בתכנון המטבח אנחנו מחשבים כמה מקום נדרש לנו לעבודה ובהתאם לכך מתכננים את משטחי העבודה. אבל לא תמיד אנחנו לוקחים בחשבון מכשירי חשמל קטנים, צנצנות, ספלים, מתקן מים וכדומה ופתאום, כשהמטבח כבר מוכן, אנחנו מוצאים אותם תופסים מקום על משטח העבודה ואז מתחרטים aלא חשבנו על כך קודם. לכן, אם אתם בשלבי תכנון' שימו לב: תכנון נכון זה חשוב, יחד עם זאת, מצרפים עבורכם מספר רעיונות גם אם אתם מוצאים עצמכם בבעיה .
למטבח קטן עם משטחי עבודה מצומצמים נוסף אי שפותר את הבעיה
1. כל דבר קל להחזיר למקום שהוא גלוי לעין
אפשר לתכנן מקום לכל פרט במטבח בתוך הארונות, אבל האם ניסיתם פעם לפתוח את דלת הארון כשהידיים עם בצק, ריח של בצל או סבון? לכן, לכל אותם מכשירים חשמליים, כלי עבודה וכדומה מיועדים מדפים פתוחים, אותם מתכננים על פי צרכים. לצורך כך יכולה להתאים גומחה בעומק הארון בה מרוכזים כל המכשירים והכלים שרצוי שיהיו גלויים.
פתרונות יצירתיים
בעיני הפתרון המוצלח ביותר הוא הפתרון של יעל מנשה, נראה לי שכל מי שמתעסק במטבח זקוק שהמוצרים החשמליים יהיו בהישג יד אבל לא יכערו את המראה המסודר של המטבח.
מציגים מטבחים עם שטחים ענקיים ואפשרויות עיצוב . מצווה לראות דוגמאות למטבחים רגילים למשל ושם הערך מוסף משמעותי בטיפים שלכם. להציג מטבחים כאלו זה לא יצירתיות.