בתי מלון מתחברים במחשבותינו לתקופה נעימה של חופשה ללא דאגות, לשחרור לחצים והתנתקות, לשירות חדרים ואפס מעשה. מישהו כבר דאג לנו לארוחה, מישהו ניקה לפנינו וינקה אחרינו וגם מזמין אותנו להישאר ולהמשיך ליהנות בלי למהר הביתה. אם נאמץ חלק מהפינוקים האלה אלינו הביתה, אולי נצליח למתוח את הזמן. אחרי הכול, בבית לא מדובר בנסיעה למרחקים גדולים, לא בהרפתקאות ולא בצ'ק אין וצ'ק אאוט, אלא רק בהלבשה או בעיצוב מחודשים של אזורים שונים, שיתאימו לאווירה שאותה לא נרצה לעזוב. הנה כמה דרכים לעשות זאת:
כניסה מרשימה
מעבר לדלתות הזכוכית של בית המלון ממתין חלל גבוה ומזמין, כולו מואר ומעוצב, פורח ומתוקתק עם מיטב האקססוריז הגדולים בדרך כלל, שסביר כי לא נקנה כמותם לבית שלנו. זו הכניסה, שבבית אפשר לתרגם אותה למבואת הכניסה ולכל מה שנראה ממנה. כמה נתוני פתיחה לארגן לעצמנו את האווירה: סידורי פרחים, אמנות או חפצי נוי ייחודיים וענקיים, גוף תאורה שאי אפשר להתעלם מקיומו וחלל גבוה, אם התכנון מאפשר זאת.
פנטהאוז בקומה ה-18 בשכונת עיר ימים, נתניה. צילום: לימור קלר
מיטה מהחלומות
מיטה היא לא רק משטח לשינה, אלא המקום החשוב שבו אנו מניחים את הראש, ואוי לבית המלון שיאפשר תחושה של חוסר נוחות מהמזרן, מהשמיכה, מהכריות או מהסדינים. אם בבית מלון אנו מגבילים את עצמנו למספר ימים של נוחות, ודאי שבבית שבו אנו שוהים רוב ימות השנה, ההנאה לא צריכה להיות פחותה. כמו שבמלון יש מי שדואג למתוח את הסדינים ולסדר את המיטה, כך גם אצלנו בבית נדאג לסידור וארגון. כאן איכות, אסתטיקה וסדר הן מילות המפתח. את השוקולד על הכרית אפשר להשאיר בחוץ.
עיצוב: מעין סרנה ברייר. צילום: טל ניסים
מה שמסביב למיטה
מאחר שחדר במלון הוא מיני-בית לתקופה מדודה, נמצא בו בין היתר פינת ישיבה וקריאה, שרפרף המאפשר פרישה של בגדים ומצעים וגם מכתבה לשבת מולה ולארגן את סדר יומנו. לא צריך יותר מדי מקום בחדר השינה הביתי, כדי לארגן את אחד הפינוקים האלו, גם אם הסטנדרט הוא קבלני. בראש ובראשונה מרכזו אותה בחלל, והשאירו משני צידיה מקום לעצמכם. כהצעת הגשה מעניינת, העמידו על המיטה שולחן נייד ואכלו בו את ארוחת הבוקר או לפחות את עוגיית אחר הצהריים, כאילו רום סרוויס עזב זה עתה את החדר.
עיצוב: רון-לי רוזנבלום. צילום: שי אפשטיין
אדריכלות: הנקין שביט. צילום: אביעד ברנס
אמבטיה שהיא ספא
שום בית מלון לא יקבל אתכם עם מקלחון המעוטר בווילון. אם יש מקלחון, הוא יאובזר למשעי, ואם באמבטיה מדובר – התחושה לא תרחק מספא פינוקים. ג'טים, ראשי מקלחת מפל, ספוגי רחצה, סבונים ארומטיים, מחממי מגבות, מראה מפשירת אדים וכמובן, כיור עם משטח ארוך במיוחד או שני כיורים ואמבטיה פרי סטנדינג בנוסף לכל השאר. בחרו מה מכל אלה אתם רוצים להכניס למקדש האמבט שלכם, ולכו להירגע.
ריצוף בטקסטורת עץ של "מודי". צילום: יח"צ
וילונות עם נוכחות
עיצובם הפנימי של החדרים מתאפיין בלובן הסדינים, בגב מיטה כהה יותר ובכיסוי דומיננטי. הכיסוי לא ינוטרל מהקשר סביבתי ויתחבר תמיד לווילון בעל נוכחות. גם אם הוא לבן, יהיה עליו הדפס מורגש בעליל. לכן בבית בחרו בווילון עם נוכחות. אם הצבעים בהירים, הרשו לעצמכם להתפרע עם הדפסים. אם כבר יש בו צבע, בחרו צבע אחיד חלק ותלו אותו מהרצפה עד התקרה להגברת האפקט.
עיצוב: יענקלה צנקר, צילום: אלון סיגאווי
רהיטים גדולים
המיטה במלון רחבה, ורהיטי הלובי פרושים לאורכו ולרוחבו ומאפשרים מבחר מגוון של מקומות ישיבה. גם בבית ניתן לבחור ברהיט גדול אחד במקום בכמה קטנים. הרעיון הוא לגדול בלי להעמיס, והכי מדויק יהיה אם הריפוד יהיה מבד איכותי ומרשים, למשל קטיפה.
עיצוב: סיגל שכטר, צילום: אלעד שריג
מפת עולם
כדי להזכיר לנו את ריחו של חו"ל לא יספיקו מזכרות קטנות ברחבי הבית. בחדר העבודה, בחדר השינה או בכל חלל אחר שיתאים לכם, תלו מפה של העולם באיזה צבע שתבחרו, ואם ממש תתמסרו לנושא תוכלו לסמן בה את היעדים הבאים שלכם אי שם, כולל בתי המלון שאתם מפנטזים עליהם.
עיצוב: שלומי בוטנסקי. צילום: נדב פקט
שולחן נפתח
אלמנט הגודל משחק תפקיד חשוב, כאמור, וכדי להרגיש כמו בחדר אוכל של מלון, פינת האוכל יכולה להתארך. שולחן קטן למראה יכול להיפתח לגודל שיכיל מעל 20 איש. ביום יום הוא יהיה סגור, ובשעות אירוח ידגים לכם איך הוא הופך לחדר אוכל מרשים.
שולחן אלון בוצ'ר, הנפתח לאורך 6.7 מ'. במצבו הסגור הוא 3.5 מ', "עץ המשאלות". צילום: ענבל זהר
מרכזית