בכל בית מצטברות צנצנות ריקות – דבש, חזרת, ריבה ושאר הפתעות – וזה הזמן לתת להן מטרה חדשה בחיים: להפוך לצנצנות תבלינים… כדי שנוכל להכין איתם מאכלים נוספים הלאה!
החומרים הדרושים:
צנצנות ריקות ונקיות בכל מיני גדלים
אציטון
צמר גפן
ספריי צבע
דאס – חימר שמתייבש באוויר
תבניות סיליקון של מרתה סטיוארט
סרגל מתכת
מכחול דק
צבעים אקריליים
קערה לצבעים
אקדח דבק חם
מדבקות לוח גירי (להשיג אצל יעל יניב)
יוצאים לדרך:
1. שוטפים ומנקים היטב את הצנצנות מכל המדבקות שעליהן. אם עדיין יש עליהן שאריות דבק, מספיגים את צמר הגפן באציטון ומשפשפים איתו את הצנצנות כדי שהדבק ירד.
2. מרססים את מכסי הצנצנות בספריי צבע ומניחים לייבוש.
3. חותכים חתיכה מהדאס, ומשקיעים אותה בתוך תבניות הסיליקון. לוחצים באצבעות את הדאס פנימה, כדי שימלא לגמרי את השקעים שבתבנית.
4. מעבירים את הסרגל על פני המשטח של התבנית וצמוד אליו, בין הדאס ובין התבנית, על מנת להסיר את עודפי הדאס. מחזירים את העודפים לשקית הדאס ומניחים את התבניות לייבוש – באופן רשמי ל-24 שעות (על מנת שיתקשה כמו שצריך), אבל אם אין לכם סבלנות אפשר לחכות כמה שעות ולבדוק אם כבר יבש…
5. כשהדאס יבש, מחלצים אותו בעדינות מהתבניות. תבניות הסיליקון מאוד נוחות לשימוש מכיוון שהן רכות ומתקפלות, וכך חילוץ הדגם נעשה בקלות ובשלמות.
6. צובעים את דגמי הדאס בצבעים אקריליים לפי בחירתכם, ומניחים לייבוש.
7. מדביקים את דגמי הדאס על המכסים של הצנצנות, בעזרת אקדח דבק חם.
8. מדביקים את מדבקות הלוח הגירי על הצנצנות – קודם מקלפים בזהירות את הנייר הלבן שמאחורי המדבקות, אחר כך מדביקים על הצנצנת, ולבסוף מקלפים את הנייר השקוף.
9. ממלאים את הצנצנות בכל טוב, כותבים בגיר את שם התבלין, ומניחים בגאווה על המדף!
234
403