על פי הפאנג שואי, האנרגיה הזורמת דרך החלון מעל לראשינו עלולה להטריד את מנוחתנו, לכן מומלץ שלא למקם את המיטה תחתיו. אך לעיתים מבנה החדר מאלץ אותנו למקם את המיטה מתחת או בצמוד לחלון חדר השינה. ריקוד טנגו צמוד כזה, בין מיטה וחלון, עשוי להישמע קצת הזוי, בייחוד עבור אלה המורגלים למקם את המיטה בצמוד לקיר- להלן מספר דרכים שיסייעו להפוך את רעיון מיקום המיטה בצמוד לחלון למוזר הרבה פחות.
יוצאים מהמסגרת: מציבים את המיטה מתחת לחלון חדר השינה
הקונפורמיסטים שבינינו, אלה שעדיין מתקשים להתרגל לרעיון של מיטה הצמודה לחלון, יוכלו להפוך את כל העניין לידידותי יותר באמצעות הסטת תשומת הלב מהחלון הגדול ש"תקוע" מעל המיטה. כיצד אתם שואלים? תליית תמונות על הקיר משני צידי המיטה, מיקום מנורות קריאה אלגנטיות על השידות שלצד המיטה או עיטור המיטה בכריות נוי גדולות ומעוצבות יווסתו את העין למקומות הראויים ויפחיתו את מידת התהודה שמקבל חלון חדר השינה.
אפשר גם אחרת: בעזרת עיצוב מסוגנן, גם החלון שמעל למיטה לא יראה כנטע זר
תליית כילה מעל למיטה
בעבר היא שימשה בעיקר מלכים ואצילים אך כיום הפכה הכילה לאביזר פרקטי ועיצובי אותו מאמצים רבים. כילה עשויה מבדים שקופים למחצה ומשמשת לא רק כמקום מפלט בטוח מפני עקיצות יתושים, אלא גם כפריט דקורטיבי שמוסיף לחדר השינה בכלל ולמיטה בפרט ייחודיות ויופי. האפקט הדרמטי שתיצור הכילה בחדר, ידגיש את המיטה, יסיט את העין מהחלון ויהפוך אותו לשולי לגמרי.
חלון, וילון ומה שביניהם
השתמשו בווילון ותנו מענה לשלוש סוגיות בפעולה אחת: בפן הפרקטי, ווילון ממסך את עוצמת האור החודרת מבעד לחלון ישירות למרחב. בד בבד, ווילון הוא כלי עזר נפלא לרכך ולהדק את מראה החלל ובמקביל הוא יטשטש במידה רבה את קווי המתאר של החלון. שלל סוגי הווילונות שקיימים כיום בשוק יאפשרו לכם לבחור את הווילון האופטימלי לחדר השינה, כך שתיווצר הרמוניה בינו לבין יתר הפריטים בחדר.