"קיימת עלייה בדרישה לתכנן בר משקאות ביתי, כחלק מהמגמה של תקופות שהות ארוכות ומשמעותיות בבית במקביל למיעוט יחסי של יציאה לבילויים. 'ביתי הוא מבצרי' והוא צריך להכיל, באמת ובתמים, מענה לכל הצרכים – כעת גם לעבודה מהבית ולבילוי מהבית", אומרת אדריכלית ניצן קופרארד רז מסטודיו ניצן ומציעה לשים לב לדברים הבאים:
* לבצע תחקיר ראשוני לפני תכנון של פריט מותאם אישית ולשאול את עצמנו אילו כוסות בשימוש המשפחה היום, מה מידות הבקבוק הגדול ביותר שברשותנו? ולהשאיר מרווחי ביטחון כדי לאפשר גמישות באחסון בעתיד.
* לשלב בין אחסון פתוח במדפים לבין אחסון סגור בתאים עם דלת כדי להמעיט בהצטברות של אבק על חלק מהכוסות והבקבוקים. היחס בין הפתוח לסגור גמיש ולתלוי בצורך ובמראה הרצוי.
"תרבות היין הפכה להיות יותר מודעת בשנים האחרונות, ואנשים מבינים יותר את החשיבות בשימור הטמפרטורה, שימור הבקבוקים ומיקומם במקום של כבוד, מה גם שבשנתיים האחרונות אנחנו פחות מרבים לצאת אז מייצרים את הפינוקים בבית. זו הדרך של האנשים ליהנות מערב משובח עם יין טוב וזמין בבית", מסבירה המעצבת נטע-לי זית מסטודיו סטפני ונטע-לי. הבשורה הטובה היא שבר משקאות נראה תמיד טוב ומשרה אווירה יוקרתית, לא חייבים לפנות לו מקום גדול מדי, והוא יכול להשתלב בכל אזור בחלל האירוח – תלוי ברצון וביצירתיות. עכשיו אפשר להתחיל ליהנות מערב ביתי שקט לבד או בחברת משפחה ואורחים.