המטבח הוא לדעת רבים החדר הכי חשוב בבית. אנשי מקצוע ומעצבי פנים למשל מסכימים שצריך להתחיל עם המטבח כאשר מתכננים דירה חדשה, מה גם שיש לו המון משמעות מבחינת בעלי משפחות והורים לילדים. בניגוד לסלון, המטבח אמור למלא פונקציה דקורטיבית ומעשית וזה החדר שיקבע במובן מסוים את ערך הנכס לקראת מכירה או השכרה.
הטעות הנפוצה היא לעצב את המטבח בצורה גנרית. אפשר כמובן לשאוב השראה מעקרונות מנחים של סגנונות מובילים ובהם עיצוב כפרי, מודרני או קלאסי, אבל חשוב יותר ליצוק תוכן אישי אל תוך התוצאה הסופית. בהקשר הזה, מה שעושים זה לעצב את המטבח בהתאם לסגנון הבישול.
מטבח עם ארונות תחתונים ועליונים והמון מקומות אחסון
לא אופים? לא צריך תנור!
הסוד בעיצוב מטבח הוא לקבוע סדר עדיפויות. ככל שתדעו מוקדם יותר מה אתם עושים ומה לא, כך יהיה לכם קל לעצב את המטבח ולחסוך בהוצאות. כמו כן, רשימה של סדר עדיפויות תעזור לכם להכריע בסוגיות הרות גורל כגון האם להעדיף תנור על טוסטר אובן, איפה לשים את המדיח וכמה ארונות לבנות מעל הכיור.
זה נשמע פשוט, אבל הרבה לא עושים את זה: לא משתמשים בתנור בבישולים שלכם? מעדיפים לטגן במקום לאפות? אז תעצבו מטבח בלי תנור ותשתמשו במקום שהתפנה בשביל משהו שאתם כן הולכים להכין – כמו כיריים גז למוקפץ או כיריים קרמיות למרקים.
לשם השוואה, אנשים שכן אוהבים לאפות לא יוותרו על תנור או על טוסטר אובן עם מפרט טכני משוכלל. אלו האנשים שמכינים בבית