הצעירים שבכם וודאי לא יזכרו זאת, אך מלחמת המפרץ (שפרצה בשלהי שנת 1990) היא שהכניסה שותף חדש לחיינו- הממ"ד. בעקבות האיום העיראקי הוחלט על הקמתם של מרחבים מוגנים בכל בנייה חדשה בישראל- החלטה מבורכת בהיבט הבטיחותי אך מבחינה פונקציונלית, וודאי גם עיצובית, הממ"ד, שחוקי הבנייה שלו נוקשים במיוחד, הופך פעמים רבות לעקב אכילס של הבית: גודלו המינימאלי הוא 9 מ"ר, ועל פי הנחיות פיקוד העורף חשוב שיהיה עשוי מבטון מזוין וממקשה אחת, ללא קורות או עמודים, הוא מאובזר בדלת ברזל כבדה ובחלון בעל פתיחה מסורבלת. אך אל תאמרו נואש, ממש כאן תוכלו למצוא כמה טיפים יעילים שיסייעו לכם להפוך את החלל הכי מאתגר בבית למעוצב ונעים באמצעות תכנון נכון ויצירתי.

ב-30 השנים האחרונות עבר הממ"ד המשמים מהפך של ממש
טיפ 1: כיצד מתמודדים עם החלון המגושם?
חלון הממ"ד נחשב לבעייתי, בעיקר בשל אופן הפתיחה שלו מכיוון שהכנף אינה ניתנת להזזה. לא פעם הפתיחה שלו תופסת נפח בחלל החדר אך התקנה של וילון בהחלט יכולה לסייע ולרכך את מראה החדר. עבור חלון בו הפתיחה כלפי מעלה, מומלץ לבחור בווילון שנע על מסילה בכדי שלא יפריע לפתיחה ולסגירה.
במידה ולחלון פתיחת כנף רגילה, אנו ממליצים בחום להשתמש בוילון גלילה. מומלץ לבחור בבדים בדוגמאות ומוטיבים בצבעים רכים אשר יתרמו לאווירה נעימה ורגועה, אותם תוכלו להתאים גם לריפוד הרהיטים בחדרים. ואם ברהיטים עסקינן, רצוי להשתמש בספה שנפתחת למיטה ובכך לאפשר לו שימוש כפול כחדר משחקים או עבודה וכחדר אורחים במידת הצורך.

חלון ממד
חשוב לדעת, כיום ישנם חלונות הזזה, על פי תקן פיקוד העורף הפותרים את בעיית החלון הישן והמסורבל בעל כנף אחת הפוגע בתכנון המרחב בחדר. בזכות זה ניתן למקם שולחן כתיבה או מיטה מתחת לחלון, באם נדרש, וליהנות מהאור ומשב הרוח.
החדר של שני וליה....
לא היה עדיף מיטת קומותיים? בעיצוב הקיים, אין גישה לאיחסון, וגם היה ניתן להרוויח מקום בחדר