בישול טוב הוא רק חצי מהאירוע המתרגש עלינו בחג ראש השנה. כשהארוחה מוגשת על צלחות חגיגיות ושולחן ערוך לעילא , החושים מתחדדים וההנאה העיצובית תורמת לא פחות מהמאכלים המושקעים. ביקשנו ממעצבות פנים, שעוסקות גם בניואנסים הקטנים של העיצוב, לשתף אותנו בעיצוב שולחן החג שלהן ובטיפים שלהן ליצירת שולחן בלתי נשכח.
חגיגיות ספונטנית בלבן וירוק
עיצוב שולחן החג לראש השנה נעשה מתוך רצון להפיק תחושה חגיגית ומשפחתית לסועדים. מפה מכותנה לבנה עם גדילים ומפיות כותנה לבנות מספקות רקע לבן צח ועם זאת טבעי בשל הטקסטורה שבהן, נתונות בחבקי עץ עדינים. כלי האוכל בקווים נקיים ובצבע אבן וסכו"ם שחור לשבירת ההרמוניה וקו מקשר לסביבת השולחן. מרכז השולחן הורכב ממעמד עץ מלבני המשלב אגרטלים קטנים שטובלו בירק טבעי לצד פרחי ליזיאנטוס טריים (אפשר גם בזרי פרחים מיובשים, שנשארים הרבה אחרי החג ומייפים כל פינה בבית).
אחד ממעמדי העוגה מעץ הוסב להגשת רימונים לברכה המזוהה עם החג, על מצע אקליפטוס מהגינה לעיטור והדגשת הירוק. לבסוף, גרפיקה ירקרקה על בסיס עץ מקדמת כל אורח בברכה.
טיפ המעצבת לעיצוב שולחן חג: "כדי להכניס נגיעה של טבע אני ממליצה ללקט בגינה או בשולי הדרך ענפי עלים ירוקים בגדלים וטקסטורות שונים, למשל אקליפטוס או הדסים, ולשלב אותם באותה ואזה".