בתכנון בית חדש או בתהליך שיפוץ שכולל שינויים מבניים, אדריכלים ומעצבים משתדלים לנצל כל סנטימטר, במקרים רבים הם מעדיפים לוותר על המסדרון. אבל לפעמים המבנה מחייב אמצעי מקשר בין אזורי הבית ומעבר לכל אחד מהחדרים. דרך אגב, לידיעתכם, הרוחב המינימלי שנדרש במסדרון לפי חוקי הבנייה הוא 90 סנטימטר, איך אפשר להפוך את המסדרון לפרקטי יותר ? איך אפשר להאיר אותו? איך אפשר לעצב אותו שיהיה מעניין ? בקיצור…לפניכם 8 טיפים ורעיונות לעיצוב שבלעדיו המסדרון היה צר וחשוך.
הטיפ הראשון מורכב משתי התייחסויות לתקרה והקירות ולרצפה. ממשיכים את רצפת המרחב החברתי, פרקט או אבן, ומחברים אותה למסדרון, החיבור יטשטש במקצת את ממדי המסדרון ויישרה תחושה של המשכיות. אם רוחבו של המסדרון צר ולא מאפשר ניצול לשום מטרה אחרת מלבד מעבר, תצבעו את הקירות והדלתות הקבועות בו בלבן או בכל גוון בהיר. להדגשת תחושת המרחב במסדרון הצר, הצבע שנבחר לקירות ולדלתות הכניסה לחדרים, ימשך על התקרה. להארת המסדרון עדיף לקבוע גופי תאורה עוצמתיים בתקרה.
מסדרון צר וארוך שאם לא היה צבוע בלבן עלול היה להראות צר וחשוך
תפתחו לו חלון
אם קצה המסדרון מגיע לאחד מחדרי השינה, קודם כל, מומלץ מאוד לתכנן בחדר, מול המסדרון חלון. ובכדי האור הטבעי יציף את המסדרון לכול אורכו תשמרו על מקסימום רוחב בין המסדרון לחדר ובכך הוא יהפוך למעין מבואה אותה אפשר לנצל גם לעיצוב ארונות הבגדים.