כאן משרתים גם אורחים: כיצד נימנע מטעויות נפוצות בחדר השירותים

אל תקלו ראש בחדר הקטנטן, הממוקם בכניסה לבית ומיועד לאורחים. גם בשירותים חשובים הפרטים הקטנים, וזה מתחיל ממיקומם בבית ונגמר בברז שבחרתם לכיור

כה קטן החדרון הזה בבית, אולי אפילו הקטן ביותר שיש, אבל שלא כמו חדר שירות או מחסן המקבילים לו בגודלם, לשירותי האורחים יש משקל עיצובי שכדאי להביא בחשבון. לא רק כלפי דיירי הבית המשתמשים, אלא גם לאורחים, להם הוא מיועד לפחות בהגדרה. החדר המוצנע, שממוקם בדרך כלל בכניסה לבית, כולל לפחות שני פריטים הכרחיים – אסלה וכיור – ולכן נותר לרוב בשיממונו. בשל כך גם נעשות בו טעויות תכנוניות, שמהן כדאי להימנע והנה הן כאן.

ללא חלון


לא תמיד מתאפשר, אבל בחדר מלא ריחות – ואין הכוונה לריחות בישול ואפייה – ראוי שיהיה פתח מפלט, קרי חלון. הזזה קטנה של קיר ובחירת מיקום אחר עשויה למקם את חדר השירותים ליד קיר חיצוני, שיהיה בו פתח קטן. זה נכון גם לגבי חדרי השירותים הקטנים של ההורים, שלא פעם נותרים ללא חלון ומסתפקים במערכות שונות של אוורור או בסקיילייט (חלון תקרתי) במקרה היותר טוב.

שירותים בסגנון וינטאג'עיצוב: אורלי אביטל. צילום: רני לוראי

ישר מול העיניים


לא מול הכניסה, לא מול הסלון, לא מול פינת האוכל ובבקשה לא מול המטבח. כן מאחורי הדלת, כן מאחורי קיר חציצה, וכן כשהוא מוסתר מהעין. דלתו של חדר השירותים אמורה להיות מוצנעת גם מהסיבה בסעיף הקודם, אבל בעיקר בגלל האסתטיקה. לשבת לנשנש במטבח או על הספה כשממול קורצת האסלה אינה חוויה מלבבת במיוחד. כשאין לכך תנאים, ניתן להשתמש בדלתות ללא משקוף, שבאמצעותן "מעלימים" את דלת הכניסה ומעניקים לקיר מראה אחיד, לכאורה נטול פתחים.

כיור מעוצב בחדר שירותים עיצוב ואדריכלות: עדי כיטוב. צילום: אביעד בר נס

אין מקום לדלת


פתח הכניסה לשירותים אמור לאפשר לאדם ממוצע בגודלו להיכנס אליהם כשהוא מחזיק בידיו ספר, עיתון (או סמארטפון). הדלת אמורה להיפתח לרווחה, ולאפשר לו להסתובב, לסגור אותה בנוחות ולשקוע בענייניו. כל זה לא יתקיים, אם הדלת "נדבקת" בזמן הפתיחה למושב האסלה ואינה מאפשרת פתיחה ראויה או הנדסת אנוש מינימלית. מה עושים? מרווחים את השטח מעט יותר על חשבון החלל הצמוד או מחליפים לדלת הזזה.

חדר שירותים מודרני עיצוב: מירב שלום. צילום: שי אפשטיין

כיור קטן מדי


בחדרי האמבטיה, במטבח ובשירותי האורחים ודאי דאגתם לכיור מפנק ורחב ידיים, אז למה בשירותי האורחים בחרתם במיניאטורה שבה לא ניתן ליטול ידיים בלי שהמים ישטפו את הרצפה? אומנם השירותים אינם בשימוש תדיר, אבל אם כבר מפעילים אותם ואת הכיור – עדיף לשמור על רצפה נקייה ללא כתמי מים שוצפים, ולתת לבן אדם לשטוף ידיים בכבוד.

חדר רחצה מודרני אדריכלות: דוידי רוזין אדריכליות. עיצוב: דניאלה כהן. צילום: יונתן בלום ובועז לביא

וגם ברז לא מותאם


בהמשך לכיור המינימליסטי, יש להקדיש תשומת לב גם לגודל הברז. שלא יהיה גבוה מדי, לא נמוך מדי, ושהעומק שלו מהקיר או מהמשטח עליו הוא מונח יתאים בדיוק לכיור ולניקוז שמתחתיו. אחרת הידיים יחפשו את הברז, או שמי הברז יחפש את הרצפה.

חדר רחצה רטרו עיצוב: אורלי אביטל. צילום: רני לוראי

אין מקום לפשרות


כאן זה לא המקום לפשרות עיצוביות. נהפוך הוא – לא משתמשים בשירותים הרבה? הפליגו עם כל השיגיונות והרעיפו צבע, חומרים וטוויסטים כפי שתמיד חלמתם ולא העזתם להכניס לחדר השינה או לסלון. אם כבר יש חלום – הרי זהו המקום שלא יזעזע אף אחד (בעיקר כי לא נמצאים בו הרבה).

חיפוי צבעוני בחדר שירותיםעיצוב: נתי זיו. צילום:  נדב פקט


 

מרכזית
תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

int(0) cat: 644prof: 0
המלצות נוספות
בודק...