שיסנן את האור. גם כאן באה הזכוכית לשרותכם בצורת זכוכית חלבית שמרככת את האור הטבעי.

 

חדר רחצה

זכוכית חלבית דרכה חודר פנימה אור יום מרוכך

7
צילום: עודד סמדר | עיצוב: מיכאל אזולאי

סקרנות מאופקת

אפשר גם להשאיר את הזכוכית שקופה לחלוטין,  חדירה לאור במלוא עוצמתו ועם זאת שומרת על פרטיותם של אלה המעוניינים בכך. דרכה רואים דמויות אבל לא פרטים. לכן היא מתאימה לשמש כמחיצה בין חדר שינה לחדר הרחצה, לצורך כך בוחרים בזכוכית שמעוצבת בפסים אנכים המטשטשים את הנעשה בצדה השני של הזכוכית.

 

מחיצת זכוכית עם פסים אנכיים בין חדר שינה לחדר רחצה

2
צילום: מאור מויאל | עיצוב: אורן ביטון

פשרה חצי שקופה

אפשר ליהנות גם משקיפות וגם מאטימות, פשוט מחלקים את מחיצת הזכוכית לשניים, החצי התחתון שאמור לשמור על צניעות הפרט, עשוי זכוכית חלבית והחלק העליון שדרכו אפשר לשמור על קשר עין, שקוף וגלוי. ואם לא ידעתם, אין צורך לחבר בין שני לוחות זכוכית,  זה אותו הלוח מעובד בשני מרקמים:  חלבי ושקוף.

חדר רחצה בחדר שינה

מחיצה בין חדר שינה לחדר רחצה, חצי תחתון חלבי וחלק עליון שקוף

4
צילום: אלעד גונן | עיצוב: אריאלה עזריה ברקוביץ

אין מה להסתיר – להיפך 

את אותו התרגיל של יצירת מחיצה בין שני אזורים, אך יחד עם זאת שומרים על תחושת המרחב ואף מדגישים אותו, אפשר לקחת כאשר מעצבים חדר שינה. לארון הצמוד, שמבחינת גודל הוא קצת קטן לחדר ארונות וגדול ממדים בהשוואה לארון בגדים, מעצבים חזית שקופה. ככה אפשר לתכנן מה לובשים בכול יום כשאתם עדיין במיטה, אבל, חייבים לשמור את הארון מסודר והכי חשוב, החדר נראה יותר גדול ממה שהוא  באמת.

ארון שקוף

מחיצה שקופה בין אזור השינה לארון הבגדים

11
צילום: ליאור אביטן | עיצוב: אלה סהר

אם כבר אז כבר

ואם דיברנו על ארון בגדים שקוף למה לא ללכת על חדר ארונות פתוח ושקוף לעיני כל, כשכול המותגים מצטופפים יחד על קולבים ומדפים. והפעם זו לא רק חזית שקופה, אלא מודגשת באמצעות תאורה פנימית שמציפה את כל החלל באור נעים ומאפשרת בחירת בגדים הכי נוחה שיש.

חדר ארונות עם חזית שקופה

חדר ארונות פתוח עם חזית שקופה ותאורה פנימית

12
צילום: עודד סמדר | עיצוב: יפעת מנטש

מתלבשים על המטבח

לא ברור מה הקדים למה, חזית ארון בגדים שקופה או וויטרינה שקופה במטבח, זה גם לא כל כך משנה, כי בשני הרעיונות שמור לזכוכית תפקיד חשוב של חשיפת המצוי בתוך הארון והפצת האור הפנימי בחלל החדר. הרעיון של וויטרינה שקופה יכול להראות נהדר גם בסלון או פינת האוכל, ותחשבו על זה….

אונות שקופים במטבח

וויטרינה שקופה במטבח

13
צילום: אורן עמוס | עיצוב: מיטל שושנה

מחלקים ומשאירים שלם

אם בא לכם לעבוד מהבית, כשמצד אחד חשוב לכם שתהיו מרוכזים בעבודה אבל לא רוצים להתנתק, או דוגמה אחרת, אתם רוצים שהילדים יהיו קרובים אליכם כל הזמן אבל לא תשמעו את הרעש שהם עושים, הזכוכית באה לעזרתכם, מקצים מהמרחב שנועד לשעות הפנאי שטח שמתאים לאחד משתי המטרות האלה וסוגרים אותו בקיר זכוכית שקופה, ככה גם מחלקים וגם לא פוגעים בתחושת המרחב והקשר עם מה שנעשה בבית.

 

קיר ודלת זכוכית מפרידים בין פינת האוכל לחדר העבודה

14
צילום: ניצן הפנר | עיצוב: מאיה האזרחי

שקוף שזה בטוח 

כולם מכירים את לוחות הזכוכית העבה בה נוהגים להשתמש כמעקה למרפסת או גרם מדרגות. השימוש הנפוץ בלוחות זכוכית נובע בעיקר מהמראה היפה שלהם שמאפשר להכניס את הנוף פנימה, וכמעקה מדרגות משאיר אותן גלויות בחלל בו הן נמצאות ולא פוגע בעיצוב הפנים, אבל האם ידעתם שקיימים שני סוגים של זכוכית שיכולים להתאים לכך: זכוכית מחוסמת, שעברה חימום גבוה של כ-700 מעלות וקירור, תהליך שמקנה לה עמידות בפני פגיעות. והשנייה: זכוכית משוריינת שמעובדת עם שכבת חומרים פולימריים המקנים בה חוזק רב עד כדי הגנה מפני תחמושת נשק קל. הזכוכית משני הסוגים עלולה להתנפץ במקרה של חברה פיזית, אבל לא נשברת לחלקים שעלולים להיות מסוכנים.  .

מעקה שקוף במרפסת

1

שומרת על הטבע בתוך הבית 

אתם רוצים בתכל'ס להכניס א הטבע פנימה ולא רק את המראה הטבעי, גם כאן הזכוכית יכולה להועיל. זה יכול להיות אקווריום גדול, שרק זכוכית ייעודית לכך תעמוד בלחץ מים אדיר, או לעצב פטיו עם צמחייה טרופית באמצע המרחב שמיועד לשעות הפנאי. ואלו הם רק שתי דוגמאות, תנו לדמיון שלכם להשתולל ופתאום תגלו איך אפשר בפועל להכניס את הטבע הבית ולשמור אותו מאחורי זכוכית.

פטיו זכוכית

פטיו זכוכית ענק בין פינת האוכל לחדר משפחה

10
צילום: אלעד גונן | עיצוב: קורל אברהם

עמידה בחום מפיצה חמימות 

הזכוכית שמשולבת בקמינים, אם הם מופעלים אמצעות גז או כוהל ביו אתנול, ואפילו בערה של עצים, תפקידה כפול, היא קודם כל יוצרת שכבת הגנה מפני כוויות וגישה לאש, אבל בשל היותה שקופה, היא מאפשרת ליהנות ממראה הלהבות המרצדות ובעיקר גורמת לכך שהחום יפוזר בצורה אחידה בחלל החדר.

6
צילום: אורן עמוס | עיצוב: מור ורד

גלוי על השולחן

מחיצות, וויטרינות, קירות, הכול סבבה, אבל הזכוכית בעיצוב הפנים יכולה להגיע גם כרהיט ובעיקר כשולחן, זה יכול להיות שולחן אוכל שדרך משטח הזכוכית מתגלות רגליו המעוצבות וזה יכול להיות שולחן סלוני, שעל אף גודלו הוא לא מפריע לתחושת המרחב ודרכו רואים את מרקם השטיח.

שולחן סלוני עם משטח עליון של זכוכית

3
צילום: גדעון לוי | עיצוב: אלברט אסקולה

לסיכום, עוד דבר אחד קטן…

כולם מדברים על בידוד טרמי ואקוסטי, האם ידעתם שזכוכית בידודית או כפי שמכנים אותה דאבל גלזניג  נועדה בדיוק לכך ? אז אם לא ידעתם זכוכית בידודית מורכבת משתי שכבות או יותר. המסגרת שמקיפה אותה, לרוב אלומיניום, מכילה חומר סופח לחות, מה שמונע מהזכוכית להתכסות באדים, ואם בין השכבות מוזרם גז ארגון, הזכוכית הכפולה או המשולשת מהווה שכבת בידוד מצוינת השומרת על טמפרטורה ומונעת מקולות בלתי רצויים שיכנסו הביתה.

 

תמונה לתוכן הכתבה (35)
תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

בודק...