המקום: כרמיז, חטיבת גולני 9, מודיעין
האוכל: איטלקי
כשבעליה של פיצריה במודיעין החליט שהוא אינו רוצה להיות עוד זכיין בסניף של רשת פיצריות ותיקה, הוא החליט לפתוח מסעדה איטלקית חדשה באותו המיקום, עם מיתוג שונה, תפריט אחר וקונספט ייחודי משלו. כדי ליצור את המיתוג והעיצוב מחדש, הוא פנה למעצבת, כשהבקשה המרכזית הייתה ליצור מצד אחד מקום אינטימי ונעים ללקוחותיו הוותיקים ולזוגות ולמשפחות המעוניינים לסעוד בשכונה, ומצד שני לשמור על מערך משלוחים ענף שישרת נאמנה את תושבי האיזור.
ראשית, כדי להתמודד עם המבנה והחזית המורחבת האלכסונית של המסעדה, ועל מנת לאפשר תפריט רחב יותר, הוחלט להרחיב את המטבח ואת משטחי העבודה והאחסון בו. כך, נוצר הצורך להרוס את הקיר המרכזי של החלל ולבנות במקומו קיר חדש, ולהתאים מחדש את כל המערכות השונות המשרתות את המסעדה.
את המסדרון הצר והחשוך של הפיצריה הקודמת הפכו למואר בעזרת חיפוי זכוכית גדול לכל אורכו, שהכפיל את גודל החלל מבחינה ויזאולית. מתחתיו הושלם וחודש חיפוי לייסטים מעץ גושני ובצידו מוקמו שולחנות בר וכיסאות ברזל בשילוב עץ גס.
את אזורי הישיבה בחלל מיקמו על שטחה הישן של הפיצריה ובאזור המורחב החדש, כשעמוד רחב מסמל את הגבול של האזור המקורי ובשלושת החזיתות שלו נבנתה ספה עגולה, המהווה מרכז לכל פינות הישיבה. בצידה תוכננה עמדת שירות גבוהה עשויה ברזל ועץ בשילוב תריסים כדלתות ומדפים עליונים.
כדי ליצור עיצוב שייחד את המותג החדש של המסעדה, נבחרו שולחנות מעץ סנדוויץ' בחיפוי פורניר אלון, שעליו הודפסה גרפיקה שיוצרה במיוחד למסעדה החדשה. גרפיקה זו מאופיינת ברישומים ידניים של ירקות המרכיבים את המנות המוגשות במסעדה, כגון עגבניות ושום בשילוב טקסטים ורישומים חופשיים.
בחזית החלונות, מוקמו מספר תאי ישיבה, העשויים אף הם מאותו עץ סנדוויץ' כמו של שאר שולחנות המסעדה. מושבי התאים רופדו בבד דמוי עור, שיאפשר ניקוי קל ומהיר. מעל התאים נתלתה פרגולה בגוון שחור ולבן ואליה הוצמד פס תאורת לד לתאורה חמימה ונעימה.
בשל שיקולי אקוסטיקה והבדלי גובה, חופתה תקרת האיזור המורחב במשטחי עץ OSB צבועים בשחור ובגמר לכה מעכבת בערה, כשעל גביה נתלו פסי צבירה עם ספוטים לתאורה ממוקדת ואינטימית לאזורי הישיבה השונים.
דלפק ההגשה הרחב והארוך מהווה אלמנט פונקציונאלי ודקורטיבי כאחד, כשהוא כולל ויטרינת קינוחים, ארונות אחסון, מכונת אספרסו ועגלת מגשים. המשטח העליון של הדלפק מאפשר חיתוך ואריזה של הפיצות היוצאות מהתנור לפני הגשתן, בעוד שחזית הדלפק עשויה כוורת עץ עם תאי תצוגה בגדלים משתנים ובהם פריטים דקורטיביים המתאימים לשפת המסעדה, כמו קופסאות שימורים של רוטב עגבניות, קערות, עציצים קטנים וצנצנות עם פסטות מסוגים שונים.
מהצד השני של דלפק ההגשה, איזור הקופה מוקם כך שהוא פונה למסדרון הכניסה ומאפשר תנועת שליחים ולקוחות המעוניינים בשירות מהיר ללא ישיבה במסעדה. הקיר הראשי שמעליו חופה במספר סטריפים ארוכים של טפט מאוייר, המציג את התפריט המחולק לסוגי המנות השונים, והוא מואר על ידי גופי תאורה במראה תעשייתי ובגוון טורקיז. בצד הקיר הגדול הסמוך ומעל שולחנות הבר נתלו גופי תאורה עשויים קופסאות שימורים ובתוכם נורות פחם בצורות שונות.
תוכנית המסעדה:
החלל לפני השיפוץ:
רשימת ספקים חלקית:
כהה מידי לטעמי. אבל עבודת עיצוב יפה
מצוין , מודרני ונעים למרות הצבעים הכהים
פגז!!!
אין על המעצבת הזאת! שיפט מהמם מהחלל הקודם לנוכחי, מהמם!! רק נותר לקוות שהפיצה טעימה כמו שהעיצוב יפה:)))
מקסים
מקסים + מנורות לידיעתכם
באמת מקסים לדעתי, וחוצמזה אני רוצה להציג בפני אוהבי העיצוב את האתר שלנו למנורות לד לבית, תוצרת איטליה. עיצוב עדין ואיכות אירופאית. קוראים לנו 'למפדא' והנה קישור, כדאי לבדוק www.Lampada.co.il