ממעמקים: כך נהפוך את המרתף למקום מושלם לחיות בו

הוא נמוך מקו האדמה, אבל זה גם חלק מקסמו ויתרונו של המרתף - האידיאלי לשמש כחדר קולנוע ביתי, כחדר משחקים לילדים וגם לאירוח מתבגרים או לפתיחת עסק צמוד לבית. אלף פנים למרתף

קאנבה

בית פרטי מכיל בתוכו את חלומות הגודל, הגינה ומבחר האפשרויות להתרווח ולארח בנוחות. גם שיפור תנאי האחסון הוא חלק בלתי נפרד מהרצון להיפרד מדירה קטנה ולעבור לצורת מגורים נטולת דאגות בנושאי אחסון.

עמוק באדמה

זו הסיבה שאנו כל כך מתלהבים כשהבית שאנו רוכשים מצויד במרתף. אבל – כדי לא להפוך את המרתף למחסן מגובב בריהוט וציוד שאין לו דורש, שווה לייעד אותו לחדר קולנוע רחב מסכים, לחדר משחקים חלומי לילדים, למרתף יינות משוכלל או למשטח אידיאלי לקיום מסיבות, שרחשיהן ייבלעו בקרקעית האדמה. בואו תראו איך עושים את זה:

חלל מעוצב במרתף

כן, החלל הזה, שעוצב למשעי, נמצא מתחת למפלס הקרקע

חלל מעוצב במרתף

עוד מקום

המגמה הרווחת בבנייה הפרטית בישראל היא להפוך את המרתף לפעיל וחוויתי. יש המשתמשים בו כסוויטות מגורים לילדים הבוגרים ולאורחים, אחרים מתכננים בו חדרי משפחה מאובזרים למשעי או לחילופין קליניקות ומשרדים ביתיים ומטיבי הלכת מקצים אותו לטובת בניית חדר יינות תת-קרקעי, חדר קולנוע מושקע, או חדר כושר ביתי.

חדר כושר במרתף

לשמור על כושר במרתף

חדר כושר במרתף

מה בא לכם לעשות?

המרתף הוא המקום לממש פנטזיות כמוסות שהיינו שמחים להגשים בית החדש שלנו עבורן אין די מקום בקומות העליונות. לא בכדי חלק נכבד מהמרתפים בבתי היוקרה בישראל, מוסבים לאולמות בילוי וקולנוע ביתי בסטנדרט גבוה ביותר. הסלון העליון מהווה חלל אירוח פורמלי ואילו המרתף משמש כחלל בילוי אלטרנטיבי שאידיאלי לאירוח דינמי ובלתי פורמלי לשעות הפנאי.

חדר קולנוע במרתף

מחדרי יין מקצועיים ועד אולמות קולנוע מפנקים

חדר קולנוע במרתף

בניית מרתף מהווה גם שיקול כלכלי ועל פי גורמים בענף קומה זו צפויה להעלות משמעותית את ערך הבית. אם אתם אכן מתעתדים לבנות אחד בביתכם החדש קחו בחשבון שעלויות הבניה יחלו בכ-9500 ₪ למ"ר ומכאן השמיים הם הגבול. ואכן בעלי הממון משתמשים במרחב הזה כמרתפי יינות מקצועיים ואפילו כבריכת שחייה – מגמה חזקה ובולטת בקרב האלפיון העליון.

 

מטבח במרתף

פעיל וחוויתי: מטבח של ממש מתחת לפני האדמה

תמונה לתוכן הכתבה (1)

ללא קשר לייעודו, במידה ואתם עדיין מתלבטים לגבי בניית מרתף- כן או לא, ושוקלים לוותר קחו בחשבון שבשלבים מתקדמים יותר יהיה קשה מאוד, עד בלתי אפשרי, לממש אותו בפרט באספקט ההנדסי ובהיבט קבלת מהיתרים מהרשויות.

לכן גם אם החלטתם שלא להשקיע בחלוקות הפנים מומלץ בכל מקרה להשקיע בביצוע מעטפת המרתף בלבד, כך שבעוד מספר שנים, אם וכאשר תחליטו משיקולים אלו או אחרים להשמיש את המפלס התחתון תוכלו לעשות זאת בקלות יחסית.

עיצוב מרתף

הוצאה לא מבוטלת אבל נראה שלטווח הרחוק תהיה שווה כל שקל

עיצוב מרתף

הפינישים הם שעושים את ההבדל

על מנת להפוך את חלל המרתף למקום שימושי שנעים לשהות בו (בכל זאת, אנחנו נמצאים במפלס פחות מואר באופן טבעי) מומלץ להשתמש בגוונים בהירים שייצרו תחושת מרחב.

בתוך כך, רבים מהמעצבים בוחרים במתכוון לממש בו קווים מינימליסטיים ומהוקצעים ושמים דגש נרחב על נושא התאורה- בפועל, תשתית נכונה לצד עיצוב נכון ייצרו מרחב אופטימלי ומפנק שעונה במדויק על צרכי המשפחה.

חדר משפחה במרתף

כפי שאתם רואים, הפינישים בהחלט עושים את כל ההבדל!

חדר משפחה במרתף

תחשבו מואר

מאחר ומדובר בחלל שסובל מהעדר תאורה טבעית מומלץ לתכנן ברחביו כמה שיותר נקודות חשמל ושקעים. חשוב לייצר תאורה שוטפת צמודת תקרה שתתפרס על כמה שיותר נקודות כך שכלל האזורים יהיו מוארים.

במידה ויש במרתף אזור אותו אתם מייעדים לפונקציות  ממוקדות (כמו בר משקאות/פינת עישון/שולחן סנוקר) מומלץ למקם גוף תאורה מרכזי בהדלקה נפרדת בכדי לייצר אינטימיות ולמקד את התאורה סביב לרהיט. לחילופין, במידה ובחרתם לעבוד גופי תאורה צמודי קיר מומלץ להשתמש בתאורה אורכית (תאורה שמאירה למעלה ולמטה), על מנת שלא לסנוור את השוהים במרתף.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

בודק...