ידוע לכל שהמטבח הוא לב ליבו של הבית, ואחד החדרים המורכבים ביותר לעיצוב. בסדרת הכתבות הבאה, נעסוק בכל הקשור לעיצוב מטבחים – מהנדסת האנוש והפרקטיקה ועד לאחרון הפרטים העיצוביים. כדי להעניק לכם את מיטב העצות, גם גייסנו לשורותינו את השף המצליח חיים כהן ששמח לתרום מניסיונו העשיר בתחום.

בלורן
תכנון המטבח
הרבה אנשים שניגשים לפרויקט של עיצוב מטבח, מדברים על מטבח פתוח או סגור, כפרי או מודרני – אך אלו לא השאלות הראשונות שיש לשאול. מטבח הוא אחד החדרים השימושיים ביותר בבית, ועל כן תשומת הלב הראשונית צריכה להיות מוקדשת לתכנון המטבח מבחינה פרקטית.
הפרקטיקה של עיצוב מטבחים מתחילה ונגמרת בשתי מילים: הנדסת אנוש. הנדסת האנוש במטבח משפיעה על שלושה דברים עיקריים: צורת העבודה, ניצול השטח, ותוואי התנועה.
נהוג לחלק את המטבח לחמישה אזורים: בישול, אפיה, מזון, כלים וניקיון. תכנון מיקומם של כל אחד מהאזורים נקבע בהתאם להרגלי העבודה במטבח, ותוך התאמה לאנשים שפועלים בו. לאנשים ימניים, למשל, יהיה נוח לעבוד עם כיוון השעון, בעוד ששמאליים יעדיפו למקם את האלמנטים השונים בכיוון ההפוך. כעת נסקור את האזורים השונים, ונראה כיצד יש לטפל בהם.
