המטרה בעיצוב חדר למתבגר הוא לענות על שלל פונקציות, מאזור שינה ועד אירוח, מהמקום המועדף לאכילה ועד רביצה בלתי פוסקת מול המסך. החדר הלא גדול הזה, מתבקש לענות על שלל שימושים למתגבר ואפשרויות ולארוז את כולן יחד בין ארבעה קירות, אז איך עושים את זה? כל התשובות בפנים
שלל פונקציות בחלל אחד
התייחסו אליהם כאל מבוגרים
אולי הטיפ החשוב ביותר בעיצוב חדר למתבגר הוא קודם כל ולפני הכל לשתף אותם בתהליך כחלק אינטגרלי. תנו לילדכם את התחושה שאתם רואים בו מבוגר לכל דבר, ואל תקלו ראש או תזלזלו בבחירותיו והעדפותיו האישיות, אל תשכחו, הוא זה שהולך לשהות בחדר הזה מדי יום וכדאי שירגיש בו נוח. בשלב הראשון בעיצוב חדר למתבגר ערכו תיאום ציפיות ונסו להבין על איזה חדר ילדיכם המתבגר חולם ומה חשוב לו שיכלול.
לאחר שיש לכם תוכנית או כיוון השראה כללי לעיצוב חדר המתבגר, צאו יחד לסיבוב קניות משותף ואפשרו לו (בגבולות ההיגיון והתקציב, כמובן) לבחור את הפריטים הגדולים והקטנים לחדר החדש, תוך שאתם מכוונים ומייעצים, אך לא כופים את דעתכם או טעמכם האישי. אל תהססו להשתמש בפריטים המזוהים עם טעם מבוגר יותר, כמו הדפסים, פריטים במראה גיאומטרי ופריטי טקסטיל שונים, מינון נכון יאפשר לייצר תוצאה תהיה מרשימה ובוגרת, אך לא מבוגרת.