אין שולחן חג של שבועות שאינו מושלם בלי טנא כמו שצריך – ייצוגי, פורח, שופע מפירות העץ והאדמה ובעל מוטיבים של החג. אבל איך מכינים טנא כזה, שישמש כמרכז שולחן לשולחן החג, שיהיה גם מרשים וגם מעוצב, שישלב בתוכו את כל מה שצריך, ושיוציא קריאות התפעלות מהאורחים? הכנו לכם הדרכה פשוטה וקלילה, כדי שלא תתפסו עם שולחן ערום ומשעמם, אז קחו מזמרה וצאו לדרך.
החומרים הדרושים
ארגז כפרי מעץ
מזמרה
מספריים
שדכן
צנצנת זכוכית
נייר אריזה ממוחזר
פרחים: חיטה, ליזיאנטוס לבן, סולידגו, בבונג פורח, בבונג כפתור, קרספידיה
יוצאים לדרך
מנקים את העלים מגבעולי הפרחים וחותכים אותם באורך הרצוי (בהתאם לגודלו של כלי הזכוכית).
גוזרים ריבועים מנייר האריזה הממוחזר, ומקפלים כך שנוצרת צורה של 2 משולשים.
יוצרים זרון מקבוצת פרחים ועוטפים בנייר הממוחזר בצורת קונוס. את שולי הנייר משדכים בשדכן. חוזרים על הפעולה עם שאר הפרחים, ויוצרים מהם זרונים קטנים עטופים.
מכניסים את צנצנת הזכוכית לארגז וממלאים אותה במים.
מניחים את זרוני הפרחים הארוזים בצנצנת עם המים.
מניחים את אלומות החיטה ואת שאר הפירות שהכנו בתצורה מעניינת, אשר תחמיא לשאר הפריטים. ממקמים במרכז השולחן ומסביב מניחים את כל מטעמי החג.
את ההדרכה כתבה וצילמה אורית הרץ, מעצבת פרחים ובעלת ביה"ס ללימודי עיצוב ושזירת פרחים.
553