האם למיקום המזווה יכולה להיות השפעה על עיצוב המטבח?
שאלה טובה עם תשובה חד משמעית-כן. אבל לפני שקובעים את המקום שישפיע על העיצוב, חשוב לדעת למה בדיוק הוא מיועד ובהתאם לכך לחשב את גודלו. האם יהיו בו רק מוצרים מזון יבשים, כמו: קטניות, פסטות, קופסאות שימורים, בקבוקי שמן, חומץ וכדומה או שמדובר גם באחסון כלים שאינם בשימוש יומיומי?
האם יש אפשרות לרכז את הכול במזווה אחד כולל, מקום מיועד למכשירי ניקוי, מטאטא, שואב אבק וכדומה או שמטעמים שונים עדיף לחלק אותו לשניים, אחד למוצרי מזון והשני לכלים. ושתי שאלות נוספות: האחת- איך אפשר לנצל מקומות בבית לטובת המזווה? והשנייה- עם כל כך הרבה ארונות מי צריך בכלל מזווה?
מטבח עם שפע של ארונות אחסון המוסתרים מאחורי חזית אחידה
רוצה מזווה במטבח שיראה כמו מסעדה איטלקית
אם סגנון העיצוב של המטבח מתאים לכך שהכול יהיה גלוי לעין, והמשתמשים במטבח לוקחים על עצמם לשמור על המראה שמזכיר מסעדה איטלקית, עם פסטה מעוצבת וצבעונית, זרים מיובשים של שום ופלפלים אדומים, ושמן זית אפשר לאמץ את שיטת המזווה הפתוח. מדפים גלויים עליהם צנצנות שקופות ודקורטיביות עציצים בהם גדלים עלי תבלין ואפילו חמוצים מעשה בית. דבר אחד בטוח, מראה כזה מעורר תיאבון. אבל לא בטוח שזה מתאים לכולם ולכל סגנונות העיצוב.