דירה בעיצוב אקלקטי: היא חלמה יוקרה והוא רצה פשטות

הבית שנבנה לפני כ-40 שנה, עבר הליך של תמ"א 36, אבל מאז חלפו 15 שנים. הדיירים שביקשו לחדש את דירת הגג הסכימו פה אחד: דירה בעיצוב אקלקטי

אורית ארנון בטי יעקובסון
600,000
136+45 מ"ר
אורית ארנון
: ערן ואלי א.ע בניה וגמר
בטי יעקובסון
בטי יעקובסון

הילדים עזבו את הבית, מועד היציאה לגמלאות התקרב בדירת הגג, בת ארבעת החדרים, כששניים מהם בקומה עליונה. בקומה התחתונה נוספו שירותי אורחים וחדר רחצה שהיה בנפרד שולב בעיצוב החדר. השינוי שחל עקב השיפוץ והעיצוב מחדש, בכניסה לדירה התגלה החלק האחורי של המדרגות שהיווה אתגר עיצובי. המעצבת בטי יעקובסון, הפכה את החיסרון ליתרון בולט שמתגלה עם הכניסה אל הבית.

כניסה לדירה

מגרות מרחפות בכניסה לדירה

מגרות מרחפות בכניסה לדירה

מימין ברק יוקרתי משמאל לבנים חשופות

המפתחות של האוטו ושאר הפרטים הקטנים מוכנסים למגרות המיועדות לכך, מעיפים מבט במראה, עוברים במסדרון המזמין ונכנסים למרחב החברתי. כבר עם הכניסה לדירה, מתגלה שפת העיצוב בסגנון אקלקטי שנבחרה עבור הבית. מימין ארונות עם חזית חלקה ומשמאל קיר לבנים לבנות שמרמזות על הנגיעות הכפריות שמשולבות בעיצוב.

 

לא לשכוח לעצב את הכניסה לבית, רוצים לדעת איך, לחצו כאן >>

 

מבואת כניסה לדירה

מבואת כניסה לדירה מצד אחד ארון מצד שני קיר לבנים לבנות

מבואת כניסה לדירה מצד אחד ארון מצד שני קיר לבנים לבנות

רגע… הצצה קטנה לשירותי האורחים

בתכנון המקורי של הדירה, לשירותי האורחים לא הייתה הגדרה מדויקת והם נאלצו להשתמש בחדר הרחצה הכללי. במסגרת השינויים שנעשו בדירה, הוקצע לכך מקום במסדרון הקטן שמוביל מהכניסה ישירות למרחב החברתי.

שירותי אורחים

שירותי אורחים עם אריחי קרמיקה מלבניים וכהים

שירותי אורחים עם אריחי קרמיקה מלבניים וכהים

סביב העמוד שנשאר כמזכרת

כל הקומה התחתונה תוכננה מחדש, עד כדי כך שאפילו הדיירים המאוד מרוצים מדירתם החדשה, מתקשים לשחזר בעיני רוחם איך הדירה נראתה לפני השיפוץ. הדבר היחיד שמזכיר להם הוא עמוד היסוד שלא ניתן להריסה שזכה בהגדרה מכובדת של מרכז המרחב החברתי כשהוא מפריד לכאורה, בין המטבח, פינת האוכל והסלון.

גם לכם יש עמוד באמצע הסלון? ככה מתמודדים עם זה, לחצו כאן >>

סלון מטבח ופינת אוכל

סלון מטבח ופינת אוכל עם עמוד באמצע

סלון מטבח ופינת אוכל עם עמוד באמצע

מטבח ארוך מחולק לשניים

המטבח שהיה בעבר אי שם בצידה האחורי של הדירה, הועבר לקדמת הדירה והפך לחלק בלתי נפרד מהמרחב החברתי. הקיר הארוך שהוקצע לו, חולק לשניים, חלקו הגובל בסלון עוצב בלבן, והמשכו, המהווה רקע לפינת האוכל, חופה בארונות בגוון עץ טבעי, בתוכם הוסתר גם המקרר.

בחיבור בין  קיר הלבנים הלבנות שממשיך ממבואת הכניסה וחזית ארונות העץ, עוצבה פינת האוכל בה שולב שולחן שחור במראה מודרני, עם כיסאות וספסל עץ. שמהווים עדות נוספת לשילוב  בין כפרי עדין ומודרני יוקרתי.

מטבח ופינת אוכל

בקיר המטבח, חזית הארונות הגבוהים מהווים רקע לפינת האוכל

בקיר המטבח, חזית הארונות הגבוהים מהווים רקע לפינת האוכל

עם הגב למטבח

חלקה המאורך של הספה הפינתית הבהירה, נשען על חלקו האחורי של הדלפק בחציו הלבן של המטבח, וזאת לא בכדי, כך בעלת הבית שחובבת בישול וצפיה בסדרות טלוויזיה יכולה ליהנות משני התחביבים שלה באותה העת. אל מול הספה, על הקיר הלבן, כוננית עץ שחורה שבזכות דלתות הזכוכית המפוספסת וידיות הפליז מהווה עוד גורם במגמת בעיצוב האקלקטי.

סלון מודרני

סלון מודרני בהיר בהמשך למטבח

סלון מודרני בהיר עם ספה פינתית ושזלונג

מ-60 עד 120

אחת מהסיבות שדרבנו את הדיירים ללכת על שיפוץ גדול ומקיף הייתה התאמת הדירה לעתיד לבוא. בהתאם לכך פתחי כל החדרים הורחבו,  מיקומו של חדר השינה הוחלף, ומעליית הגג שם היה בעבר,  עוצב להם חדר שינה מרווח בקומת הכניסה.  אל מול המיטה שמיקומה מוגדר באמצעות צביעת הקיר שנמשכת על התקרה, תוכנן ועוצב ארון בגדים גדול ובמרכזו גומחה למסך הטלוויזיה.

חדר שינה הורים

חדר שינה הורים עם צביעת קיר שעולה לתקרה

חדר שינה הורים עם צביעת קיר שעולה לתקרה

וורוד מעדן את השחור

בחדר רחצה הצמוד לחדר השינה של הזוג, אריחי קרמיקה כהים, כמו אלה שבשירותי האורחים מחפים גם את הקיר, כאן הם משמשים לריצוף בלבד, בעוד שעל הקיר הלבן הוצמדה עמדת הכיור בגוון וורוד עתיק. בתוך המקלחת המרווחת נבנה ספסל ישיבה. נגיעות קלות של שחור משלימות את עיצוב חדר הרחצה.

חדר רחצה עם ארון וורוד

חדר רחצה הורים עם ארון ורוד

חדר רחצה הורים עם ארון ורוד

תוספת במראה עץ טבעי

במסגרת השיפוץ, נוספו לדירת הגג שני דברים:, שירותי אורחים וחדר רחצה שעוצב מחדש ונפתח לחדר הסמוך אליו. האלמנט הבולט שעיצוב חדר הרחצה שעוצב מחדש בולט לעין השימוש בעץ טבעי שמהווה את חזית הארון ושידת הכיור

חדר רחצה

חדר רחצה עם מראה עץ טבעי בחזית ארונות

חדר רחצה עם מראה עץ טבעי בחזית ארונות

החיסרון שהפך ליתרון

לאחר שכל הקירות בקומה התחתונה נהרסו, נותר באמצע החלל הגדול גרם המדרגות שהיו מחופות באריחי טרצו. עלתה מחשבה לפרק את המדרגות, לשנות את הכיוון שלהן ובמקומן לעצב מדרגות מרחפות, אך בשל העלויות הגבוהות הרעיון נדחה. יעקובסון, החליטה להפוך את החיסרון ליתרון. החלל האלכסוני שמתחת למדרגות הפך לארון אחסון גדול ושלחי המדרגות חופו בפרקט למינציה. בסופו של תהליך המדרגות הפכו לאחת מהפינות היפות בדירה.

גרם מדרגות

גרם מדרגות שחודשו באמצעות פרקט למינציה

גרם מדרגות שחודשו באמצעות פרקט למינציה

לסיום, סיכומה האישי של המעצבת + טיפ

" השיפוץ נערך בתקופת הקורונה בעיצומו של הסגר הראשון. הדיירים שדאגו לבריאותם נמנעו מלהגיע, הם הספיקו לראות את הריסת הקירות והחלוקה מחדש. מאותו רגע ועד תום התהליך הם לא נוכחו במקום. הרגע בו הם נכנסו לדירתם והביעו את התלהבותם היה מאוד מרגש". דברי בטי יעקובסון להם היא מוסיפה טיפ מניסיונה. "תקפידו לבחור בבעלי מקצוע לא פחות ממעולים! רק כך תוכלו לישון היטב בלילה. לא בכדי אני והעובדים בסטודיו, מקפידים לעטוף את הלקוחות שלנו בבעלי מקצוע אלופים, אנשי שרות מהמעלה הראשונה ובעיקר בני אדם מדהימים".

המעצבת בטי יעקובסון במטבח שעיצבה

המעצבת בטי יעקובסון במטבח שעיצבה

המעצבת בטי יעקובסון במטבח שעיצבה

המעצבת בטי יעקובסון במטבח שעיצבה

המעצבת בטי יעקובסון במטבח שעיצבה

המעצבת בטי יעקובסון במטבח שעיצבה

המעצבת בטי יעקובסון במטבח שעיצבה

המעצבת בטי יעקובסון במטבח שעיצבה

המעצבת בטי יעקובסון במטבח שעיצבה

המעצבת בטי יעקובסון במטבח שעיצבה

המעצבת בטי יעקובסון במטבח שעיצבה

המעצבת בטי יעקובסון במטבח שעיצבה

המעצבת בטי יעקובסון במטבח שעיצבה

המעצבת בטי יעקובסון במטבח שעיצבה

המעצבת בטי יעקובסון במטבח שעיצבה

קרדיטים לספקים:

1 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אשמח לדעת מאין השטיחים

המלצות נוספות
בודק...