הגודל כן קובע
אחת מהתלונות הנפוצות ביותר של דיירים בנוגע למטבח שלהם הוא השטח המצומצם שמוקצה לעבודה במטבח. מעצם היותו של המטבח חלל להכנת מזון, על משטח העבודה שבו להיות גדול מספיק כדי להכיל את כול הפעילות הגסטרונומית המתנהלת בו. אז לפני שתפצחו בשדרוג המטבח, הקדישו זמן למיפוי כל הצרכים שעליהם הוא אמור לענות.
קחו בחשבון שמשטח עבודה במטבח של משפחה יחסית גדולה או של משפחה שחדוות האירוח דבקה בה אמור להיות גדול יותר ממשטח עבודה סטנדרטי ולהיפך. כך או כך, אם זה מתאפשר, אל תתכננו משטח עבודה שרוחבו יהיה קטן יותר מ-65 סנטימטרים.