למטבחים שלל צורות, צבעים וסגנונות, מכשירים אחרים ויחידות ארון קטנות וגדולות, סגורות או פתוחות, אבל יש בהם גם כמה כללים לא כתובים, שאותם לומדים מניסיון. פנינו למעצבי פנים שתכנון מטבחים הוא חלק מעיסוקם היום יומי, וביקשנו את העצות הטובות ביותר שהם יכולים לתת, רגע לפני שסוגרים את תוכנית העיצוב החדשה של חלל הבישול.
תחילת תכנון המטבח
המטבח הוא אחד המקומות המרכזיים בבית וקיימת חשיבות רבה לתכנון מוקפד שלו. כשמחליטים לשפץ כדאי לשים לב לתקינות התשתיות, מערכת האינסטלציה, האיטום והחשמל, והאם יש צורך בהחלפתן או בתוספת למערכת חשמל הקיימת. עוד דגש עליו צריך לתת את הדעת הוא חומרי גמר של הארונות והתאמתו לצורכי המשפחה. ישנן מספר שאלות שיש לשאול לקראת תכנון המטבח הקשורות לאופיו העתידי: האם המטבח פעיל ברוב שעות היום? והאם ישנם ילדים קטנים? מי מבשל בו? האם יהיה אופן ספייס לחלל הציבורי או סגור יותר? ומה קונספט הבית כולו, שלפיו ייקבע סגנונו של המטבח – כפרי, מודרני, מינימליסטי או אחר – והאם הצבע הנבחר תואם לקונספט.
תכנון המטבח דורש תכנון מוקדם ומוקפד
משולש הזהב במטבח
חשוב לשמור על "המשולש החכם" במטבח וליצור גישה נוחה בין הכיור, הכיריים והתנור והמקרר. המטבח צריך להיות יפה ופרקטי, לשלב בין העיצוב לאחסון ולדאוג לאוורור בזמן טיגון. לאוהבי הבישול מומלץ לתכנן מטבח שבו יעמדו כשפניהם לחלל הציבורי ולא גבם.