מחירי הנדל"ן עולים והמאבק לשמירה על מרחב עסקי או פרטי מספקים הופך חשוב ורלוונטי מתמיד. בתים ומשרדים רבים משדרים לעיתים תחושה של חלל קטן. בין אם המרחב אכן קטן או שמא מעוצב ומסודר באופן המקנה לו אשליה של צפיפות, בעזרת שינויים פשוטים וזולים יחסית ניתן ליצור תחושה של חלל מרווח ורחב.
הגדלת החלל באמצעות חלונות בלגיים רחבים המשקיפים אל הנוף הפראי. עיצוב: תרצה יפת, צילום: רחלי מנין חי
כמה שיותר חלונות ומנורות
הטיפ הראשון להגדלת חללים הוא קודם כל תאורה נכונה. חשוב מאוד להתייחס לגובה בין הרצפה לתקרה ולבחור את התאורה הנכונה. בדיקה פשוטה: הדליקו את האור בחדר והביטו לרצפה, אם קיימים אזורים כהים ברצפה, החדר לא מספיק מואר בעוצמת ההארה או שגוף התאורה לא מתאים.
שימוש בתאורת UP LIGHT הצמודה לקיר ו"שוטפת" כלפי התקרה, ולא במנורות תקרה, מחזיר את האור כלפי מטה ויוצר אשליה של חלל גדול. התקרה הלבנה מהווה רפלקטור לבן לפיזור האור בחלל. גם מנורות רגל או קיר, האידיאליות לחללים קטנים, מומלצות להגברת התאורה בחלל.
תאורת אפלייט שוטפת את הקיר ומגדילה ויזואלית את החלל עיצוב: סטודיו סמואלוב. צילום: בן איתי
החלונות מכניסים אור טבעי למרחב, במיוחד אם החזית שלהם פונה לנוף בפתוח, לצמחייה וצמרות עצים. חשוב להכניס את החוץ פנימה ולתת תחושת מרחב טבעי. במקום להחביא את החלונות, האירו אותם באמצעות וילונות בהירים. כך למשל, גם עבור חלון קטן, תוכלו לתלות וילון ארוך מהתקרה לרצפה, בצבע בהיר, שהאור יחדור דרכו. האפקט מיידי.
גוונים בהירים של וילונות מוסיפים לתחושת המרחב, דרפילוקס פרחוני בגווני פסטל להשיג באורגון צלם: אבי כהן
מצעים ווילונות בהירים יוצרים תחושת מרחב, צילום: יורם אשהיים, סטיילינג: קרן ברק ל-FOX HOME
כמה שפחות קירות ודלתות
הקירות תופסים מקום ומקטינים את החלל. מומלץ לפתוח את החלל הציבורי של הסלון, המטבח, פינת האוכל ופינת העבודה ככל האפשר, ללא כל חלוקה של קירות. במידה וקיימת מרפסת רצוי לאחד אותה עם חלל הדירה ןבכך להגדיל משמעותית את החדר.
דירה בשכונת בבלי, מצדה אחד של הדקובריק חדר מגורים ומצידה השני פינת עבודה. ניצול מושלם של המסדרון. עיצוב פנים: סטודיו דיטיילס, צילום שירן כרמל
בעזרת צבעים ושימוש נכון בחומרים שונים, טקסטיל וטקסטורות שונות ניתן ליצור חלוקה חכמה של החלל ללא כל צורך בקירות. אם ברצונכם בכל זאת ליצור מחיצה, העדיפו קירות "זזים" במקום קיר קבוע, למשל: פרגודים, דלתות הזזה או דלתות מתקפלות (דלתות הרמוניקה) הניתנות לפתיחה ולסגירה במידת הצורך. כך תשמרו על חלל פתוח אך יחד עם זאת בשעת הצורך תוכלו ליצור חלוקה שתאפשר פרטיות ואינטימיות.
העדיפו ריהוט קליל
בחירה בפריטי ריהוט שעומדים על רגליים דקות או נסתרות מתאימה במיוחד לחללים קטנים וכך יוצרת תחושת ריחוף וקלילות במרחב ומורידה מתחושת העומס. את החלוקה בחלל הציבורי רצוי ליצור בעזרת ריהוט דו צדדי המשרת שני אזורים, יש להקפיד לבחור ריהוט עד גובה של "חצי קיר" על מנת לא לסגור את החלל וליצור תחושת עומס. בדרך זו יוצרים חלוקה לאזורים שונים וגם מקבלים מקום אחסון אשר חשוב מאד בכל בית.
רצוי לבחור כמה שפחות ריהוט שעומד על הרצפה ותופס מקום חשוב. למשל במקום מדפים ושידות, העדיפו ריהוט "צף" שתלוי על הקיר. השתמשו במדפים תלויים וצרו נישות אשר מתמזגות עם הקירות ולא מוסיפות עומס.
שימו מראות
הטריק הכי ישן בספר הוא שימוש במראות. במיקום מדויק, מראה יכולה ליצור הכפלה של השטח ותחושה של עומק. היא יכולה להתאים גם בחלל הציבורי וגם בחדרי השינה והרחצה האינטימיים יותר. דרך פשוטה ואפקטיבית מאד היא לחפות במראה את דלתות ההזזה בארון ובכך ליצור אשליה של מרחב גדול יותר פי שתיים.
שימו מראות, עיצוב: קרן שביט. צילום: סיון אסקיו
אל תעמיסו
קירות עמוסים נותנים תחושה של מחנק. אפשר לקשט קיר בתמונה אחת גדולה, רצוי עם פרופורציות לגובה. העמסת אלמנטים דרמטיים בחלל תגרום לתחושת עומס ותקטין את החלל. הסוד הוא התמקדות באלמנט דרמטי אחד ושימור של כל שאר החלל במראה מונוכרומטי עדין.
תמונה אחת דרמטית מספיקה, עיצוב: נטלי אלל. תמונה: פייפר בלה. צילום: עידן גור
טרנד חדש שנכנס חזק עכשיו הוא אלמנטים שיורדים מהתקרה ולא תלויים עליה. מוביילים למשל או צמחים מטפסים אמיתיים או דמי, שיורדים מהתקרה ונותנים תחושת גובה לקיר ולחדר. וזה גם יפה.
השתתפו בכתבה: יובל סמואלוב – מעצב פנים המתמחה בעיצוב חווית משתמש לחללים מסחריים וחללי עבודה, מיכל סלע ברשאי – אדריכלית ומעצבת פנים ומלכי לוין – אדריכלית ומעצבת פנים המתמחה בעיצוב חינוכי.
הגדלת החלל באמצעות תקרה גבוהה (ביטול תקרת הגלריה שהיתה קודם). עיצוב: סיון דנגור, צילום: רחלי מנין חי
553
תמונה טורקיז
מהיכן התמונה הטורקיז בתמונה של המעצבת תרצה?
תמונה טורקיז בעיצוב של תרצה יפת
הציור של איתמר יפת 0503300388