לגעת בשלווה: העיצוב שהפך את מרפאת השיניים למזמינה יותר

חשבתם פעם איך חששות מספת רופא השיניים יכולות להפוך לחוויה נעימה יותר? בואו לראות איך המעצבת הדר דור עיצבה את מרפאת השיניים למודרנית ורעננה, שכיף להכנס אליה

130 מ"ר
אלעד גונן
הדר דור

המיקום: פולג, נתניה

 

זוג רופאי שיניים, בעלים ומנהלי מרפאה פרטית, ביקשו לעצב עבורם מרפאה חדשנית ומעוצבת, שתייצר תחושה מודרנית ומזמינה. לשם כך תוכננו פינת המתנה נעימה למטופלים, דלפק עבודה מרשים לצוות המשרד ואפשרויות אחסון פרקטיות לטובת ציוד משרדי וניירת.

 

עמדת קבלה במרפאת שיניים
עמדת קבלה במרפאת שיניים

עיצוב מרפאת שיניים מחייב חשיבה עיצובית, אשר תצליח לפנות ולגעת בציבור רחב של אנשים. חשיבה כזו מצריכה התאמות תכנוניות, שכן לא מדובר במשרד או בחלל רגיל, אלא בציוד ואביזרים שנדרשים להם הכנות מיוחדות. מרפאת השיניים "שוורץ" קיימת כבר שנים רבות וכעת ביקשו בעליה לבצע שיפוץ וחידוש, במטרה לייצר אווירה שלווה ומרגיעה עבור הפציינטים לפני ובמהלך הטיפול.

עמדת קבלה במרפאת שיניים
עמדת קבלה במרפאת שיניים

על מלאכת העיצוב הופקדה המעצבת הדר דור, אשר יצרה מגוון חללי אחסון, פינת עבודה פרקטית ואסתטית לצד פינת המתנה מרשימה. בנוסף תוכננו מחדש חללי הטיפולים, בכדי לאפשר פרטיות ונוחות מרבית הן לפציינטים והן לרופאים. המרפאה הגדולה כוללת חמישה חדרי טיפולים, חדר רנטגן, משרד, חדר צוות וחלל ציבורי מרכזי.

פינת המתנה במרפאת שיניים
פינת המתנה במרפאת שיניים

העיצוב הקודם כלל ריבוי אלמנטים מגבס בתקרה ובקירות, אשר יצרו חלל סגור ועמוס. בתכנון החדש, נתבקשה המעצבת לייצר חלל גדול ומרווח שיספק תחושת אווריריות וספייס. אחת מדרכי הפעולה הייתה תכנון של משרד בעל קירות זכוכית, אשר תורם למראה גדול יותר של החלל הציבורי ובנוסף מכניס שפע אור טבעי מהחוץ אל החלל.

פינת המתנה במרפאת שיניים
פינת המתנה במרפאת שיניים

פלטת הצבעים שנבחרה לעיצובו של החלל הציבורי רכה ונעימה ונועדה להשתלב בהרמוניה במרפאה. כך שולבו גווני עץ בהירים, הקירות חופו באריחי בטון אפורים לצד ספסלי ישיבה מעץ טבעי, בשילוב ריפודי טקסטיל בגווני לבן וכתום, המשמשים להמתנה. עיצובם של ספסלי הישיבה מתכתב עם החומרים ופלטת הצבעים שנבחרה עבור הארונות ודלפק העבודה. בחללים השונים תכננה המעצבת צמחיה ירוקה, אשר מספקת נגיעה של רעננות, טבע ותחושה בריאה ונקייה.

חדר טיפולים במרפאת שיניים
חדר טיפולים במרפאת שיניים

במקור כללה המרפאה שלושה חדרים צמודים, אשר לכל אחד מהם כניסה מהחלל הציבורי ובנוסף כניסה אחורית אשר איפשרה מעבר בין החדרים. הרופאים ביקשו לאפשר פרטיות במהלך הטיפולים ולמנוע את המעבר החופשי בין החדרים. לטובת העניין תוכנן מסדרון חוצץ, עשוי זכוכית, אשר מפריד בין החדרים ומונע כניסה לחדרו של הרופא הראשי, כך שנותר מעבר אחורי בין שני חדרים בלבד.

 

חדר טיפולים במרפאת שיניים
חדר טיפולים במרפאת שיניים

 

סיכום המעצבת

עיצוב פנים נכון הוא כזה אשר מצליח ליצור תחושה נעימה בחלל ובד בבד לספק מראה מרשים. במהלך מלאכת התכנון ראינו לנגד עינינו את המטופלים, אשר נמצאים במצב לא נוח, וזקוקים לתחושת רוגע ושלווה. לכן היה חשוב לנו לעצב את המרפאה כך שתעניק תחושה נעימה ותומכת.

אקווריום בפינת המתנה
אקווריום בפינת המתנה

טיפ לקוראים

בחרו עיצוב עם אמירה אותנטית, ייחודית וצעירה. שלבו אלמנטים בעלי טקסטורות וצבעים נועזים ואל תתחייבו רק לסגנון מסוים, אשר מוביל לרוב לתוצאה בטוחה. נועזות היא שם המשחק!

רשימת ספקים חלקית:

ריצוף, חיפוי קיר וחיפוי דלפק:  ALONY
תאורה:  THOMAS
תמונות קיר:  MIKOO

 

קישור לאתר הסטודיו
קישור לעמוד אינסטגרם

 

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

המלצות נוספות
בודק...