בית משופץ: למטה מרחבים פתוחים, למעלה מרפסות פנימיות

בנחלה במושב בצפון, חודש בית שנבנה לפני 20 שנה. מעל מרכז הבית שהורחב, גובהו הוכפל והוא נפתח אל החוץ, עוצבו מרפסות פנימיות

מרפסת פנימית
אילנה ברילוביץ עינת צור קיבק ETK STUDIO אילנה ברילוביץ
awards participation badge
270 +50 מרתף מ"ר
5000 מ"ר
אילנה ברילוביץ
איתי גיל הנדסה
עינת צור קיבק ETK STUDIO
ETK STUDIO
עינת צור קיבק ETK STUDIO

לפני 20 שנה הורים לשלושה ילדים בנו את ביתם. היום, כשהילדים בגרו, התעורר הצורך להתאים את הבית לצרכים העכשוויים. הדבר המשמעותי ביותר שצריך היה לבוא לידי ביטוי בבית המחודש, היה נושא הפתיחות. הדיירים ביקשו לפתוח את הפנים כלפי חוץ וליצור את הקשר בין האזורים השונים של הבית. כמו כן, הם ביקשו להוסיף קומת מרתף, יחידת דיור לבן הבכור, בריכת שחייה, פינות אירוח שונות והרחבת החלל הציבורי וחדרי המגורים. מבחינה עיצובית, הוא רצה סגנון מודרני, בעוד שהיא משכה לכיוון הכפרי. המעצבת עינת צור קיבק מ Studio ETK פגשה אותם באמצע.

סלון עם גובה כפול

ספרייה מרשימה בסלון עם גובה כפול

ספרייה מרשימה בסלון עם גובה כפול

משחק מתוחכם של קווים, צבעים וחומרים

הדרך הטובה ביותר לחבר בין רצונותיהם של כל אחד מההורים, ועם זאת להתחשב גם בציפיות של הילדים הבוגרים נמצאה בעיצוב קווים ישרים, המגדירים מרחבים גדולים, בהם משולבים צבעים וחומרים שונים. מגמת העיצוב המורכבת מתחילה עם הכניסה אל הבית, דרך הדלת הרחבה. המבואה מחופה בפרקט עץ בישום אדרת דג מעץ אלון מעושן. גרם המדרגות התלויות, עשוי פלדה שחורה עם מדרכי עץ ומתחתיו ספסל עם מושבים מרופדים המאחסן את נעלי בני הבית, מקבל את פני הבאים.

מבואת כניסה

צמוד לכניסה לבית מדרגות צפות

צמוד לכניסה לבית מדרגות צפות

חיזוקים יכולים להיות גם ענין של דקורציה

שיפוץ הבית התגלה כאתגר הנדסי מורכב, מאחר שתכנון החדש הצריך הריסת מקלט ועמוד קונסטרוקטיבי קיימים בקומה הקרקע. המעצבת התגברה עליו באמצעות קונסטרוקציה של עמודים וקורות פלדה. חלקם הוצנעו בתוך הקירות וחלקם משולבים באופן גלוי בעיצוב הפנים והחוץ כחלק מחומרי הגמר של הבית. דוגמה לכך מהווה הקורה הדקורטיבית בהיקף החלל הכפול ובבלקונים, כמו גם סבכת פלדה בגוון חלודה שמתחברת לעמודי הפרגולה ומעוצבת כמעקה במרפסת העליונה, המשמשת גם כסבכה בטיחותית מעל החצר האנגלית.

 

עוד בתים משופצים – לחצו כאן >>

 

כיסוי לחצר אנגלית

כיסוי לחצר אנגלית ומעקה מרפסת מברזל

כיוסי לחצר אנגלית ומעקה מרפסת ברזל

הסלון התרחב וצמח לגובה

בעקבות השינויים המבניים שנעשו בבית, שטחו של הסלון גדל בצורה משמעותית. יותר מזה, מעבר ליצירת קשר בין האזורים השונים של הבית, נוצרו חיבורים של פנים וחוץ ובין הקומות בכך שבחלק מהסלון תוכנן גובה כפול המוסיף המון לתחושת המרחב. את גובהו המרשים של הקיר, ניצלה המעצבת לאלמנט עיצובי פיסולי. ספרייה עשויה מתכת בגוון פליז. בין המדפים הפתוחים שולבו תאים סגורים בזכוכית. הספרייה הפונקציונלית מהווה גם מקום לתצוגה של פרטי אומנות וכמובן ספרים.

 

סלון מודרני

בסלון גדול, רצפת פרקט, פינת ישיבה בהירה וספרייה גבוהה

בסלון גדול, רצפת פרקט, פינת ישיבה בהירה וספרייה גבוהה

המטבח מתכתב עם הסלון

אחד מהשינויים הבולטים בחידוש הבית נעשה במטבח. ממקום סגור ולא נוח, הוא הפך לחלק בלתי נפרד מהמרחב החברתי. על רקע של קיר ארונות גבוהים בגוון קירות הבית, ועל מנת שלא להתחרות בנוכחותה המרשימה של הספרייה ממול. עם זאת, צבעם הירוק של משטח האי והנישה, מקפיץ את פלטת הצבעים הקיימת.

מטבח מודרני

מטבח עם אי מחופה שיש ירוק

מטבח עם אי מחופה שיש ירוק

נשארים בתחום האוכל

מול המטבח, עוצב מקום לפינת האוכל, שנראה יותר כמו חדר אוכל אלגנטי. צד אחד שלו אכן פתוח לכיוון המטבח בעוד ששניים מקירותיו, עוצבו כוויטרינות גדולות הפונות לחצר. על הקיר שממול לאחת מהוויטרינות, עוצב ארון אחסון גדול לכלים וכל מה שנדרש לארוחות חגיגיות.

 

פינת אוכל

פינת אוכל עם יציאה לחצר

פינת אוכל עם יציאה לחצר

יחידת דיור עם תכנון עתידי

בקומת הכניסה אל הבית, מופרדת מהמרחב החברתי, עוצבה גם יחידת דיור גדולה ומרווחת. היחידה הותאמה לבן הבכור של המשפחה, אולם תוכננה תוך חשיבה על העתיד, אז יוכלו ההורים להעביר את הסוויטה שלהם לקומת הקרקע.

חדר שינה

חדר בן בקומה תחתונה עם חלון לחצר

חדר בן בקומה תחתונה עם חלון לחצר

כניסה ויציאה סודית

הכניסה ליחידת המגורים של הבן, עוצבה כדלת נסתרת מתחת למדרגות הפלדה. לצד דלת הכניסה לחדרו של הבן מתוך הבית, בעבודת הנגרות שתוכננה ועוצבה במיוחד, מוסתרות דלתות נוספות שעוצבו גם הן בקו אפס. אחת מובילה לשירותי אורחים והאחרות מסתירות מאחוריהן ארונות אחסון.

מדרגות צפות

קיר עם דלתות מתחת למדרגות צפות

קיר עם דלתות מתחת למדרגות צפות

קורות, עמודים ועוד בחזית הקדמית 

בחזית הקדמית של הבית, אפשר בקלות לראות את קורות הפלדה ששולבו בחידוש הבית באופן דקורטיבי. המראה שלהם משתלב עם הפרגולות ומדגיש את גובה החזית הפתוחה והמרפסת בקומה העליונה.

 

המדריך לעיצוב הגינה הביתית – לחות כאן >>

חצר אחורית עם בריכת שחייה

חצר קדמית עם עצים ובריכת שחייה

חצר אחורית עם עצים ובריכת שחייה

על האש רחוק מהבית

לצד הבריכה ועצי הדולב שבקרוב יגדלו וייצרו משטחים מוצלים, עוצבה פרגולה נוספת מרוחקת מהבית, עבור מטבח חיצוני ושולחן אוכל גדול במיוחד המיועד לאירוח. המטבח חייב להכיל את כל הפונקציות מפאת המרחק מהבית ונוחיות המשתמשים.

פרגולה נפרדת מהבית

בפרגולה מרוחקת מהבית פינת אוכל ומטבח

בפרגולה מרוקחת מהבית פינת אוכל ומטבח

מרפסת פנימית 

לשניים מחדרי השינה שבקומה העליונה תוכננו מרפסות הפונות לכיוון מרכז הבית. מלמעלה ניתן להשקיף על הסלון ועל קיר הספרייה המרשים. דלתות מפרופיל בלגי משולבות זכוכית, שפונות למרפסות כוסו בווילונות אותם ניתן להסיט לצורכי פרטיות.

מרפסת פנימית

דלת מסגרות פרופיל בלגי עם זכוכית ביציאה למרפסת פנימית

דלת זכוכית ביציאה למרפסת פנימית

שלוש סוויטות להורים ולבנות

שטחה של הקומה העליונה חולק לשלוש סוויטות שינה, שתים לבנות ואחת להורים. רצפת הפרקט שנבחרה לקומת הקרקע ממשיכה גם בקומה העליונה. גם הצבעוניות שמבוססת על שחור, מוקה, עץ ,קאמל, חלודה, אפור אבן בהיר, ופליז משולבת בעיצוב חדרי השינה. למעט נגיעות הירוק שמרוכזות במרחב החברתי.

חדר שינה מודרני

חדר שינה מוקפד וחם

חדר שינה מודרני

בסוויטה של ההורים

צמוד לאזור השינה שבסוויטת ההורים, הנראה מבעד למראה, עוצב חדר רחצה מפואר, מחופה שיש ומראות גדולות. המעבר בין אזור השינה לחדר הרחצה נעשה דרך דלת זכוכית גבוהה שמגיעה עד התקרה.

חדר רחצה

פלטה מדוקקת פורצלן דמוי אבן פטגוניה משתתף במראה של חדר הרחצה

חדר רחצה

לכולם, לא רק להורים

צמוד לכל אחד מחדרי השינה, של שתי הבנות והבן, עוצב חדר רחצה פרטי. בכל אחד מחדרי הרחצה נבחרו מקלחות גדולות ומפנקות ועמדות כיורים מרווחות, כמו כן לחדרי הרחצה נבחר חיפוי וריצוף משיש, המעניק לחדרים מראה יוקרתי ומפנק.

חדר רחצה

חדר רחצה מפנק לבן

במראה של חדר הרחצה משתקף חדר השינה של ההורים

לסיכום- דברי המעצבת עינת צור קיבק:

" שיפוץ של בית קיים יכול להוות אתגר גדול יותר מאשר בניית בית חדש. בשיחה שניהלתי עם הדיירים בשאלה אם להרוס את הקיים, או לשפץ, הוחלט שעדיף שיפוץ, כי התכנון המקורי אפשר לבית לצמוח בכיוונים אליו הם רצו להגיע. מבחינה רגשית היה חשוב להם לתת כבוד לבית בו הם גידלו משפחה לתפארת. אתגר הוא בעצם הזדמנות בתחפושת שמתגלה במהלך שיפוץ. ככה קורה שכשנתקלים במשהו שלכאורה נראה כמפריע, זה בדיוק הרגע הנכון לעצור ולפתוח את המחשבה לכיוון בו אוכל להבין כיצד זה עשוי לשרת אותי".

חזית קדמית

חצר גדולה לפני חזית אחורית עם פרגולה נוספת

חצר גדולה לפני חזית קדמית עם פרגולה נוספת

חצר גדולה לפני חזית אחורית עם פרגולה נוספת

חצר גדולה לפני חזית אחורית עם פרגולה נוספת

חצר גדולה לפני חזית אחורית עם פרגולה נוספת

חצר גדולה לפני חזית אחורית עם פרגולה נוספת

חצר גדולה לפני חזית אחורית עם פרגולה נוספת

חצר גדולה לפני חזית אחורית עם פרגולה נוספת

חצר גדולה לפני חזית אחורית עם פרגולה נוספת

חצר גדולה לפני חזית אחורית עם פרגולה נוספת

חצר גדולה לפני חזית אחורית עם פרגולה נוספת

חצר גדולה לפני חזית אחורית עם פרגולה נוספת

חצר גדולה לפני חזית אחורית עם פרגולה נוספת

חצר גדולה לפני חזית אחורית עם פרגולה נוספת

חצר גדולה לפני חזית אחורית עם פרגולה נוספת

חצר גדולה לפני חזית אחורית עם פרגולה נוספת

חצר גדולה לפני חזית אחורית עם פרגולה נוספת

חצר גדולה לפני חזית אחורית עם פרגולה נוספת

חצר גדולה לפני חזית אחורית עם פרגולה נוספת

חצר גדולה לפני חזית אחורית עם פרגולה נוספת

חצר גדולה לפני חזית אחורית עם פרגולה נוספת

קרדיטים לספקים:

4 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאסטר פיס

עבודה מושלמת מעצבת מספר אחד מושלמת

ספי'צלסססס

נועז מעניין ומיוחד. טעם משובח. פרקט קצת ״רועש״ לטעמי כדאי להוסיף שטיחים. חוצמזה,,,, בראבוו

המלצות נוספות
בודק...