למען המפונים: הקשר שבין אוכל, שפים מובילים ומאיירים ידועים 

14 מבכירי השפים בארץ יחד עם 14 מאיירים ידועים. יצרו יצירות אומנות ייחודיות שמוצגות בתערוכת פופ אפ. כל ההכנסות מיועדות למען המפונים

איתי סליקטר

בהשראת סיפורם האישי של השפים, המאיירים הפכו את חלוקי העבודה הלבנים שלהם ליצירות אומנות מרתקות.  תוצאות שיתוף הפעולה הפורה שכולו נעשה בהתנדבות,  יוצגו לקהל הרחב  במשך  חמישה ימים, החל מיום שישי 6.9.24 ועד ה- 10.9.24. ב"אנו- מוזיאון העם היהודי – קמפוס אוניברסיטת תל-אביב. יצירות האמנות שבתערוכה יוצעו למכירה. כל ההכנסות מיועדות למפונים מהצפון ומהדרום, במסגרת פעילויות שונות הקשורות לתרפיה באוכל .

תערוכת פופ אפ

השף: ישראל אהרוני המאייר: אנגלמייר

1

גם עגבנייה כלולה בתרבות האוכל היהודי

תערוכת הפופ-אפ, בהובלת FOODISH – אגף הקולינריה של אנו – מוזיאון העם היהודי בניהולו של עמית טריינין, עוסק, בתרבות האוכל היהודי. בכל מיני דרכים מתחומי התעניינות שונים, הם יוצרים הקשרים בין הנפש לבית וסביבת המגורים בילדות לבין המציאות שבה אנו חיים. התערוכה מתבטאת בעושר חזותי מרתק החושף את הצד הקולינרי הייחודי לעם היהודי בארץ ובעולם.

מישל קישקה מציג את חלוקו של אייל שני

6

סיפורים לערב שבת 

באירוע הפתיחה, יוזמנו המבקרים לקחת חלק ביצירת מפת שולחן שבת שתכלול את סיפורי האוכל של המבקרים. במרכז החלל יוצב שולחן גדול. המבקרים יספרו סיפורים אישיים מהמטבח המשפחתי שלהם, והמאיירת רחלי שלו, שתעבור בין המשתתפים, תאייר. בתום האירוע, מפת השולחן תהפוך ליצירה אומנותית. מפת שולחן השבת תוצג בתערוכת הפופ-אפ עד יום הנעילה.

מיכל אנסקי וסרגיי איסקוב

5

כולם למען הקהילה 

תערוכת הפופ-אפ מצטרפת לפעילות ענפה של FOODISH ואנו- מוזיאון העם היהודי, למען הקהילה בכלל ובפרט למען מפונים מהצפון ומהדרום ועסקי האוכל שנפגעו מאז השבעה באוקטובר. המיזם יצא לדרך תודות לתרומה של חברת CHEF WORKS, מהחברות הגדולות בעולם לביגוד שפים ומסעדנים, וחברות נוספות במשק וביניהם יקב טפרברג.

השף יוסי שטרית עם האיור של איתן אלוא

3

סגירת מעגל 

מרב אורן, מנכ"לית FOODISH, אגף הקולינריה של 'אנו- מוזיאון העם היהודי': "'שלוש כפות שמן ושני מכחולים' היא סגירת מעגל עבורנו. כמי שמספרים את הסיפור של העם היהודי דרך האוכל – הפעם נתנו את הבמה לאמנים שמספרים סיפור בעזרת הידיים, מי באמצעות עט ומכחול ומי באמצעות סכין ומטרפה – אבל הסיפור המעניין באמת, הוא סיפור המפגש בין המאיירים לשפים.פעם נוספת, האוכל מאפשר לנו הצצה לנפש, לזכרונות וליצירה של כל אחד ואחת מהמשתתפים ובאמצעות יצירות האמנות המשותפות להעביר את הטוב הזה הלאה, בחזרה לקהילה."

השף חיים כהם עם המאיירת מיכל דיבואה

2

האיור, אמצעי תקשורת פופולרי 

עמית טריינין, המנהל האמנותי של הפרויקט: " מאז השבעה באוקטובר האיור הפך לאחד מכלי התקשורת החזותית הפופולריים. 14 המאיירים והמאיירות הלוקחים חלק בתערוכה, מודעים לכוחו ולחשיבותו של האיור בעת הזו. המאיירים, חברו לנבחרת השפים המצוינת ואיירו בהתנדבות את סיפורם האישי של השפים על גבי מעיל שף, שהפך לקנבס פיסולי וסיפורי ייחודי המציע גישה חדשה לאופן בו אנחנו קוראים ורואים סיפור. המיזם מתאר לא רק את סיפורם של השפים עצמם, אלא את סיפורה של תקופה, מקום וקהילה ואת סיפורו מלא הרבדים של העם היהודי, הניצב במרכז המוזיאון, כאומר שבסוף, זה הסיפור של כולנו."

למידע נוסף כולל שעות פתיחה, אירועים לקהל הרחב ורכישת כרטיסים:

www.foodish.org

השפית מיכל אנסקי המאייר סרגיי איסקוב

4

השפית מיכל אנסקי המאייר סרגיי איסקוב

השפית מיכל אנסקי המאייר סרגיי איסקוב

השפית מיכל אנסקי המאייר סרגיי איסקוב

השפית מיכל אנסקי המאייר סרגיי איסקוב

השפית מיכל אנסקי המאייר סרגיי איסקוב

השפית מיכל אנסקי המאייר סרגיי איסקוב

השפית מיכל אנסקי המאייר סרגיי איסקוב

קרדיטים לספקים:

1 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הכבוד למוח היהודי שכל הזמן מחפש ומוצא איך לשלב בין היוצרים של האוכל היהודי לבין יצירות האומנות ובמיוחד בתקופה הקשה הזו לכולם

בודק...