סייד קיק בסלון: חדרי מגורים שלא הסתפקו בסלון אחד

תקראו לזה פינת קריאה או פינה לצפייה בטלוויזיה, התחממות מול האח או בהייה לנוף שבחוץ – אף אחד לא מתכוון להשאיר את החלל הגדול הזה לא מנוצל, ומעדיף למקם בו שתי מערכות ישיבה. לפחות

 

כורסאות צהובותעיצוב: יעל שביט. צילום: רז רוגובסקי

 

לא סביר שתראו את התופעה בדירות קטנות, שבהן המקום לרוב צפוף ממילא ופינת האוכל עלולה "לעלות" על מיקומה של הכורסה, אבל כשהחלל גדול במיוחד וצריך למלא אותו בתוכן, רותמים לעניין מערכת ישיבה נוספת לצד הסלון המרכזי הסטנדרטי. משפחות צעירות יעדיפו למקם באזור הריק את פינת המשחקים הזמנית, אחרים ינצלו את הרצפה העירומה והקירות שסביבה לשולחן עבודה, ויש מי שיהפוך אותו למעין סלון משני לעת הצורך – רק שהמקום ינוצל עד תום, ובחוכמה.

 

 

אירוח במספרים גדולים


במבנה סלון מרובה זוויות נוצרו שלוש פינות ישיבה שונות, על מנת לנצל את החלל הגדול ולאפשר מקסימום מקומות ישיבה לחמשת הילדים הגדולים שכבר עזבו את הבית וחוזרים בסופי שבוע עם 15 הנכדים. המעצבת יעל שביט מסבירה כי מיקמה מבנה של פינות ישיבה כדי לאפשר דיון ושיחה לאורך המפגש הארוך של שישי בערב, כשלא בכל עת כולם מדברים זה עם זה. "במקרים בהם יש התפצלות טבעית לקבוצות שונות של שיחה, התכנון הזה מאפשר ישיבה אינטימית בתוך הקבוצות". בצורה זו גם נחסכת גרירה של כיסאות מפינת האוכל המכובדת לחלל הסלון. ביום יום, כשההורים חיים לבד, החלוקה של הסלון לפינות ישיבה אינטימיות מאפשרת להם תחושה של חמימות והתכנסות בלי לחוש שהחללים עצומים וריקים.

 

סלוןעיצוב: יעל שביט. צילום: רז רוגובסקי

 

זוג הורים ושלושה ילדיהם הבוגרים ביקשו למקם פינת אירוח והסבה נוספת בין המטבח לסלון, באזור שהיה מיועד לפינת אוכל. הם העדיפו לוותר על פינת האוכל הסטנדרטית וביקשו פינה פחות רשמית מהסלון, שבה אפשר גם לרבוץ ולארח באווירה נוחה יותר. כאנשים דינמיים, הם אוהבים לארח בביתם ואף לשנות ולחדש את סידור הרהיטים בהתאם לסגנון האירוח. בעוד שכל הבית מעוצב בקו מודרני, הם ביקשו שפינת האירוח הנוספת תהיה בעלת קווים נקיים, אך יחד עם זאת תשמש כ"נקודת צבע". המעצבת מירב סואד תכננה פינה נעימה עם ספת רביצה ושתי כורסאות בעלות מראה קליל. בדי הריפוד שונים מאלו שבסלון, ויש בהם טקסטורות מודגשות כדי לחמם את האווירה וליצור הבדל בין האזורים.  "שאלת האירוח סביב שולחן בימי חג ושבתות נפתרה על ידי קונסולה, המשמשת ביום יום כפינת עבודה ונפתחת לכדי שולחן אירוח של 18 איש", מסכמת סואד.

 

מרגות מרחפותעיצוב: מירב סואד. צילום: אורית אלפסי

 

 

הלך רוח שונה מול האח


חדר המגורים מחולק לשלוש פינות ישיבה, המאפשרות לבני הבית להיות ביחד ולחוד בו זמנית וכן מתאפשרות צורות ישיבה והלכי רוח שונים. "התחושה בישיבה על כורסת הקש שליד האח עם ההדום והפנים לחצר שונה מהישיבה באזור המרכזי של הסלון", מסבירה המעצבת שרון ברקת, "היא מתאימה לאדם אחד או לזוג, ומעצם העובדה שהיא קטנה יותר, נוצרת אינטימיות".

 

מנורה רטרועיצוב וצילום: שרון ברקת

 

 

הפוגה לקריאה


חלל מרכזי גדול בדירת חמישה חדרים של זוג בגיל השלישי חולק לשני אזורי ישיבה, האחד נועד לצפייה בטלוויזיה ולקריאה, ואילו השני לאירוח ולשיחה. בני הסוג ביקשו אווירה של בית מלון יוקרתי, וכך כולל העיצוב זוג כורסאות הניצבות זו לצד זו ובמאונך אליהן ספה גדולה, כששולחן צד ממלא את הפינה ומנורה תלויה משלימה את הפאזל. השטיח מגדיר את אזור הישיבה ובמרכזו שולחן זכוכית גדול. בהמשך מגדיר שטיח בגוונים דומים אך עם טקסטורה שונה את אזור פינת הטלוויזיה. מנורת קריאה עומדת מייצרת פינת קריאה חביבה, וריהוט מבטון משתלב עם הסגנון המודרני של החלל.

 

וילונות בסלוןעיצוב: לירון אוטמזגין, "עדידה הלבשת בתים". צילום: אסף ברנר

 

 

ביחד ולחוד מול הטלוויזיה


בחלל אירוח גדול נוצר מעגל שיחה אחד מרכזי, ולצידו פינה נוספת המצטרפת למעגל, אך משרתת את יושביה גם לצפייה בטלוויזיה. החלל אקלקטי למדי ורובו ככולו הורכב כפאזל מפריטים שנאספו על ידי דיירי הבית במהלך השנים, כגון פריטי אמנות, קרמיקות ויצירות ישראליות, תמונות אמנות של ציירים ישראלים, כורסאות ושטיחים ייחודיים. ערבוב הצבעים, הטקסטיל והיעדר הדיוק שבין פינות החלל העצימו את חוויית הישיבה המשותפת והאירוח הבלתי מחייב. שתי הפינות פונות זו לזו וביחד צופות לנוף שבחוץ, מה שמשלים את החוויה.

 

סלון  צבעוניעיצוב: מרב זהר. צילום: שירן כרמל

 

חלל בן 50 מ"ר בבית פרטי, שסמוכים לו מטבח ופינת אוכל, חולק לשתי פונקציות – אזור אירוח המשמש בעיקר למבוגרים, ואזור טלוויזיה המיועד לכל המשפחה. חלוקה זו הפכה את החלל לפונקציונלי ונכון למשפחה, ובזכות הריהוט והטקסטיל נוצרה אווירה חמה ועוטפת למרות הגודל.

 

סלון קלאסיעיצוב וצילום: רוית רוד

 

מרכזית
1 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כורבא
מאיפה כורסת הקש?

בודק...